keskiviikkona, kesäkuuta 06, 2012

Kesää odotellessa

Sarvijaakko.
Ennustikohan sarvijaakko sadetta, sillä parasta aikaa sataa kaatamalla. Ilmatieteenlaitoksen sivuilla ennustetaan että sadealue olisi mennyt ohi jo kahdeksan aikaan ja auringon pitäisi paistaa puolenpäivän aikaan. Toivossa on hyvä elää...
Ei kyllä voi moittia alkuviikon säitä, mittarissa n. +15 ja puolipilvistä – jopa aurinko näyttäytynyt ja mikä parasta tuuli on ollut ihan siedettävä. Piti eilenkin källäillä pihalla ennen töihin lähtöä ja kuunnella lintujen laulua.
Maanantina käytiin Pekan kanssa Kallion puutarhalla ja voi jessus sitä kukkien paljoutta, ei voinut kuin ihastella kauniita eriväreissä hehkuvia kukkarivistöjä. Meidän mukaan sieltä lähti multaa ja kolme pensastomaatin tainta. Taimet päätyi vanhaan rikki menneeseen 80l saaviin, saas nähdä ovatko liian pienessä kasvutilassa. Taimilla on muutenkin hieman Siperian olosuhteet... ilman katetta, kylläkin suojaisella seinustalla perunaistutuksen vieressä. Pitää sen verran seurata, että jos lämpötila laskee yöksi kovin alas, laitan niille edes jonkinlaisen katteen suojaksi.
Eilen illalla Pekka haki peräkärryllisen multaa, joka nyt odottaa pensaiden alle kärräämistä.
Heräsin aamulla heti viiden jälkeen ja koska ei enää nukuttanut nousin ylös. Kahvikupillisen jälkeen hain puita uuniin ja nyt uunissa on jo komea punaisena hehkuva hiillos. Parrat sulattelee aamuruokaa ja toivon mukaan pääsisimme sateen loputtua metsälenkille, kerrankin toivon että sääennuste pitää paikkansa – Oulu radion toimittaja kertoi just että Oulussa paistaa jo aurinko. Ei paista Iissä ei, mutta sade on tauonnut ja taivaan peittää vielä paksu pilvi joka estää näkemästä Venus-planeetan maasta katsoen auringon ohituksen.

Töissä on mennyt mukavasti ja eilen vähän kuulosti, että voisin siirtyä tekemään jatkuvaa iltavuoroa. Jostain syystä - johtuisiko kesäajasta - että iltavuoroissa on aina vähemmän työntekijöitä. Minä taas tykkään iltavuorosta sen vuoksi, kun en kuitenkaan saa mitään järkevää kotona illalla aikaiseksi ja ennätän nauttia kesäpäivistä ennen töihin lähtöä.
Nyt poistuminen takaoikealle, mukavaa päivän jatkoa.

Ei kommentteja: