sunnuntaina, syyskuuta 07, 2008

Viikon viimeinen päivä


Kuvat: Lisan pennuista uros ja iso narttu, kuvattu 4.9.08 pentusiistimisen jälkeen.

Taas on varhainen sunnuntaiaamu. Heräsin Kikan tassutteluääniin ennen kello kuutta. Lämpömittari näyttää nollaa ja on oikein kirkas aamu.
Kävin torstaina tekemässä pentusiistimisen Lisan kahdelle pennulle, sillä ne oli lähdössä maailmalle. Toinen narttupentu lähtee myöhemmin ja pentusiistiminen tehdään lähempänä pesästä lentoa.
Narttupentu oli sitä mieltä, ettei siistimistä tehdä, mutta alistui siistimiseen kun ei annettu periksi. Palkintolihapyöryköillä tais olla käsittelyn sietämiseen jonkinlainen vaikutus. Urospentu niskuroi aluksi, mutta alistui käsittelyyn narttua nopeammin. Saa nähdä millainen taisto käydään temperamenttisen pikkunartun kanssa.

Olen ollut viimme aikoina tosi haluttomasti koneella, pakolliset työhommat ja sen lisäksi ei juuri mitään ylimääräistä. Taitaa olla jonkilaista syysväsymystä päätetyöskentelyyn.

Anna oli eilen taksvärkkipäivätöissä meillä. Trimmattiin Ihku ja Wilma loppuun, sitten Anna kävi partojen kanssa lenkillä sillä aikaa kun minä siivoilin karvoja huushollista. Innostuin myös konttamaan lattiat (luutuamaan) ja Anna pesi sillä aikaa Ihkun ja Wilman. Kylläpä koirista tuli kiiltäväkarvaisia, niin että silmiä häikäisi. Nyt on sitte syys siistiminen tehty parroille.
Käytiin sitte Annan kanssa syömässä ja jälkiruuaksi herkuteltiin jäätelötötterö torin laidalla istuen... oli aivan uskomattoman ihana aurinkoinen ja lämmin ilma.
Tänään Anna menee Ihkun kanssa Match Show:n Illinsaareen, minä en saa lähtä mukaan :). Johanna lähtee Annalle henkiseksi tueksi. Sanoin Johannalle, että ottaa kuvia... ja toivottavasti tulee yhtä kaunis ja lämmin päivä kuin eilen.

Naapurin Ilkka on suorittanut viimme viikolla Hämeenlinnassa koiransa Jyryn kanssa vartiokoirakokeen hyväksytysti!!
Taitaa olla Pohjois-Suomen ainoa kokeen suorittanut koirakko. Vartiokoirakoe on vaativa ja sitä ei helposti läpäistä. Sen vuoksi vartioliikkeiden käyttämät vartiokoirat on vähentyneet aiemmasta todella paljon.

Iltasella on tarkoitus mennä Tanjan ja Edin kanssa marjaan, kävimme yhtenä iltana samassa paikassa ja päätimme jättää osan marjoista vielä kypsymään. En ota koiria mukaan, kun siellä kasvoi sankasti heinää, josta irtosi "vihneitä". Vielä eilen sai snakuista harjata vihneitä pois.
Kikka aloitti juoksun toissa viikolla, Wilman ja Ihkun juoksu alkoi tällä viikolla... saa olla tarkkana taas, ettei irtokoiria ilmesty pihalle.
Ihkun juoksu onki sopivasti, sillä silmäpeilaus, lonkka- ja kyynärpääkuvaus on ohjelmassa jonki aikaa synttäreiden jälkeen.
Oikein mukavaa sunnuntaipäivää ja tsemppiä... itse kullekki.

Ei kommentteja: