torstaina, huhtikuuta 26, 2007

matkakertomus summarum..

- Ensinnäkin, matka ei olisi ollut mahdollista ilman Tomia ja lauman hoitajia -Kiitos!
- Matkailu avartaa ja jouduin syömään sanani, että ei koskaan Espanjaan / Kanarian Saarille - onneksi jouduin syömään sanani :)!
- Ei kulkukoiria, pakkomyyntiä putiikeissa, törkeitä "sisäänheittäjiä" - sai kulkea aivan rauhassa ja jos satuit olemaan lähellä suojatietä, autoilijat pysähty varmasti lujastakin vauhdista. Paikallisille autoilijat protestoi äänekkäästi, jos erehtyivät suojatietä ylittäessään esim. lukemaan lehteä - näimme pari tapausta ja ympäristö raikui :)!
- Autoilu näytti aika hurjalta, pysäköidä sai melkein mihin vain auto sopi, eikä siitä toiset autoilijat protestoineet - mutta miten on mahdollista, että bensa siellä maksoi n. 60-80 centtiä/litra ja disel 40-50 centtiä???????
- Hintataso hieman halvempi kuin Suomessa koska alv on 5% luokkaa
- Loma on loma, ei ollut ikävä kotiin tai lemmikkejä. Ympäristö on niin erilainen kuin kotiolot ja kotomaa.
- Suomalaiset ei enään erotu tuulipukuineen - ei nähty tuulipukuisia :).
- Tekee helkkarin hyvää päästä välillä pois omista ympyröistä, aurinkoon ja lämpöön. Jos on liian kuuma, löytyy varjoa ja virvokkeita.
- Minusta sopiva loman pituus olisi 10 päivää, ennättäisi nähdä enenmmän ja vähemmällä vauhdilla ja - rakkuloilla.
- Finnmatkojen oppaille täydet pisteet ja kiitokset. Olivat tosi ammattitaitoisia ja ystävillisiä - tosi huippuja!
- Ja voisin lähteä uudestaan Teneriffalle jos on joskus mahdollista, korkeintaan aikaistaisin lähtöaikaa viikolla ettei matka osuisi Pääsiäisen aikaan.... mut jos joku toinen maksaa matkan ja kysyy lähdetkö... takuulla lähtisin kiljuen :).
- vaikka nykyinen ennuste ilmaston lämpenemisestä pitäisi paikkansa, tuskin ennätän nähdä Kiinanruusupensaat aitapensaina Suomessa - oli aivan ihana nähdä kaikki kauniit kukkaset loistossaan - ne oli kyllä kastelulla aikaan saadut varsinkin etelärannikolla. Teneriffan saarella ei ole pohjavettä.

Rusketus ei ole ihan vielä häipynyt, lämpö ja aurinko mielessä ja odotan kaunista kesää... ja jospa joskus pääsis uudestaan Teneriffalle.. toivossa on hyvä elää..

Ei kommentteja: