torstaina, maaliskuuta 26, 2009

Aurinkoisia pakkaspäiviä

Kuva: Anna.

Kuvat: Wilma ja Ihkudaa.

Nyt taitaa olla oikea kevät tulossa, yöpakkasta on yli -20 astetta ja aurinko paistaa päivisin. On mennyt melkoisesti aikaa viimeisestä blogi-kirjoittelusta. Vaikka blogissa on ollut hiljaista (=olen ollut vähän koneella), on tapahtunut vaikka ja mitä.
Olen työn puolesta käynyt kuvaamassa hiihtokilpailuja, runoiltaa ja yhteisvastuutapahtumaa - joihin en "normaalisti" olisi eksynyt en.
Yhteisvastuutapahtumassa oli paljon porukkaa ja välitön iloinen tunnelma. Ulkoilun jälkeen oli tarjolla vohveleita, kahvia ja mehua. Eritoten porukka odotti arvontaa, sillä melkein jokainen arpa voitti.

Ja sitten se runoilta TIET. Kävin katsomassa ja kuvaamassa harjoitusta, kenraalia Annen kanssa ja esitystä Martan kanssa ja olisin voinut käydä katsomassa esitystä vielä neljännenki kerran. Runot oli eri kirjoittajien ja ohjaaja Seija Aho oli koonnut ne jouhevaksi ketjuksi, tieksi. Runot kertoi elämästä kehdosta ehtoopuolelle asti. Lausujat oli kansalaisopiston lausuntapiirin lausujia ja esityksessä oli myös aiheeseen sopivaa musiikkia. Kertakaikkiaan hieno esitys. Joka ikinen kerta huomasin uusia asioita ja esitys tempaisi mukaansa niin, ettei ajankulua huomannut.
Mun kultturiharrastus on aiemmin ollut aika onnetonta, teatterissa olen käynyt muutaman kerran. Tästälähin seuraan kyllä tarkemmin ilmoituksia Iin kulttuuritarjonnasta.

Koiruuksien kanssa on lenkkeilty välillä Lisan ja Piksun kanssa, enimmäkseen ihan omalla porukalla. Olemme tehneet auringon innoittamina pitkiä lenkkejä. Koiruudet on päässeet karkaamaan muutaman kerran moottorikelkkojen perään - siinä Wilmaltaki unohtunu ikä - se ei ole hidaste - se on nähty. On ollut pakko jättää hihnat koirien pantaa kiinni, että saisin ne nopeammin kiinni kelkan lähestyessä. On sekunneista kiinni, tuleeko koirat kutsusta luo ennenkuin kelkka ennättää sopivalle etäisyydelle.

Wilman Mysti-tytär tuli eilen yökylää ja tänään olisi tarkoitus tehdä Mystille karvan siistiminen. Oli tarkoitus, että aamusta käymme lensin lenkillä ja sitten siistitään. Pakkaslukemat ovat kuitenki sellaiset, että ensin siistitään ja sitten lenkkeillään, kun sää lämpenee.
Omat koirat odottaa myös siistimistä, mutta saa odottaa minun huhtikuun lomaikaa. Minulla on siis odottamassa alustavasti sovittu loma!!!!

Kuvia olen napsinut jonkin verran, Kikasta on vaikea ottaa lenkillä kuvaa, sillä heti kun pysähdyn kuvaamaan Kikka pysähtyy ja tulee luo. Eiköhän vielä lumien aikana onnistuta ottamaan Kikastakin kunnon talvikuva - ennen karvanlähtöä.

Akvaariot vähenee... tyhjensimme Annan kanssa olohuoneen 240l litraisen pari viikkoa sitten - sen asukit siirtyi isoon altaaseen. Vähennän tarkoituksella omia hommia, kun toi aika näyttää menevän tosi pienelle kortille.
Viimme tiistaina oli jälleen lehden isojako - aamuherätys klo 5.30 ja olin kotona takaisin illalla 20.50.Päässä oli pelkkää surinaa ja jalat spagettina, kun kampesin itseni lopulta ulos autosta. Eilinen meni yhdessä sumussa ja armottomassa väsymyksessä - vanhuus ei tule yksin.

Pitää vielä erikoismainita; Anna ja Johanna teki viikko sitten minulle pitkän kauppalapun ja valmistivat meillä ihan ominpäin ja lasangnea, tuoresalaattia ja jälkiruuaksi pirtelöä.
Pääsin valmiiseen ruokapöytään ja tytöt vielä lopuksi tiskasivat astiat!!!! Tuhannesti kiitoksia vielä näin jälkikäteen Annalle ja Johannalle! Ruoka oli herkullista!!!!

Minulla on tänään vapaapäivä - mitä nyt alkuillasta on yksi keikka. Päiväohjelman alustavat suunnitelmat; Mystin siistimistä, lenkkeilyä, akvaariorutiini, siivoamista... riittääköhän päivän valoisat tunnit???
Aurinkoista päivää!




Ei kommentteja: