maanantaina, syyskuuta 22, 2008

Ruskakuvia....

Eilen kuvasin ensin lenkillä kasteista metsää ja lenkin jälkeen lähdimme Annan kanssa kuvaamaan ruskaista luontoa. Käytiin Illinsaaressa, hautuumaan rannalla, Raasakan voimalaitokella - niin ylhäällä kuin alhaalla.

KulttuuriKauppilassa oleva aivan ihana hevonen-taideteos.
Ensimmäisenä valvontayönä oli hieno auringonlasku. Kuvattu Kunnantalon rannasta jossa on Uittomiesten patsas.
Viikko sitten viikonloppuna oltiin perjantain ja lauantain välinen yö valvomassa markkinapaikkaa kirkon ja Wanhan Haminan lähistölläTanjan ja Edin sekä Ihkun kanssa. Yöllä oli aika kova kosteus, mutta muuten hyvä sää. Tanja oli lentsuinen ja sen yö ei varmasti ollut mitenkään hääppönen - muuten yö oli rauhallinen.
Seuraava yö oli pituudeltaan klo 18-9.30 ja sen valvoin Ihkun ja Wilman kanssa - valvomisten välillä vain viiden tunnin päiväuni. Sää oli hyvä ja yö kului simppelisti - mitä nyt mopopojat kiusas poliiseja ja valvottivat varmasti useampaa rälläämällä isolla porukalla ja soittamalla äänimerkkiä tauottomasti. Kieltämättä pojilla on paskamainen tapa, joka aiheuttaa ongelmia keskustassa asuville. Sunnuntaipäivä kuluikin sitten nukkuessa ja elpyessä.
Koirien juoksut ovat vaiheessa, Kikan juoksu on ohi, Wilman menossa ohi ja Ihkulla tärppipäivät. Luojalle kiitos kohta olotilat palautuu onneksi normaaliksi, sen verran levotonta koiralaumassa on ollut.
Eilen metsälenkillä seuraamme liittyi kuolaava ajokoirauros, jota en meinannut saada häädettyä pois koirien peräpeileistä. Onneksi koirilla on sen verran hyvä tottelevaisuus, että tulivat luo kutsusta vaikka menivät urosta vastaan pienen matkan päähän. Sain kytkettyä koirat ja sitten alkoikin uroksen häätäminen, ei auttanut kuin mennä autolle ja vaihtaa lenkkeilypaikkaa, Ihkun vinkuessa harmista.
Viimme viikko oli aika rankka, lentsua vähän taustalla koko ajan ja tiistain lehden isojako - johon kului aikaa melkein kaksitoista tuntia. Keskiviikkona olotila oli kuin jyrän alle jäänyt - joka helkkarin paikkaa kolotti.
Lentsun olen saanut pysymään kurissa syömällä tehostetusti hedelmiä, juomalla kuumaa hunajavettä ja popsimalla monivitamiineja ja suklaata. On se kumma, että lentsun uhatessa muuttuu elämäntavat ja ruokatottumukset terveellisemmäksi kuin normaalisti.
Viimme viikolla kävin myös siistimässä Lisan "pikkunartun", joka lähti omaan kotiin perjantaina. Kunhan ennätän - luultavasti keskiviikkona, päivitän Lisan pentujen kuvat ja tiedot Lisan sivuston "alle".
Lisa ja Piksu käväs eilen ja Lisa oli oikealla durasel-tuulella, hyppi ja pomppi ja vauhtia oli vaikka muille jakaa.
Olenkohan maininnut aikaisemmin, että nyt voi netistä kuunnella myös maakuntaradioita (Yle Areena)... minulla on tietty koko ajan päällä Ouluradio ja tänäkin aamuna on kuullut paikallistuutisissa Iin asioista... pysyy kärryillä vaikka hommia tietsikalla tekee.
Eilen paistoi aurinko muutamaan viikkoon ja voi että mieli aivan piristyi... luonto oli tosi kaunis ja ei meinannut edes sisällä ollessa malttaa pitää silmiä irti ikkunoista, joista näkyi kaunis auringonpaiste. Ikkunoiden tuijottaminen muistutti myös ikävästi niiden pesusta ennenkuin pakkaset alkaa.
Aurinkoista säätä on luvattu myös täksi päiväksi ja toivottavasti siitä ennättää vähän nauttia.
Oikein aurinkoista viikkoa kaikille!

Ei kommentteja: