lauantaina, joulukuuta 05, 2009

Vaihteeksi kuvia.... ja Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Kuukuvat on otettu eri isoarvoilla ja suljinajoilla. Ja kaikki muut kuvat on otettu koulun ympäristöstä. Perjantainaamun kauniin auringonnousukuvat ovat valitettavasti koulun koneella - pitää muistaa ottaa ne tikulle ja tuoda myös kotiin talteen - niitä ei ole nyt tässä kuvakavalkaadissa.
Taas on vierähtänyt päiviä edellisestä kirjottelusta, aika vaan menee niin joutuisaan. Olen kehittänyt koulussa toisen filmini negat, tehny pinnakaisen ja muutaman koevedoksen. Harmittavasti vain torstaipäivän pimiötyöskentelystä oli seurauksena parin päivän tukkoisuus, pahoinvointi ja kuivuneet kädet, koska ei voinut mitää pimiön ilmastointia päällä, ettei kehityslitkujen lämpötila laske liian alas. Ei tee mieli mennä ihan heti pimiöön työskentelemään - ainakaan jos ei saa pitää ilmastointia päällä.
Perjantaina suunniteltiin koulussa valokuvauslinjan näyttelyä koulun päärakennukseen. Revin nyt jo ressiä, kun pitäisi valita 10 kuvaa/per oppilas näyttelykuvaksi. Yök, olen huono valitseen ja niin kriittinen, etten ajattele olevan itselläni yhtään näyttelykelpoista kuvaa - yök jo etukäteen. Kuvat pitää olla valittuna ens maanantaina - huoh - hartiat ovat laskeneet jo ainakin kymmenen senttiä.
Viikko on mennyt tosi nopeasti, olen lenkkeillyt suht ahkerasti koiruuksien kanssa ja lenkkikavereita on ollut mukavasti. Tanja ja Edi piristi altaan lenkkiä keskiviikkoaamuna. Edi ei tyttöjä noteerannut, juoksenteli parempien hajujen perässä - riistan.
Piksun ja Lisan kanssa vietimme viimme lauantaina pikkujoulua meillä. Parin siiderin ja riksujen ja raksujen kanssa ilta meni mukavasti. Samalla virittelimme erään joululahjaa. Iltamyöhäisellä (yöllä) kävimme koiruuksien kanssa saattamassa Piksu ja Lisa Haminalle asti, oli tosi mukava ilta ja reipas kävelylenkki kruunasi kaiken - mahtava sää eikä ristin sieluakaan liikkeellä meidän lisäksi. Koiruudet sai jolkotella irti pyörätiellä mennen tullen. Koirilla pikkujoulu kului luita järsiessä. Kiitos Piksu ja Lisa mukavasta illasta!
Sunnuntain aamuyön herätys oli vähemmän mukava, oli veskiin hirvittävä kiire. Sunnuntai meni vatsataudissa ja syyttävä sormi osoittaa syötyihin riksuihin ja raksuihin. Vasta tiistaina olo oli lähinnä normaali. Silloin hyppäsin pyörän selkään ja huristelin pitkin kivisiä, märkiä ja koloisia metsäpolkuja koirien juostessa vapaana.
Keskiviikkona Turbo kävi konetrimmissä, joka meni hienosti... ainakin koiruuden osalta... lippa lähti kyllä niin lyhyeksi että sitä Turbo saa kasvatella tovin.
Nyt minulla on "oma" telkkari tietsikan vieressä!!!! Kiitos Tiina telkkarista, se sai tänään kaverikseen digiboxin - kiitos appiukko!
Olen vähän mööpleerannut olkkarissa ja tänään Pekka siirsi ison kukkavalaisimen olkkariin kukkapöydän yläpuolelle. Kukkavalaisin on ollut akvaarion kasvivalaisimena jonkin aikaa. Hankin kukkavalaisimen joskus parikymmentä vuotta sitten ja se toimii edelleen loistavasti. Olen nähnyt samoja valaisimia ns. yleisissä paikoissa - virastoissa, toimistoissa jne...
Viikolla kävin Martalle siivoamassa keittiörempan jälkiä. Keskiviikko iltapäivänä olin Martalle kuskina jouluostoksilla, laitoin myös Martalle jouluvaloja piristämään pimeää.
Tänään saatiin myös meille jouluvalot palamaan - nykyisin taidetaan puhua myös talvivaloista. Lähdin aamulla Haukiputaan Musti&Mirri liikkeeseen ostamaan kissoille nappuloita. Pekka lähti mukaan ja sehän tiesi soppailua myös Säästökuopassa ja Lidil liikkeissä. Säästökuopasta Pekka löysi valoverkon, jonka viritti puojin ulkoseinään. Totesin Lidilissä, että kyllä siellä on halvempaa ruokaa mihin yleensä on tottunut paikallisissa liikkeissä. Inhoan soppailua, joten minulle ei lähtenyt mukaan sieltä kuin lintujen siemenseoksia - jotka oli huomattavasti halvempia kuin mihin olen tottunut ja pistaasipähkinöitä. On vaikea ostaa esim. ruokaa muusta kuin omasta vakiomyymälästä, vaikka halvempaa olisikin.
Sunnuntai aamuna pitää herätä jo kuuden aikaan. Huomasin eräällä varhaisella aamulenkillä, että pohjoiseen menee matkustajajuna seitsemän aikaan aamulla altaan rautatiesillan yli. Tarkoituksena on kuvata juna niin, että vaunun valot heijastuu myös vedestä.... huomen aamulla olisi ensimmäinen yritys. Koiruudet ei pääse mukaan häiriöksi, pääsevät sit eri lenkkireissulle mukaan.
Tänään on satanut noin kolme senttiä lunta... jee on paljon valoisampaa!
Nyt nukkumaan, vaikka juttua olisi vaikka kuinka paljon.
Terveiset Annikille ja Millalle, toivottavasti suunnitelmat toteutuu :)!
Se pitää vielä mainita, että olen viimme viikot kuunnellut Jerry Lee Lewistä. Kuunnellessa olen harmitellut, kun hänen konsertti jäi näkemättä - onneksi hänen musiikkia voi kuitenkin kuunnella esim. Spotifystä. Välillä olen käynyt kattoamassa hänen esiintymistä Youtubesta. Hänen musiikki on piristänyt kummasti sateen ropistessa ikkunaan. Työskentely koneella on hieman tökkinyt, kun on pitänyt hytkytellä musiikin tahdissa... onneksi musiikki elää ja on olemassa. Kiitos Jerry päivien piristyksestä!
Nyt nukkumaan vähemmän rokkaavasti, mutta saunan raikkaana. Sleep well.

Ei kommentteja: