sunnuntaina, helmikuuta 27, 2011

Leppoisaa sunnuntaita

Kuva: otettu lenkillä Saikanväylällä 20.2.2011.
Kävimme viikko sitten koiruuksien kanssa lenkillä Saikanväylällä ja olihan pikkasen hikinen reissu. Saikanväylälle oli aurattu jäärata ja siellä oli vauhdissa omituisen näköinen ja pörisevä jäärata-auto. Koirat tietysti aivan innoissaan valmiina takaa-ajoon. Ei auttanut kuin kytkeä koirat. Teidän olisi pitänyt nähdä kun pidin toisessa kädessä neljän koiran hihnoja ja toisessa kädessä kamera. Kun auto pääsi kohdalle koirat tempas kohti autoa ja minä perässä. Onneksi en kaatunut, mutta heilahdin paikaltani pari metriä koirien perään. Ei auttanut kiellot ei, jaksoin kuvata ohi pörisevää autoa muutaman kiekan verran ja sitten jatkoimme matkaa. Hylkäsin ajatuksen tulla takaisin samaa reittiä ja niin kiersimme maita pitkin takaisin - koiria ei olisi pidellyt takaa-ajosta mikään mahti.

Viikko on mennyt nopeasti ja säässä on tapahtunut hurja muutos. Loppuviikosta lauhtui lähelle nollaa, tuuli on voimistunut, alijäähtynyttä vettä ja lunta satanut ja aurinko kadonnut jonnekkin.
Kunto on päässyt tosi huonoksi, kun ei ole päässyt säännöllisesti lenkille. Kävimme eilen kiertelemässä pari tuntia Saikan väylällä ja Kantolan lahdella. Keli oli pöperöinen ja tosi raskas kävellä, joten eiköhän kunto pikkuhiljaa palaa. Koirat oli tosi tyytyväisiä ja väsyneitä lenkin jälkeen. Ihqudaa pääsi kelkan takaa-ajoon muutaman kilometrin verran, toiset luovutti raskaan kelin ja ankaran huutamisen johdosta. Ihqu palasi hiljakseen takaisin, oli sen verran väsynyt raskaasta kelistä ja pitkästä takaa-ajosta.

Eilen illalla pihalla pyörähti puolivuotias dobberi narttu ja aikuinen tanskandoggi. Doggi piti laittaa takaisin autoon, kun se jahtas saunasta ulos tullutta Ihqua. Ihqu taas joutui sisälle, kun ei hyväksynyt dobberia. Unski jäi dobberin kanssa ulos, mutta ei kertakaikkiaan tajunnut että se on koira ja vieläpä narttu, vaan haukkui ärsyttävästi koko ajan eikä päästänyt vauhdikkaasti pomppivaa dobberia lähelle. Totesin että meidän lauma on mökkiytynyt kovan pakkastalven aikana, kun eivät ole päässy muiden erinäköisten koirien kanssa tekemisiin... niille taitaa olla koira vain sellainen joka on musta ja jolla kasvaa parta. Sivistys ja maailmankuvan laajennus pitää aloittaa lauhtuvien säiden myötä.
Pekka on ens viikon kotona ja aikoi käydä joka päivä koirien kanssa lenkillä. Jospa lenkit suuntautuisi jokupäivä myös kävelytielenkille jossa on mahdollisuus kohdata myös toisia koiria.
Minua ei kävelytielenkit kiinnosta, ne on niin tylsiä - koirille tietty hyvää vaihtelua päästä tutkailemaan lumeen jätettyjä viestejä.
Sunnuntaipäivä jatkuu lenkkeilyn, akvaariorutiinin ja huomiseen työpäivään valmistautuen.
Heräsin jo viiden jälkeen ja sain tehtyä Wilman pennut ja Ihqudaa sivut. On tullut kateltua vanhoja kuvia ja ajattelin että voisin jossain vaiheessa laittaa sivulle "arkistojen kätköistä" valokuvan joka vaihtuu, nyt kun joudun karsimaan sivulla olevia kuvia vähemmäksi.
Ajattelin satsata siihen että saan sivulle omasta laumasta tuoreita vaihtuvia kuvia. Omaan laumaan kuuluvana pidän edelleen myös Lisaa ja siitä pitää ehdottomasti saada tuoreita kuvia, että saan Lisa sivun tehtyä.
Sivuilla olevien kuvien koko tulee olemaan aika isoa, ainakin sivulla aiemmin oleviin kuviin verrattuna... perustuu siihen että tietokoneiden tehot on noin yleisesti ajateltuna kasvanu... ei tietenkään kaikilla ja heille sorry.
Oikein mukavaa lepopäivää ja siskolle terkkuja ja hyvää jatkoa uuteen kotiin, uudelle paikkakunnalle. Toivottavasti muuttokuorma pääsi onnellisesti perille.

Ei kommentteja: