maanantaina, helmikuuta 09, 2009

Lunta, lunta....


Kuvat: Vilma kaverina akvaariohommissa.
Luminen viikonloppu takana. Lunta on sitten tullut tuulen ja tuiskun kanssa. Perjantaina oli niin paljon satanut lunta, etten saanut ajettua autoa omalle paikalleen pihalle. Kaasuttelin minkä pääsin ja sitten piti kolata lunta auton ympäriltä, että sen saa tarvittaessa käännettyä. Lauantaina kolasin jo aamuvarhaisella lunta, ulko-oven eteen oli muodostunut puolen metrin nietos. Naapuri tuli aamupäivällä raktorin kanssa, minulle jäi kolattavaksi vain ns. sisäpiha. Siinäki oli ihan tarpeeksi.
Sain lauantaina akvaariorutiinille uuden kaverin. Työkaverin Tanjan tytär Vilma tuli hetkeksi kylään ja ennätimme tehdä vedenvaihdon isoon akvaarioon. Vilma keräs haaveilla pintakasveja ja kävi välillä kurkkaamassa konnien touhuja pesuhuoneen lattialla. Jouduin lopettamaan viimeisen palettikalan - se oli vähän heikossa hapessa ja yksi kirsikkabarbi-uros oli kohdannut lopun erikoisella tavalla. Oli tunkenut itsensä suodattimen telineessä olevaan reikään.
Sää ei todellakaan suosinut viikonlopulla, lunta on pyryttänyt monta päivää ja enään ei ole tietoakaan muutaman sentin lumimäärästä. Pakkanen ja pureva tuuli piti huolen, ettei ulkonaolosta juuri nauttinut.
Sunnuntaina sain jälleen kolata koko pihan lumesta. Jälkeä ei ennättänyt kauaa ihailla, kun lumipyry alkoi uudelleen.

Viikonloppu meni muuten nauttiessa ihan kotihommista, nukkuessa ja virkatessa. Tein viimme viikolla päätöksen, että en tee työhommia kotona, ellei ole IHAN välttämätön pakko. Pää meinas haleta vuorotta olevan työputken jälkeen. Omaa aikaa sain myös kävelemällä töihin ja takaisin - ei haitannu vaikka tuuli ja pyrytti. Punnitsin vasiten repun, joka sisältää kannettavan ja kameran, sekä muut työssä tarvitsemani kamat... 7 kg ja täytyy sanoa että onneksi sitä ylipainoa ei tarvitse jatkuvasti harteiden varassa raahata.
Torstaina kävin hierojalla monen vuoden tauon jälkeen. Valitsin hierojaksi nuoren nais-immeisen, jolla oli urheiluhieroja koulutus. Mun lihakset vaatii kovaa käsittelyä ja en voisi olla enempää tyytyväinen hierontaan. Joka helkkarin paikka oli tukossa ja kipeitä muhkuroita täys. Oikea nilkka oli turvoksissa, oliskohan istuminen ja päätetyöskentely-putki aiheuttanut sen?? Sain kehoituksen juoda vettä, vettä ja vettä.
Torstaille otin seuraavan ajan, mutta viikonlopun aikana palautu muistiin, että mulla on kuvauskeikka aamusta, joten hieronta-aika pitää siirtää.
Jos nyt aluksi kävisi kerran viikossa ja myöhemmin pahkuroiden vähetessä kerran kuukaudessa.
Koska Wilma-merkkinen herätyskello pitää huolen ettei viikonloppunakaan nukuta yhtään 5.30 pitempään - no jos sanoisin kovan sanan saisin nukkua vaikka kellon ympäri... niin innostuin vihdoin vaihtamaan kotisivujen värimaailman. Lisäksi päätin etsiä vieraskirjan tunnukset, en ole päässyt vastaamaan viesteihin sen jälkeen, kun vaihdoin IE:n Mozilla Firefoxiin. IE:ssä oli viekun tunnukset muistissa. No eilis iltana vihdoin löysin tunnukset ja pääsen kuittailemaan vieraskirjaan tulleita viestejä.
Anna ja Johanna käväsivät eilen illalla ja meuhasivat koiruuksien kanssa pihalla. Anna oli ahkeroinut minulle töppöset - kaunis kiitos - nuo tytöt ei juuri jouten jouda olemaan :)!
Tämä aamu alkoi aamukahveen merkeissä vakiintuneeseen tapaan ulkona koirien kanssa ja lumen pukkaamisella. Nyt pitäisi valmistautua töihin lähtöön, käydä suihkussa ja kerätä työkamat.
On vielä harkinnassa ajanko autolla työmatkan vai kävelenkö. Jos menen autolla, säästän aikaa koirien kanssa lenkkeilyyn iltapäivällä. Elämä on valintoja täys.
Muistakaa rentoutua ja posiitiivista asennetta... kyllä se siitä...

Ei kommentteja: