tiistaina, marraskuuta 24, 2009

Harmaa kuvauspäivä

Yllä olevat kuvat: Kuvattu sunnuntaina.
Kuva: Koirahuoneen ikkunavalo.

Kuva. Oma auto käy tyhjäkäynnillä altaan penkkatiellä.
Pimeät kuvat: Kuvattu maanantai-iltana patoaltaalla. Alimmaisessa kuvassa altaan toista penkkatietä ajavan auton valot jotka heijastuu myös veden pinnalle.
Viimme päivät ja varsinki illat ovat olleet todella sumuisia ja kosteita. Ei tullut mieleenkään lähteä iltakuvauksille, jota nyt harmittelen.
Sunnuntaina oli pitkästä aikaa aurinkoinen sää ja se piristi kummasti.
Tarkoitukseni on viettää tämä päivä Iissä kuvaillen - lintsaan koulusta. Minulla on mustavalkofilmikamera lainassa ja toinen filmi jo menossa. Se pitäisi saada kuvattua tämän päivän aikana. Haluan ottaa mustavalkokuvia omasta ympäristöstä, ei haluttaisi kehittää kuvia itselle vieraasta aihepiiristä. Ensimmäisen filmin kuvista olen tehnyt pinnakkaisen, vielä pitäisi kehittää siitä yksittäisiä kuvia.
Kuvausreissulle ei pääse koirat mukaan, että voin keskittyä pelkästään kuvaamiseen. Saavat odottaa iltapäivälenkkiä.
Sain viikonlopulla siivottua, pesin muutaman maton ja koirien alusia. Aika turhaa siivous, kun piha lainehtii vettä ja maa on paljas. Taas on se aika vuodesta, jolloin hermot pitää ripustaa naulaan.
Lauantaina kävimme Piksun ja Lisan kanssa tutustumassa uuteen lenkkireittiin, jonka Piksu oli löytänyt. Oli mukavan vaihteleva reitti ja koirat oli innoissaan uudesta reitistä, jota Lisa esitteli selvästi leuhkana.
Minulla on koirien nyppiminen vaiheessa, molemmilta parroilta on toinen puoli nypitty. Ajattelin tehdä loppusilauksen puohin eteisessä, koska on näin lämmintä. Just radiossa kerrottiin, että Suomeen on ennustettu poikkeuksellisen kylmää talvea. Tuntuu ainakin tällä hetkellä vähän epäuskottavalta. Tulis edes lumi maahan, että olisi hieman valoisampaa.
Olimme Ihkun kanssa toissa sunnuntaina hallireeneissä ekan kerran - viimme sunnuntain reeni peruuntui agi-kisojen vuoksi -. Ensimmäiseksi kävelin reenialueen Ihkun kanssa, Ihkun ollessa kytkettynä hihnaan. Se sai pari minuuttia rauhassa tutustua paikkaan, ihmetellä hallin kovaa huminaa ja ällistellä paikalla olevia toisia koiria. Ihku ei kummemmin ihmetellyt ja aloitin reeni. Ei ollut mitään ongelmia Ihkun keskittymisessä, kontakti piti ja saatoin pian päästää Ihkun irti. Ei ollut pelkoa, että se lähtee toisten koirien luo, vain minä olin kiinnostava ja tietty minulla olevat broiskupyörykät, pallo ja patukka. Saatoin heittää Ihkulle pallon palkkioksi, se ei kiinnittänyt mitään huomiota ympäristöön. Lopuksi palkkasin Ihkun agi-esteillä ja putkella. Ihku oli tosi innoissaan reeneistä, haukahti alussa sivulle tulossa ja teki nopeasti liikkeet. Olin tosi tyytyväinen Ihkun ekaan hallireeniin ja odotan kovasti sunnuntaita, että päästään taas halliin touhuamaan. Halli oli jaettu kahteen osaan, me reenattiin sillä puoliskolla jossa oli useampi koira yhtä aikaa. Hallin toinen puolisko oli sovittu yksittäisreeniin - yksi koira kerrallaan reenas ohjaajan kanssa. Aion pysyä Ihkun kanssa ainakin alussa alueella, jossa on useampi koira kerralla.
Ulkona on viisi astetta lämmintä ja vettä sataa, koirat odottaa aamuruokaa. Kunhan selviä aamuhommista, pakkaan kamerat autoon ja lähden etsimään kuvauskohteita - päässä ei ole kyllä mitään ideoita... ainakaan vielä.

Ei kommentteja: