perjantaina, marraskuuta 27, 2009

Sateinen aamu ilman kuvia

Perjantaiaamu on käynnistynyt vauhdikkaasti, herätys 6.30 ilman herätyskelloa. Aamukahvin jälkeen koirat autoon ja lenkille metsätiellä - joka oli muuten aivan älyttömän kurainen. Metsätiellä oli liikkeellä myös tukkirekka ja jouduimme poikkamaan välillä sysipimeään metsään.
Lenkin jälkeen kävin kaupassa ostamassa kissoille ja konnille purtavaa. Kotiin tultua annoin koirille ruuan ja tiskasin. Koiruudet nukkuvat nyt tyytyväisinä.
Nyt istun hetken tietsikan äärellä ja jatkan sitten siivouksella. Iltapäivällä olen lupautunut Martalle siivouskaveriksi, hänen asuntoon tehtiin keittiöremppa ja Martta on joutunut olemaan reilun viikon "evakossa". Toivottavasti hän tänään pääsee palamaan omaan kotiin.
Kävimme eilen iltapäivällä Piksun ja Lisan kanssa reippaalla lenkillä altaalla. Minä sauvakävelin, koska olen viimme päivät istunut koneen äärellä ja "purkanut" Kennelliiton listauksia tulosjulkaisuun. Hartiat ja niskat ovat melko jumissa.
Tarkoitus oli käydä tänään koululla hakemassa sinne unohtunut kameran jalusta ja olis voinut samalla tehdä pinnakkainen toisesta filmistä. Toivottavasti siinä olevat Wilman kuvat ovat onnistuneet. Kuva Tursakkeesta on valmistunut ja odottaa kehyksiä. Koululla käynti saa nyt kuitenkin jäädä tältä päivältä.
En edes tiedä kuinka myöhään tein tulosjulkaisua viimme yönä. Kuuntelin samalla YLE Areenasta Knalli ja sateenvarjo kuunnelmia. Päivällä kuuntelin Spotify:stä musiikkia. Radion kuuntelussa on taukoa, kyllästyttää kuunnella samoja uutisia puolen tunnin välein. Parast aikaa Spotifystä kuuluu Queen.
Sadetta on saatu useampi päivä ja olen saanut konnien tarvitseman veden räystäältä, pari isoa saavia on jatkuvasti täys, vaikka kannan urakalla vettä sisälle lämpiämään konnien altaisiin. Konnilla on taas se aika vuodesta, että on muninnan aika. Kulkevat levottomana ja etsivät hyvää munintapaikkaa. Yhden munan olen löytänyt, mutta eiköhän niitä tule vielä lisää, vaikka uroskonnaa ei ole mailla eikä halmeilla.
Ens viikolla käyn koululla vain parina päivänä, teen kotiympyröissä annettuja kuvaustehtäviä - joita onki useampi. Ens viikolla olisi myös hyvä aika aloittaa suursiivousta - joulu on jo aika lähellä. Vielä pitää kestää vajaa kuukausi päivien pimenemistä ja sitten olemme taas matkalla valoisempia päiviä koti.
Pitää yrittää ajatella positiivisesti, että jaksaa tämän pimeän, sateisen, tuulisen ja kuraisen ajan yli... joka tuntuu vuosi vuodelta olevan pidempi ja pidempi ajanjakso.... kaipaa lunta.
Mukavaa perjantaipäivää ja toivottavasti viikonlopusta tulee antoisa!

Ei kommentteja: