sunnuntaina, heinäkuuta 03, 2011

Kuvia otettu 27.6.-1.7.2011 pihalla ja Pitkässäkarissa.
Nimeän vain ensimmäisen kuvan "helle".

Aikaa on taas vierähtänyt. Juhannuksena ei onneksi ollut töitä. Tomi tuli siskoni Pirjon kyydissä Helsingistä torstai iltana ja lähtivät ajeleen takaisin viimme keskiviikko aamuna.
Tomi ja Pekka kävivät muutamana päivänä kaatamassa puita, kunnes hellelukemat kipus sellaisiin lukemiin että jättivät metsätyöt väliin.
Juhannus meni rauhallisesti ja minä taisin lorvia ja nukkua suurimman osan ajasta, mitä nyt lauantaina siivosin ja sunnuntaina käytiin katsomassa ja kuvaamassa Päivin luona Raahessa reippaita sakemannin pentuja.
Mun kamera alkoi oikutteleen jo ennen Juhannusta, sain sentään Vinnin pennut kuvattua. Vika oli ehkä muistikortissa, mutta laitoin kameran huoltoon Pirjon mukana. Kamera oli joka tapauksessa analyysin ja perusteellisen puhdistuksen tarpeessa. Vielä ei ole kuulunut onko jotain vikaa löytynyt vai riittääkö puhdistus. Sain Reetulta entisen D40 Nikonini lainaa... toivottavasti oma kamerani palaa pian, sillä en voi pitkää aikaa pitää Reetun kameraa lainassa.
Kikan poistumisen jälkeen lauma oli pari päivää vaisuna ja Ihqu ehkä eniten, jätti jopa ruoka-annoksia syömättä. Nyt tilanne on normalisoitunut... paitsi että Unski menetti keskiviikko aamuna kulkuset. Olin aamuvuorossa joten Pekka sai käyttää Unskin eläinlääkärissä. On ne menetelmät muuttuneet siinäkin operaatiossa. Unski ei saanut kuin kipulääkkeen, haavan päällä oli liimaside joka piti poistaa seuraavana päivänä ja pönttöä pidetään seitsemän päivää, tikit ovat itsestään sulavia. Haavaa pitää suihkuttaa joka päivä ainakin niin kauan kuin pönttöä pidetään. Unski oli pari ensimmäistä päivää selvästi kipeä, mutta muuten se on kestänyt todella urheasti pöntön pidon, ei näytä haittaavan sen touhuja ollenkaa. Pari ensimmäistä kertaa se piti raahata suihkutukseen, mutta on sen jälkeen tullut pesuhuoneeseen ihan vapaaehtoisesti.
Kulunut viikko oli helteinen, mutta perjantai iltana alkoi pilveily ja useista sade ennustuksista huolimatta meillä ei ole satanut kuin eilen illalla pari pisaraa.
Nyt lämpötila on vajaa +20, mutta kylmä ja puuskainen tuuli pitää huolen, että ulkona ei juuri tarkene ilman takkia. Aurinko paistaa ajoittain, mutta enimmäkseen on pilvistä.
Kävimme Pekan kanssa perjantai iltana ja eilen leikkaamassa ruohonleikkurilla Pitkässäkarissa mökin pihan ja tiet. Siinä olikin raskas urakka, koska ruoho oli päässyt pitkäksi. Teimme töitä monta tuntia molempina päivinä, vaikka leikkasimme kahdella leikkurilla ja hyvällä vauhdilla.
Tämä päivä on mennyt palautuessa. Viimme yönä nukahdin vasta aamuyöllä, koska joka paikkaa särki. Vaikka tänä kesänä on ollut hellejaksoja en ole käynyt mökillä. Ensin en ennättänyt, sitten ajattelin että en raski enään Kikkaa viedä sinne ettei se ylirasitu, nyt Unskia ei voi päästää uimaan. Torstai-iltana meillä oli Wilma ja Ihqu mukana mökillä ja ne pääsi uimaan ja veneileen, kun kävimme eka kerran mökillä katsomassa mikä tilanne siellä on.
Unski on käynyt joka päivä hihnalenkeillä Pekan kanssa ja eilen kävimme porukalla kävelemässä lähialueilla. Pitäähän Unskin päästä pöntöstä eroon edes hetkeksi päivän aikana.
Tänään olisi tarkoitus käydä metsälenkillä ja Unski saa olla irti ainakin osan lenkistä.
Olen ens viikon iltavuorossa ja jos sää sallii jatkan mattojen pesua. Kuluneella viikolla sain pestyä neljä mattoa, joista kaksi suurinta. Sanoin kun raahasimme niitä Pekan kanssa telineelle, että taitaa olla viimeinen kerta kun pesen ne. Taidan leikellä koirille koirahuonematoiksi.
Nyt Pekka huutelee että pitäisi lähteä lenkille, joten pitää lopettaa.
Oikein mukavaa alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja: