keskiviikkona, huhtikuuta 25, 2007

matkakertomus osa2

.. niin tuo Puerto de la Cruz on ollut kautta aikojen keuhkotautisten eurooppalaisten lomapaikka. Enkä ihmettele, sillä ilma oli todella helppoa hengittää.
Seuraavana päivänä lähdimme heti aamusta Finnmatkojen opastetulle kierrokselle keskustaan ja samalla opas kertoi historiasta. Venetzuelaa pidetään yhtenä Kanarian saarista sen vuoksi, kun saarilta on huonoina aikoina muuttanut paljon väkeä Venetzuelaan. Vieläkin paikallisessa lehdessä on oma uutis-sivu Venetzuelan uutisista.
Ja mitä tarkoittaa, kun näkee joidenki talojen seinissä ison ristin? Ennen, kun vainajaa kuljetettiin saattueessa läpi kaupungin hautausmaalle, arkunkantajat saivat laskea arkun maahan näiden risti-talojen kohdalla ja talojen asukkaat tarjosivat arkunkantajille virvoikkeita lepotauon aikana.
Puerto de la Cruz:sta löytyy historiaa, vanhoja taloja ja kapeita kujia.
Loppupäivä käveltiin vähän eripuolilla lähiympäristössä ja odottelimme Tomin tulevaksi. Tomin tuli reittilennolla kahdella välilaskulla (Kööpenhamina-Madrid). Meidän loma-aika ajoittui Pääsiäisen seutuun, jolloin loma-lennot Suomesta ovat täys ja suomalaisten loma-sesonki saarille on lopuillaan. Lisäksi manner-Espanjalaiset tulevat Kanarian saarille lomalle.
Meidän parvekkeelta avautui merimaisema, etualalla oli kadun takana hautausmaa ja mikä mielenkiintoisinta - kaksi Kyyhkys-lakkaa.. vai miksi niitä pitäisi sanoa.. kahden talon katolla oli Kyyhkysten häkkejä, joita miehet kävi tunnollisesti hoitamassa. Päästivät lintuja lentoon - linnut palasi takaisin avonaisiin häkkeihin lenneltyään tarpeeksi, ruokkivat, pesivät vesiastioita, vaihtoivat juomavesiä ja jne.. Huomas, että linnut olivat tärkeitä ja niistä pidettiin huolta. Lintuja kuljetetaan välillä toisille lähisaarille ja kilpaillaan kenen linnut palaa ensimmäisenä takaisin.

Tiistai-aamusta pakattiin kamat takaisin laukkuun, hyvästeltiin viereisen asunnon ruotsalaispariskunta (mies oli suomalainen - Hesasta- mutta asunut Ruotsissa 37v). Olivat lomailleet jo kymmenennen kerran Puerto de la Cruzissa, nyt olivat kolmen viikon lomalla ja kuulemma "kylmin" kevät kymmeneen vuoteen.
Oli tosi hienoa nähdä ja kokea hetki saaren pohjoista osaa, sillä se on ns. "vilja-aitta" mm. banaanitarhoineen - saarilla kasvatetaan banaania, pientä ja makeaa- joka ei kelpaa EU:lle vientituotteeksi... ei täytä standardeja pituuden suhteen.. vahinko sillä banaani oli todella hyvää.
Linja-auto kävi hakeen meidät hotellin edestä ja ei ku matkaan. Jännityksellä odotimme mitä tuleman pitää - toinen "Äkkilähtöpariskunta" oli kyllä tiennyt kertoa, että pääsemme tosi fiksuun hotelliin.
.. jatkuu...

Ei kommentteja: