perjantaina, kesäkuuta 17, 2011

Töitä... töitä... töitä...

Kuvia kuvailtu useampana päivänä. Jarna konna kuvattu ikkunan läpi.
 Mikä "kerttunen" tämä on?
 Leppäkerttu. Voikukka on sitten niiiiin kaunis, kasvimaailman aurinko.

Anna pusu.

Perjantai ilta ja olen ollut jo useamman tunnin hereillä :). Se on viimme aikoina ollut todella harvinaista herkkua. Toissa viikko meni helteistä nauttiessa, sain pestyä painepesurilla mm.17 mattoa ja sijauspatjan pussin. Isoimmat matot jäi odottamaan seuraavia helteitä, niiden märkänä liikutteluun tarvin Pekan apua... jos oikein tiukille menee niin pahalla sisulla saan ne yksinki punnerrettua kuivumaan. Perjantaina jolloin oli "pahin" yli +30 lämpötila, suursiivosin makkarin kun ei jaksanut ulkona olla. Hiki lensi, mut sehän oli vaan tosi virkistävää, vettä tuli juotua ihan kiitettävästi ja usein. Iltavuorossa töissä lämpötila nousi sen verran korkealle, että saimme ylimääräiset tauon tunnin välein. Iltavuoroviikosta on tosi positiiviset "muistot" ja sopi mulle kuin nyrkki silmään. Olin heti perään viikonlopun ylitöissä ja se sopivuus katosi, kun piti jaksaa herätä iltavuoron jälkeen lauantai aamuna töihin. Kävin perjantaina töiden jälkeen alkuyöstä koirien kanssa altaalla lenkillä, että jaksavat olla lauantain rauhallisesti. Piksu kävi koiria ulkoiluttamassa lauantaina ja sunnuntaina päivällä, minä sain olla hyvällä omallatunnolla töissä.
Tämä viikko on mennyt aamuvuorossa ja olen tehnyt pitkää 9-10h työpäivää, olisi saanut tehdä pidempääkin mutta joku kohtuus pitää olla. Täytyy myöntää, että kotona on ollut puhti pois. Onneksi Pekka tuli kotiin keskiviikkoiltana ja olen saanut ahertaa töissä, Pekan pitäessä mökkiä ja huushollia pystyssä. Aion tehdä ylitöitä nyt kun siihen on mahdollisuus ja töitä on tiedossa myös tälle viikonlopulle. Tänään tein ihan normaali työpäivän ja huomenna aloitan iltavuoron, jolla jatkan myös ens viikon. Sen vuoksi minulla on harvinaisen monta tuntia olella kotona muutenkin kuin nukkuen.
Koiralaumassa on ollut hammastenkiristystä - ainaki Unkilla, kun Kikka aloitti juoksun ja Ihqu perässä. Unski on joutunut olemaan häkissä yöt. Kikka ja Ihku on vaihteeksi häkissä päivät. Kun ei ole noita tiloja ylenmäärin, on pakko pitää koiria vuorotellen samoissa tiloissa, ei se varmaan Unskin oloa pahenna... hyvät hajut tulee nokkaan vaikka olis naapurissa. Täytyy sanoa, että Unski on taas kestäny kärsimyksen kuin MIES!

Jos saan Kikalle ens viikolla eläinlääkäriin ajan, kiltti Kikka lähtee terveimmille lenkkeilymaastoille. Kikan liikkuminen on mennyt niin vaivaiseksi, että on pakko tehdä lopullinen päätös.
Olemme tehneet Pekan kanssa ennakkopäätöksen, että Kikka pääsee metsään "juoksemaan" elettyään suuren osan elämästään tarhassa. Wilma pääsee omalle pihalle paikkaan, jossa se tykkää makoilla auringossa... sitten kun sen aika tulee lähteä.
Nyt menen nauttimaan saunapuhtaana harvinaisesta herkusta... istahdan sohvalle ja katson TV:n antia :).
Oikein mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja: