maanantaina, heinäkuuta 23, 2012

Arkista aherrusta

 Muutama iso matto aamuaringon paisteessa.
 Perunat muovikaukalossa kukkii komeasti.

Viime torstaina jatkoin iltavuoroa tekemällä perään yövuoron, näin tuli korvattua perjantain työpäivä. Pekka tuli illalla kotiin, joten koirien ei tarvinnut olla kauaa ulkotarhassa. Kotiin tultuani kävin koirien kanssa pienellä lenkillä altaalla ja kellahdin sitten sohvalle nukkumaan. Heräsin sohvalta puoli yhdentoista aikaan melkoisen tokkurassa, iltapäivällä otin vielä pikku tirsat ja nukuin päälle pitkän yöunen. Eiköhän univelka tullut kuitattua. Sain yllätyslahjana makkariin ison seinäkellon, joka on selvästi jatkanut yöunia. Jos herään, ei tarvi kuin vilkaista kelloa ja jatkaa unia, jos viisarit näyttää aamuyön tunteja.
Lauantaina aloitin painepesurilla mattojen pesun aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Päivä meni erikokoisia käytävän mattoja pestessä, niitä on siunaantunut aivan julmetusti, silti välillä tuntuu ettei niitä ole tarpeeksi. Kuratassuisten koirien kanssa saa mattoja vaihdella, varsinkin näin sateisena kesänä – puhumattakaan keväästä ja syksystä. Sää lauantai päivän aikana muuttui useaan kertaan, auringon mennessä pilveen oli pakko lisätä vaatetta. Hieman kohmeisena lopetin iltapäivällä matonpesun. Onneksi sää suosi ja sain sunnuntaina aamupäivästä kaikki pestyt matot kuivaksi  ja rullattua. Eilen oli vuorossa isot matot. Onneksi Pekka oli kotona, sai olla kaverina suurempien mattojen siirtelyssä ja kuivumaan laittelussa. Tuuli oli jäätävän kylmää vaikka aurinko näyttäytyi aika ajoin, ei puhettakaan että olisi tarennu hellevaatteissa ja paljain varpain mattoja pestä.
Kun sain matot pestyä kävin hakemassa naapurista koirille ruokapussin ja samalla sain rapsutella paria muutaman viikon ikäistä muhkeaa uros sakemannin pentua. Ennen kuin telkkarista alkoi Neiti Marple (siinä muuten esiintyikin sitten yksi mun lemppari näyttelijöistä Laurence Fox)  käymään koiruuksien kanssa mökillä. En käynyt edes rannalla, hyvä että tarkeni pihalla käppäillä kaksi takkia päällä. Parrat sai formuloida ja hakea keppiä sen aikaa kun Pekka juoksutti hetken aikaa ruohonleikkuria.
Olen odotellut partojen terveystuloslausuntoja, KoiraNetissä näkyy jo myöhemmin tutkittujen koirien tuloksia, minulle ei ole vielä tullut edes maksulappua tutkimustuloksista. Jos ei parin päivän aikana posti tuo maksulappua, soitan Otukseen ja kysyn onko ne edes lähettäny Unskin lonkkakuvia ja silmäpeilaustutkimuslausuntoja eteenpäin.
Ihqun juoksu on alkanut ja se onkin viime aikoina ollut hieman omissa maailmoissaan.
Pihalle on ilmestynyt varpuset, västäräkit ja peipot poikasineen etsimään ruokaa. Kissat joutuvat olemaan päivät sisällä arestissa, pääsevät ulos vain iltamyöhäisellä ja saavat tulla sisälle jo aamuyön tunteina. Noitanokinenä protestoi, mutta ei auta itku eli maukuminen.
Nyt pitäisi alkaa jotain tekemään ennen töihin lähtöä, ekaksi voisi tiputtaa ties monennenko kahvikupillisen tälle aamulle uutuuttaan kiiltävällä kahden kupin keittimellä, jonka yksi kesäkärpänen toi tuliaisena. Edellinen keitin kesti vuosikausia, mutta alkoi huolellisesta huollosta ja puhdistuksesta huolimatta köhimään, yhtä kupillista sai odottaa pitkän tovin. Se oli ihan selvästi tullut tiensä päähän.
Mukavaa alkanutta viikkoa, jota saadaan viettää mitä ilmeisemmin vaihtelevassa ja ajoittain kesäisen koleassa syyssäässä.

Ei kommentteja: