maanantaina, heinäkuuta 18, 2011

Helteitä takana, uusia odotellaan

Kaikki kuvat uuden objektiivin nikon af nikkor 50mm 1.8d testikuvia. Kuvat otettu välillä 9.7.-17.7.2011. Kamera nikon d40, tarkennus manuaalinen.Unski on oikea linssilude.
Etsin pakastinta Nettimarkkinat.com:sta ja satuin kurkkaamaan mitä kamera otsikon alta löytyy... löytyihän sieltä Oulussa myynnissä oleva edullinen, vähän käytetty, takuuta jäljellä oleva objektiivi.
Soitin heti objektiivista ja sovimme kaupat. Pakastinta ei löytynyt sillä ne joista olin kiinnostunut oli menny jo. Hyvä ja sopivan kokoinen pakastin löytyi myöhemmin lähempää, siskolta.
On alkamassa jo kolmas iltavuoroviikko. Vaihdoin viimme viikolla aamuvuorosta iltavuoroon kun siihen tarvittiin työntekijöitä. Takana on myös pari kokemusta tuplatyövuorosta, torstaina normaalisti iltavuoroon klo 14 ja perjantaiaamuna työaika loppui klo 6. Tuntuu aika hurjalta 16h töitä yhteen putkeen, mutta minulle sopi erinomaisesti ja työaika kului nopeasti. Kotiinajaessa päässä hieman surisi, mutta surina loppui kun otin koirat kyytiin ja ajoimme altaalle aamulenkille. Kotiin tullessa annoin koirille ruuan ja sitten nukkumaan. Eka kerralla nukuin reilu 4h ja viimme perjantaina unta riitti 5h verran.Etuna tuplavuorosta on, että "saa" pitkän viikonlopun.

Koirarintamalla ei mitään uutta. Hellepäivinä pihalla patukoiden heittoa ja vesileikkejä. Ihqu rakastaa vesiletkuleikkejä, muiden kierrellessä vesisuihkun ulottumattomissa. Perjantaina koirat pääsi vihdoin joukolla uimaan Pitkänkarin rannalle. Unski on mitä ilmeisemmin toipunut hienosti pallien poistosta ja Ihqu on ilmeisesti valeraskaana. Sen viikonloppu meni aika vetämättömissä merkeissä ja siksipä kävin eilen aamulla sen kanssa vajaan 10km pyörälenkin, vauhti oli aika hiljainen. Poikkesimme matkalla Illinsaaren koirapuistoon jonne tuli myös kaksi uroskoiraa omistajansa kanssa. Urokset oli tosi kiinnostuneita Ihqusta, mutta saivat selvän viestin ettei lähelle kannata tulla. Lomalaiset Piksu ja Lisa tuli myös koirapuistoon ja minä sain Piksulta lomatuliaisia Turkista - KIITOS VIELÄ KERRAN!
Lisa oli iloinen pimpelipom puhtaassa ja siistissä turkissa. Lisan näkeminen muistuttaa siitä, että omat koirat pitäisi pestä ja trimmata...
Illalla kävelin haminalle Wilman ja Unskin kanssa, mukaan saatiin Anne, joka pyörähti pyörällä pihalle just kun olimme lähdössä.
Meillä on Annen kanssa muutaman kerran vuodessa pikkureissuja lähistölle. Seuraavaksi suunnittelimme käyntiä Oulussa, ehkä Turkansaaressa, mutta takuu varmasti siiderillä torilla tai jollain patiolla. Annella on nyt loma ja odottelemme sopivaa lämmintä iltapäivää jolloin minä en ole töissä ja Anne kotosalla.
Lauantai-iltana kävin entisen työporukan mukana katsomassa Oulun Möljällä kesäteatteriesitystä Alivuokralainen. Mainio esitys ja MAINIOT näyttelijät. Onneksi koko päivän jatkunut sade loppui juuri illaksi juuri ennen näytöstä. Pekka oli kuskina ja ei jääty kaupungille näytöksen jälkeen... olisi tarvittu sitä helteisen lämmintä säätä, että ilta olisi jatkunut kaupungilla.
Nyt pitäisi soitella mansikan kasvattajalle, josta olen käynyt vuosien ajan poimimassa mansikat. On kuulunut jo vähän huonoja uutisia, että sieltä ei enään riittäisi marjoja meikäläiselle, kun varauksia on jo niin paljon. Pakko toimia tämän viikon aikana mansikoiden suhteen, pakastimeen pitäisi saada niitä ainakin kolme ämpärillistä. Olen oikea mansikkaperso. Pekka ei mansikoista välitä ja minä syön ne yksin. Mansikka- ja puolukkasato näyttää aika kehnolta. Itikoita on taas niin julmetusti, että tulee olemaan tuskallista liikkua metsässä marjoja etsiessä.
En ole saanut vielä kameraa huollosta. Siitä ei löytynyt mitään vikaa, se puhdistettiin ja sitten sovimme että koska pikku infonäyttö oli vaurioitunut (ihan omassa käytössä) se vaihdetaan. Näyttö jouduttiin tilaamaan jostain kauempaa ja ilmeisesti se viivyttää kameran palautumista. Näyttö ei ole kuvauksessa välttämätön, mutta kun kamera kerran on huollossa, niin samalla vaivalla näyttö saadaan vaihdettua. Kunhan saan oman kameran kotiin, pääsen kunnolla testailemaan uutta objektia.
Tällä hetkellä sää pilvinen, lämmintä +19. Pekkalla loppui kesäloma ja se lähti aamulla töihin. Nyt minulle tulee paluu arkeen, pitää muistaa ottaa tietsikan piuhat irti töihin lähtiessä ja valmis ruoka ei enään odota kun tulen töistä.
Minulla on uus suosikkilaulaja,  Adele, linkki YouTubeen.

Ei kommentteja: