keskiviikkona, joulukuuta 17, 2014

Hei huisketta ja hulinaa

Raahessa 14.12. Koulutuskentällä Paco ja Åssy veljekset. Päivän pyrähdykselle Raaheen pääsin Katin ja Paco kyydissä.
Aleksi ja Santi lumisateisessa reeneissä.
 Ihana "Niki".

 Väriloistoa taivaanrannalla.
Viime viikot ovat hurahtaneet melkoisessa pyörityksessä. Josin ”Niki” pentu oli viikon hoidossa, kunnes lähti omaan kotiin Muhokselle. Pyörähdin sen jälkeen Raahessa makkarin remontti/maalaushommissa, tein elämäni ensimmäiset sapluunalla maalaus kuvioita uudelle maalipinnalle Aleksin kanssa ja sehän onnistui vallan mainiosti.

Kotona huiske jatkui, aina niin ihana Lyyti käväsi viikonloppuvierailulla, Tomin huone sai vihdoin uuden maalipinnan ja sain vihdoinkin sinne kaikki ympäri huushollia evakoidut tavarat järjesteltyä. Makkari tuli myös siivottua perusteellisesti. Olkkariin ostin Tori.fi:stä uuden ruokailuryhmän, sohvan ja pari nojatuolia. Pekka ja Unski saivat oman sohvan, jossa on kulutusta ja puhdistusta kestävä materiaali. Sohvalta ei varmaan tarvi Pekan tassunjälkiä puhdistaa, toi ”helppo puhtaana pitää” tarkoitta lähinnä Unskin kurajälkiä… Pekka on sisäsiisti ja varpaissa ei kasva pitkiä mustia kuraa kerääviä karvoja.
Minulla ja Tursakkeella on oma röhnöttelysohva, jossa Unski ei juuri viihdy. Kun valtias Tursake hyppää minun viereen sohvalle, Unski väistyy välittömästi.

Olen pari kuukautta seurannut ahkerasti Tori.fi:ssä myytäviä keittiön kaapistoja. Meinas jo usko loppua, kunnes toissa päivänä tuli Kiimingissä myyntiin uutta vastaava keittiön kaapistot. Pekka kävi niitä katsastamassa ja totesi, ettei uusia häpeä ja teki kaupat.
Nyt parin päivän aikana pitäisi saada tyhjennettyä keittiön kaapit ja purettua entiset pois. Tiedossa ei niin normi joulun aika. Joulu menee uusien kaapistojen asennuksessa.

Unski on yrittänyt ymmärtää ja pysyä perässä minun tohottaessa. Se suhtautui fixusti Nikin vierailuun, vaikka ei niin hirveän ihastunut ihanaan pörröpentuun ollutkaan. Ei kuitenkaan tarvinnut pelätä, että puree pentua. Kissojen maailma järkkyi moneksi päivää Nikin oleilusta, viimeisinä päivinä Tursake uskalsi palata normaaliin päiväjärjestykseen ja oleilla liki Nikiä, kun huomasi ettei Niki sitä jahtaa tai kiusaa.

Istahdin naputtelemaan näitä kuulumisia, vaikka minulla pitäisi olla täydessä työn touhussa, on jotenkin lamautunut olo. Pekka lähti kyselemään tarpeeksi suurta kulkuneuvoa, jotta voidaan hakea keittiön kaapistot. Minulla on tänään lenkkeilypäivä mustien sakemannien Mairen ja Lakun kanssa. Olen kotona ollessa pitänyt mahdollisimman tiukasti kiinni siitä, että joka toinen päivä on lenkkeilypäivä. Päivän lyhyys tekee lenkkeilypäivästä suht haastavan, lenkkeilyssä menee pidempi aika, kuin valoisaa aikaa on.
Unski on päässyt Lakun kaveriksi lenkille, ne tulevat hyvin juttuun keskenään. Pekka käy myös Unskin kanssa lenkillä, joten Unskilla on vilkasta lenkkeilyn merkeissä.
Viime kuukausien säät ovat olleet ihan peestä. On ollut lumisateista, vesisateista, pimeää ja tuulista. Välillä kaikkea yht aikaa tai vuorotellen. Jossain vaiheessa oli monta päivää niin jäiset ja liukkaat tiet, polut ja piha, että piti alkaa jo miettimään osaako normaalisti enää kävellä.

Joulua ei ole valmisteltu ja siihen valmistelu jää porkkanalaatikon ja tryffeleiden tekoon ja tietenkin kinkku paistetaan leivinuunissa. Joulu on nyt jotenkin siirtynyt taka-alalle ja hieman hämmentyneenä kuuntelee radiossa soivia joululauluja.
Huomenna käyn tekemässä Martalle joulusiivouksen, on hieno tunne tuottaa vanhalle ystävälle hyvä mieli kun huusholli on valmisteltu joulun viettoon.
Nyt otan härkää sarvista ja poistun koneelta hommiin ja sitten lenkille mustien kanssa.

Toivottelemme täältä kaaoksen keskeltä kaikille oikein mukavaa, rauhallista ja herkullista Joulua!

Ei kommentteja: