keskiviikkona, syyskuuta 10, 2008

Vapaapäivän ratoksi..

Kuva: Työkaverin tytär Vilma osallistui Ihkun kanssa Illinsaaren mätsärissä lapsi&koira kisaan viimme sunnuntaina - huomatkaa esittäjän ylväs esiintyminen :).
Kuva: Ihku, Anna ja Johanna Illinsaaren mätsärissä. Mätsärikuvat Tanja Heikkonen.
Kuva: Ei sittenkään kuollut, vaan nukkuva uros partamonni.

Kuvat: Annikki, Tommi ja Milla pitäytyivät ohikulkumatkalla tiistaina. Vauhdikasta formulointia pallon perässä.
Heräsin aamulla jo viiden aikaan, nyt on aamupäivä enkä ole saanut mitään näkyvää aikaiseksi.
Takautumaa
Viimme sunnuntaina Ihku lähti Annan ja Johannan kanssa Illinsaaren mätsäriin. Ihkulla olikin vientiä, kun työkaverin tytär Vilma pyörähti ensin sen kanssa lapsi&koira kehässä. Vilma-handleri oli ottanut tehtävän asiaan kuuluvalla arvokkuudella ja tapahtuma ei varmasti unohdu ihan pian Vilman mielestä :).
Anna ja Ihku pyörähtivät myös kehässä, saivat parikilpailussa punaisen nauhan, tuomari oli kehunut parin yhteistyötä, Ihkun ryhtiä ja lihaksia... ja olikohan kehunut myös liikuntaa...? Punaisten voittaneiden kehässä Anna ja Ihku sijoittuivat seitsemänneksi - kehässä kolmetoista osallistujaa.
Anna myösi jälkeenpäin, että jossain vaiheessa oli jännittänyt. Johanna kyllä todisti, ettei Annan jännittämistä huomannu ulospäin.
Nyt Anna ja Johanna ovat innostuneet poimimaan puolukoita myyntiin, saavat vähän taskurahaa... hatun nosto reippaille tytöille!
Eilinen tiistai oli pitkä päivä. Ensin jako, sitten pyörähdin kotona ulkoiluttamassa koiria ja samaan aikaan tuli Milla, Annikki ja Tommi ohikulkumatkalla näyttämään Millaa. Kun Milla selvis alkujärkytyksestä Wilman, Ihkun ja Kikan syöksyessä pihalle tutkimaan tulokasta ei ollut mitään ongelmia koiruuksien kanssa. Pallon perässä juostiin ja Milla formuloi myös ihan muuten vaan. Kikka oli melkoinen haka pallon saamisessa, Ihku ei jäänyt huonomaksi vaan rupes ottaan pallon Kikan suusta.
Valitettavasti vauhdikkaista koiruuksista ei kuvat oikein onnistunu ja yritys saada Millasta hyvää poserauskuvaa ei onnistunut ollenkaan... eihän sitä paikalla voi olla sekuntia kauempaa, kun on kavereita piha täys.
Milla oli vahva runkoinen ja luustoinen, mutta tässä kehitysvaiheessa hieman takakorkea nuori koiruus.

Meillä jatkuu narttujen juoksut, Kikalla taitaa olla tärppipäivät, Wilmalla ihan lähipäivinä ja Ihkulla myös tulollaan. Toivottavasti saan pidettyä koirat taas erillään sulhasista, vaikka niitä pihalla pörrääki. Sunnuntaina otin avuksi irtokoirahäätöön vesiletkun ja painepesurin. En uskalla pitää koiria yhtään ulkotarhassa, saavat tyytyä sisällä oloon.
Eilen käytiin altaan lenkillä Anna-Maijan ja Turbon kanssa. Ajateltiin, ettei Turbo vielä ymmärrä juoksujen päälle mitään. Kyllä se sen verran ymmärsi, että nokka pitkällä haisteli tuoksuja ja kulki vuorotellen jokaisen perässä. Yleensä altaalla saa kulkea rauhassa lenkillä, mutta liekkö kaunis aurinkoinen sää saanut koiraihmisiä liikenteeseen... sillä porukkaa oli liikkeellä ihan "haitoksi asti". Jatkuvasti piti kytkeä koirat, joko ohiajavien autojen tai vastaantulevien koirakkojen vuoksi. Kikalla on ärsyttävä tyyli, kun kohdataan vastaan tulevia koiria se ampaisee salaman nopesti edestäni vastaantulevan koiran luo. Vaikka eilen osasin varautua siihen ja varottelin Kikkaa jo hyvissä ajoin, että pysyy sivulla... sillä silmänräpäyksellä kun vilkaisin vastaantulevia Kikka teki taas syöksyn kohti jo melkein ohi mennyttä koiran. Joo ja vaikka Kikka ei missään nimessä ole vihainen, niin tapa raivostuttaa minua tosi paljon. Aion kitkeä sen pois hetimiten vastaantuloharjoituksissa ja heti sillä mielellä, että moinen jää Kikalta unholaan.
Illalla oltiin sitten kaikki ihan naatteja, myös Ihkulle maittoi uni. Koiruudet on järsineet naudan potkaluita koko aamun.
Ollaan muuten koiruuksien kanssa viikonlopulla vartiointitehtävissä pari yötä. Nyt pitää vain toivoa ettei sada ja olis muutenki hyvä sää. Onhan ne pitkiä tunteja, mutta voi sitä yön viettää vaihteeksi valvoen... koiruuksille uusi kokemus :). Meillä on seurana Tanja ja Edi.
Mukavaa keskiviikkoa!

Ei kommentteja: