maanantaina, syyskuuta 24, 2012

Töissä kellon ympäri ja virityksiä

 Nokia Lumia 610 ja sillä otettuja kuvia. Kuvattu Nokia 3710

 Tälläiseen viljelmään törmättiin puolukkareissulla.
Töissä on todella tullut oltua kellon ympäri. Vielä pitäisi tämän viikon aikana pinnistää, sitten olisi tehtynä viikon työtunnit sisään. Työsopimukseni loppuu muuten tähän viikkoon, ens viikolla saan sitten palkkaa ns. "kotiin". Onhan se ollut hiton raskasta, mutta kyllä töissä olo on niin mukavaa että sen voimalla jaksaa pinnistellä.
Lauantai päivä meni sitten torkkuja ottaessa, ihan selvästi piti ladata akkuja. Iltapäivällä Pirjo ja Ike tuli hakemaan meidät lenkille. Parrat pääsi Iken kanssa formuloimaan.
Eilen sunnuntaina oli kaunis ja aurinkoinen... kylläkin hieman kolea sää. Olin ajatellut käyväni partojen kanssa poimimassa variksenmarjoja, joista tekisin sitruunahapolla mehua... joo ja ikkunatkin piti eilen pestä. Saahan sitä kaikkea suunnitella, toteutuma oli aivan toinen. Heti aamusta otin muutaman kuvan Lumialla ja kirosin katkerasti kun sen tarkennus/laukaisunappula ihan selvästi toimi kankeasti. Tarkennuksen kyllä sai aika näppärästi, mutta kun olisi pitänyt painaa kuvan otto napsaus, en millään saanut sitä tehtyä sujuvasti. Parroista otetut kuvat oli surkeita, kun tarkennus ennätti ”vanhettua”, laukaisunappulaa ei vaan saanut helposti napsautettua... sadatteluista ja käsien otteen vaihtamisesta huolimatta. Bing hakukone kyllä vilahtaa joka helkkarin tilanteessa näyttöön... taidan laittaa sen hipaisukohtaan helkkarin paksun teipin.
Kuvien oton jälkeen värkkäsin puhelimeen omat kuvat, tietsikalta siirsin avauskuvaksi kuvan Wilmasta. Poistin puhelimesta kaikki siinä valmiina olevat kuvat, jotka vain sain poistettua. Nyt gallerianäytössä pyörii puhelimella ottamieni kuvien lisäksi kuvat Wilmasta ja Kikasta. Seuraava projektini oli saada puhelimeen oma soittoääni... meinas usko loppua. Latasin koneelleni yhden lempparikipaleista My Chemical Romance:n Teenagers. Sitten latasin koneelle videonmuokkausohjelman Audacity:n jolla pätkäisin kipaleesta sopivan pituisen pätkän ja muutin sen MP3 muotoon. Zune-ohjelma piti myös asentaa koneelle ja sitten vain simppelisti siirto oma soittoääni Lumiaan. Eihän se noin mennyt, kuin vasta muutaman tuskaisen tunnin kuluttua. Nokian sivuilta löytyy selvä ohje ja sieltä saa myös käsityksen, että omia soittoääniä voi siirtää puhelimeen useamman kuin yhden. Se ei onnistunut millään konstilla ja luovutin tuhertamisen myöhään illalla. Zune kyllä näytti, että toinenkin oma soittoääni on siirretty puhelimeen, mutta ei sitä sieltä löytynyt. No pitää tyytyä siihen mitä sai aikaiseksi ja jonain velttoilupäivän jatkaa pähkäilyä ja yrittämistä. Teenagers:in sulosäveliin heräsin myös tähän päivään.
Iltapäivällä tuli Päivi, Markku ja Aleksi käymään... onneksi – että pääsi irtautumaan koneelta ruuan laittoon ja kahvin keittoon. Minulla oli lauantai torkkupäivä mennyt ihan voileivän voimalla.
Myös Piksu pelasti päiväni käynnillään, kylkiäisenä sain pussillisen kissanruokaa jonka Piksu oli voittanut Mustin ja Mirrin arvonnasta. Arvonnan palkintona oli siis kuukauden kissan ruuat... no pussin kyljessä oli kyllä että ruokapussukan sisältämä nappulamäärä riittää 21:ksi päiväksi. En halua valittaa, mut jos luvataan kuukauden ruuat, niin pitääkö kissa kuukaudessa n. 9 paastopäivää??? Kiitos Piksu, kissanruoka on todella laadukasta – kyllä Mervi tiesi mikä on minun lemppariruokaa kissoille!
Puolukat on mitä ilmeisemmin tältä syksyltä poimittu. Kävin syysvieraan kanssa toissa sunnuntaina töiden jälkeen poimimassa ämpärillisen itselleni. Nyt on ihanaa tuoremehua pakkasessa ja jääkaapissa ja hyytelöäkin 8 purkillista. Vielä pitäisi poimia variksenmarjoja tuoremehua varten... jospa ens viikolla ennättäisi.
Nyt lenkille ennen saunassa käyntiä ja töihinlähtöä. Mukavaa ja mitä ilmeisemmin syksyistä viikkoa.
Syystuulet kaatoi naapurin luotettavan tuuliviirin salon ja nyt pitää tutkailla tuulensuuntaa ihan ihotuntumalla...
Lopuksi Lumiassaani soiva sulosävel (tai osa alkuperäisestä) ihan videona. Music Video]
My Chemical Romance - "Teenagers" [Official Music Video]

Ei kommentteja: