keskiviikkona, lokakuuta 15, 2014

Lunta odotellessa

 Pekan olkapää operaation jälkeen, siistiä jälkeä.Pakkasyön jälkeen aurinkoinen päivä pimentynyt iltaan, Pekka tollottaa telkkarista jalkapallomatsia ja Unski ja Tursake käyvät sohvan herruudesta henkien taistelua. Tursake voitti, sillä on terävämmät kynnet. Vaikka ei sen tarvitse niitä käyttää, ojentaa vain ison tassunsa lähelle Unskia ja silloin Unski siirtyy toiselle sohvalle ihan suosiolla.

Kävin Unskin kanssa aamupäivällä metsälenkillä ja koska Unski on nyt sitten kynitty lue konetrimmattu, piti heitellä keppiä että se pysyy lämpimänä. Pellolla Unski sai hepulin ja formuloi ilman kepin heittelyäkin, kuurainen heinä näytti myös maistuvan.
Tuli kynittyä Unski uimapuku lookkiin, pitää käyttää rauhallisimmilla lenkeillä talvimanttelia ainakin näin aluksi. Eiköhän kunnon pakkasten alettua, karva ole jo hieman kasvanut.

Olen harrastanut viime viikkoina pienen tauon jälkeen kirpputoreilla vierailuja. Viime viikolla kävin Haukiputaalla Työnhakijat ry:n  kirpparilla, jossa on tullut aiemminkin vierailtua. Hyvä kirppari, josta aina löytää mukaan lähtevää. Kotiin tuomisina tällä kertaa, 5 euron Joutsen pitkä punainen untuvatakki, musta pitkähihainen pusero punaisilla raidoilla 1,50€ ja puuvillainen kotelohame 2,50€, joka oli totaalisesti ylläriostos – enhän minä pidä hameita.
Minulle vaatteissa tärkeintä, että niiden pesussa ei ole käytetty hajustettua pesuainetta, miltä materiaali tuntuu, ne olivat ehjiä ja siistejä. Untuvatakki ei ole ehkä viimeisintä muotia, mutta muuten ”sikasiisti” ja menee ihan täysin pihatakkina ja pakkaspäivinä rannalla käydessä.
Kotelohame paljastui lähemmässä tarkastelussa Anne Linnonmaa Oy:n tuotteeksi ja siitä on tullut minun lemppari kotivaatteena, ei haittaa vaikka se on minulle reilun kokoinen eli L kokoa. Onpahan kasvunvaraa. Hame on todella lämmin ja legginsien kanssa mainio yhdistelmä.

Oulun Punaisenristin Kontissa tuli myös käytyä ja siellä ei voi valittaa kuin korkeista hinnoista.
Muutama viikko sitten käytiin pikavisiitillä Oulun Toppilassa Toppila-Centerissä, josta löysin pari Kultakeramiikan lehmä-aiheisella koristeella olevaa pientä kulhoa, kissojen kupeiksi. Tosi siisti kirppis, siellä pitää ehdottomasti pyörähtää uudemman kerran ja ajan kanssa.
Eilen pistäydyimme Iissä Punaisenristin Pointissa, josta Pekka löysi mainion puutaulun. Taulu odottaa ulko-oveen naulaamista. Minä löysin täysin uuden veroisen mustan pitkähihaisen puseron 1.50€. Iin Pointti on selvästi taantunut sen jälkeen, kun siellä ei ole enää yksityisten henkilöiden myyntipöytiä.

Pullotin tänään viimeisistä puolukoista valmistuneen tuoremehun. Mehua on nyt pakastettu runsaasti talven varalle kahteen eri pakasteeseen. Mehu on niin älyttömän hyvää, että inkiväärijuoma jää toiseksi.

Pekka huokailee edelleen kipujensa kourissa, mutta on ehkä sopeutunut pikku hiljaa olotilaansa. Olen jopa vienyt sen pari kertaa ”terapeutille”. Iin Nesteen baarissa kokoontuu miesten parlamentti pari kertaa päivässä ja Pekka on ollut vakio osallistuja parlamentissa, johon minun ymmärrys ei kerta kaikkiaan riitä. Päätin kuitenkin hieman hellittää tiukkaa pipoani parlamentin suhteen, mutta ei tule tavaksi.
Nyt pitäisi kellahtaa vaakasuoraan asentoon, huomenna olisi taas kunnon lenkkeilypäivä Unskin, Lakun ja Mairen kanssa. Kun vuoronperään käy vain vaihtamassa koiran, lenkkeilyssä menee 4h ihan kevyesti.
Toivottavasti huomisesta päivästä tulee aurinkoinen.

Ei kommentteja: