maanantaina, lokakuuta 11, 2010

Pitkästä aikaa syystuulen riepotellessa

Aurinkoisen pakkasaamun kuvia.


Öisiä kuvia Iin kirkosta.

Heijastus vesilätäkön pinnalla.
Aamuaurinko, kuvattu Haukiputaalla Musti&Mirri pihalla.
Nöyrtyneet kaislat.
Kerran kesällä - uistelua.

Laitakarissa pärskeitä ja väreitä.Koirat tyrskyissä.


Kikka jolkottelee Pitkänkarin rannalla.
Wilma syksyisellä rannalla.

Ihku on IhQ Daa.

Unski ja keppi.Olen valmistellu blogimerkintää jo menen päivän aikana... valinnut kuvia. Viikonloppu meni taas hujauksessa. Lauantaina olimme Ihkun kanssa PK jälkikisoissa hommissa, Ihku sai olla mukana sotkemassa esineruutua. Kun tulimme kera Päivin ja Aleksin kotiin, saapui vierailulle myös kauan kaivattu veljeni Viljo. Viljo lähti just kotimatkalle ja vei mennessään Pekan Ouluun. Normi työviikko on alkanut ja seuraavaa viikonloppua jo odotellaan. Loppus vain toi helkkarin tuuli, joka riepottelee ja menee luihin ja ytimiin.
Koiraluku on edelleen entisellään. Wilma porskuttaa, samoin Kikka. Kikka on versynyt kummasti - liekkö auttanut asiaa että se syö nykyisin Happy Dogin senioriruokaa. Senioriruuissahan on otettu huomioon vanhenevan koiran tarpeet. Wilma sapuska on myös vaihdettu vähän tuhtiinpaan sekotukseen, koska pelkällä senioriruualla Wilma laihtui - on sen verran energinen ja paljon liikkuva otus vielä. Wilma syö Happy Dogin senioria ja Hill's™ Science Plan™ Canine Adult Healthy Mobility Medium Chicken (voi luoja mikä nimihirviö - herätkää sapuskoiden valmistajat - vähempikin riittäisi). Ihku ja Unski jatkaa vakiintuneella ruokavaliolla vuorotellen Happy Dog:in junnu/adult. Seniorit tulee saamaan myös Nutrolin Seniori öljylisän. Joo, koirat, kissat ja konnat syö meillä terveellisemmin kuin kaksijalkaiset.
Lisan kilpirauhasarvot saatiin kuntoon lääkityksellä, kontrolliverikoetulokset olivat ok ja lääkitystä ei tarvinnu vielä muuttaa. Myös Lisa syö samaa sapuskaa kuin Wilma ja Senioriöljy tulee kuulumaan myös Lisan ruokavalion lisänä. Lisan karvassa on tapahtunut jo huima muutos parempaan, karva on vahvistunut ja kiiltää komeasti. Lisa on jälleen pimpelipompeli... kun vahva valeraskaus alkaa oleen onnellisesti takana.
Syksyllä marjastin puolukoita pari viikkoa töiden jälkeen. Puolukoita oli vähän, mutta onnistuin kerämään ainakin n. 250 kg. Koirat saivan kunnon kyllästyksen metsäliikunnasta. Kikalle otin mukaan välillä naudan luun, ettei rasita liikaa itseään. Kyllä oli iso apu siitä että on tullut liikuttua paljon koirien kanssa metsälenkeillä. Pystyin pienen miettimisen jälkeen suunnistamaan hyville marjapaikoille, niitä kun ei perinteisillä marjapaikoilla tänä vuonna ollut.
Konnien kausi ulkoaltaassa on päättynyt, saivat nauttia kerrankin kunnon pitkästä ja lämpimistä kesästä.
Sain viikko sitten trimmattua koirat ja Unski menetti jälleen koneajossa karvansa. Unskin trimmaus sujuu kerta kerran jälkeen aina vain paremmin. Ei temppuile tai yritä vastustaa toimenpidettä. Unski on edelleen "minun koira", makaa nytkin ruokalevolla tuolini takana vartiossa.
Olen valokuvannut kesän ja syksyn aikana tosi vähän. Nyt pitäisi vähän skarpata, muuten vähäinen taito pääsee unohtumaan. Mulla ei marjastusreissuilla ollut koskaan kamera mukana.
Olemme Piksun kanssa vähän suunnitelleet, että jos lähtisimme ens vuonna alkukesästä kiertämään Iso Karhunkierros Ihkun ja Unskin kanssa. Harjoittelua olemme jo vähän aloittaneet, ei muuta kuin kenkää toisen eteen ja taakkaa selkään. Ihkulle ja Unskille on suunniteltu ostettavaksi omat selkäreput - saisivat kantaa omat sapuskansa. Toivottavasti suunnitelma toteutuu.
Nyt pitää alkaa valmistautumaan töihin lähtöön, kiire kuitenkin tulee totuttuun tyyliin. Lyyti tulee tänään hoitoon, partalauma saa vahvistusta muutamaksi päiväksi. Toivottavasti meitä suosii hyvät lenkkeilyilmat, että partaporukasta saadaan enin energia purettua.
Hyvää alkanutta viikkoa!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka, olipa kiva lukea pitkästä aikaa lukea sinun kuulumisia! :) - Tanja

Tuula Lalli kirjoitti...

Hei Tanja!
Kesä meni hujauksessa, bloggailu jäi vähemmälle. Jospa nyt ei nukkus talviunta ja kirjoittelis säännöllisesti.
Aktivoi sinäkin blogisi niin voin lukea teidän kuulumisia :)!
Olis mukava käydä yhteislenkillä, mutta kun te olette nyt niin kaukana.
Terveisin Tuula ja lauma