keskiviikkona, maaliskuuta 09, 2011

Kuvasatoa nuotiointireissulta

Kuvia UnskistaPartanaamat

Wilma

Unski & Ihku - vauhtia ja vaarallisia tilanteita
IhQdaa
Kikka


Kepinheittoa
Lumipallo lentää kohti

Retkielämää


Auringonlasku Kalajoella
Aamuhämy Kalajoella
No niin, nukkumaanmeno lähestyy. Ennätän naputella vielä muutaman sanana. Kuvat latasin jo eilen.
Tomi oli muutaman päivän visitiillä ja kotimiehenä kun kävimme Pekan kanssa "lomareissun" Kalajoella. Yhtään koiraa ei ollut mukana, eikä lyhyellä reissulla ennättänyt niitä ikäväkään tulla. Reissu oli muuten ihan mukava, mutta sää ei suosinut, tuuli niin helkkaristi.

Tomi toi tullessaan oman pöytätietsikkansa mun käyttöön, ristin sen myllyksi - on sen verran isokokoinen kapistus. Viikonloppu meni sitä pystyttäessä, saimme siirrettyä kaikki mun tärkeät tiedostot ja ohjelmat myllyyn. Nyt pitäisi olla tehoja tehdä hommia koneella, ei ole kuin ajasta kiinni :).

Sunnuntaina tuuli tyyntyi ja pääsimme aloittamaan nuotiointikauden Saikanväylällä. Lunta on ihan kiitettävästi ja koirilla oli rankka reissu kun surffasivat umpihangessa kepin perässä. Intoa riitti niin paljon että kävelin kotiin partojen kanssa jäätä pitkin, kun Pekka, Tomi ja Kikka palasivat autolla.
Päivät ja viikot kuluu todella nopeasti, tuntuu ettei ennätä tehdä mitään muuta kuin välttämättömän ja lenkittää koirat. Huusholli on tosi kaaottisessa kunnossa - jälleen kerran - no kaikki löytyy vielä edestä. Töitä sais tehdä myös lauantaina - kovasti houkuttaa mutta ei vanha enään jaksa ja koirat joutuu olemaan päineen ihan tarpeeksi pitkän ajan. Riittää kun päivittäin tulee plussaa työaikajoustoina.
Onneksi olemme päässeet hyvin lenkille Saikanväylälle, siellä käytetään muitakin kylän koiria ja kaikille riittä hajumerkkien tutkailua.
Pikkusen jännitystä on tuonut elämään, kun Tomi lähtee ens maanantaina Intiaan työmatkalle viideksi viikoksi.
Tomi asuu suurimman osan reissusta Gujaratin osavaltiossa, (joka sijaitsee maan länsirannikolla) Rajkotin kaupungissa. Muutaman ensimmäisen päivän Tomi vierailee osavaltion suurimmassa kaupungissa Ahmedabadissa. Näin äidin näkökulmasta tuntuu aika hurjalta Tomin koko Intian reissu, mutta uskoisin että Tomi on siellä hyvissä käsissä ja pidetään arvostettuna vieraana josta huolehditaan myös. Tomi pääsee testaamaan kuinka gujaratin kielen opiskelu on mennyt putkeen. Pitää uskoa, että kun Tomi on hyvin valmistautunut, varautunut, piikitetty lukemattomilla rokotteilla, juomilla ja tableteilla... kyllästetty perusteellisesti koko elimistö... niin eiköhän Tomi palaa sieltä lukemattomia kokemuksia rikkaampana - pääsee käymään reissun lopuksi mm. Taj Mahalin monumentilla ja me saadaan tuliaisina ainakin muutamaa maustetta ja teetä.
Ihku aiheutti Unskille "sairasloman" toissailtana. Niillä tuli kiistaa kepistä ja Ihku sai iskettyä hampaansa Unskin etujalkaan. Ensiapuna Unski sai pari antibiootti tablettia ja laitoin siteen. Eilen aamulla sain onneksi Unskille käyttäjän eläinlääkärissä - Reetu oli lomalla ja vapaana aamusta ja kuskas Unskia. Eläinlääkäri poisti kynnen kannuksesta ja paketoi jalan. Muita näkyviä vammoja ei tullut ja pistohaavat kyllä paranee lääkekuurilla. Unski muisti kunnioittaa Ihkua reilun vuorokauden tapahtuman jälkeen, tänään leikkivät jo vetoleikkejä ja eiköhän muutaman päivän kuluttua oteta taas kunnon matseja. Ihku on viimme aikoina ollut tosi kyllästynyt Unskin härnäämiseen ja näyttää sille toistuvasti koko komeaa hammaskalustoa, huonoin tuloksin - ei Unski ole lannistanut - kuvitellut varmaan Ihkun hymyilevän leveästi.
Nyt loppuu naputtelu ja minä vetäydyn partojen kanssa nukkumaan. Kikka valtaa sohvan.
Turvallista perjantaipäivää... sääkartoilla näkyi kelivaroituksia sielä sun täällä ja tietysti TAAS tuulee älyttömästi.
Vielä Lisalle ja Piksulle kiitokset lomakuvista, ihan pikkuisen teillä on ollu hienot maisemat ja ISOT ylämäet... toivottavasti myös alamäet oli yhtä korkeita :)!
Ja vielä... viikonlopulla pitäisi aloittaa koirien karvan trimmaus, sää on lämmennyt ja kylmä talvi takana - toivottavasti.
Öitä!

Ei kommentteja: