keskiviikkona, heinäkuuta 18, 2012

Melkein lomalla

 Ihqu
 Unski ja Ihqu Unski


 Vesitaso laskeutuu
Sarvijaakko

 Viime viikolla tiistaina töissä ihmettelivät, miksi en ole tullutkaan aamuvuoroon. Aamuvuoroon tulemisesta oli puhetta edellisellä viikolla. Jälleen tuli todistettua että olen blondi, minulle oli käyty sanomassa että aamuvuoro on ok - kun samaan aikaan olin opettelemassa uutta hommaa - enkä tietenkään kuullut sitä. Hyppäsin tiistain iltavuorosta keskiviikkona aamuvuoroon ja eihän sitä muuta tarvita, että navikaattori menee sekaisin. Keskiviikkona ihmettelin iltapäivällä kotona mitä tekisi... en ole ollut kotona iltapäivisin moneen viikkoon. No, loppu työviikko meni vähillä yöunilla ja humussa. Sisäisellä kellolla oli ihan lieviä vaikeuksia sopeutua uuteen rytmiin.
Perjantaina oli helteistä ja kun ajelin kotiin hyvissä ajoin, aamuvuoro näytti parhaimman puolen... pääsi hyvissä ajoin viikonlopun viettoon. Ennätin siivota ennen kuin rajut vesisadekuurot alkoi, vettä tuli taivaan täydeltä, piha lainehti hetkessä vesilammikoista. Olin saanut aiemmin kolme palapeliä ja nyt oli hyvä aika aloittaa yhden kokoaminen. Kasasin palapeliä niin innokkaasti, että melkein yllätysvieraat sai tovin koputella ulko-oven takana sateessa, ennen kuin tajusin käydä avaamassa oven. Snakut kyllä ilmoitti että vieraita on tulossa, mutta komensin vain niitä hiljaiseksi. Parrat ovat tunnetusti herkkä haukkuisia ... ainakin meillä ja seuraavat muutenkin tarkasti sohvan selkänojalta ohikulkevia. Sohvan selkänojalta voi seurata useamman ikkunan läpi kylän tapahtumia.
Lauantaina kuului koko päivän ukkosen jyrinä itäiseltä taivaalta, ukkonen ei kuitenkaan tullut lähemmäs, joten sain leikattua osan nurmikosta. Päivällä olikin sitten mitä parhain sää, aurinko paistoi ja oli lämmintä.
Lähdimme isommalla porukalla lauantai iltana seuraamaan Kuivaniemen Merihelmeen Pohjois-Suomen karaokemestaruus 2012 kisaa. Laulut oli aloitettu jo iltapäivällä, joten ei me ei ennätetty kuulla kaikkien kilpailijoiden esitystä. Kilpailuun osallistuneita taisi olla kaikkiaan 45 ja kuullun perusteella täytyy sanoa, että olipa tosi hyviä laulajia. Jäimme seuraamaan vielä 10 parhaan valintaa, taso oli niin kova ettei meidän kaikki suosikit  päässeet siihen joukkoon. Tässä linkki http://www.pohjoissuomenkaraoke.com sivustolle, jossa tulokset ja kolme parasta joista kolmanneksi sijoittunut Eero Kuosmanen (Ranua) oli meidän ehdoton suosikki. Toivottavasti hänet nähdään ja kuullaan joskus Tangomarkkinoilla.
Kun 10 parasta oli nähty, tulimme paikalliseen Iisakkiin ja ilta jatkui paikallisten karaoke esityksiä kuunnellessa ja kavereiden kanssa jutellessa. Emme säästyneet yllätyksiltä Iisakissa laulavista, tutuissa ihmisissä näyttää piilevän lahjoja, joista ei tiedä tuttavuuden perusteella mitään. Aivan uskomattoman hienoäänisiä laulajia löytyy läheltä, ihan työkavereiden joukosta.
Sunnuntaina jatkui hieno lämmin sää, tuuli sen verran että itikat ei kiusanneet. Pakkasimme autoon nuotiopuut, syötävää ja juotavaa ja ajoimme altaalle makkaran paistoon ja uittamaan koiria. Hyvä että ennätettiin autosta pois, kun meitä lähestyi vesitaso ja laskeutui altaalle. Ennätin ottaa kameran ja saada kuvan vain vesitason peräosasta sen laskeutuessa. Tuuli sen verran, että altaalla kävi aallokko, ei itikoita mutta paarmat tuli heti ympärille pörräämään kun tuuli vähänkin tyyntyi.
Meillä vierähti altaalla muutama tunti, koirat sai uida vasta aallokkoon, herkuteltiin ja käytiin pienellä kävelylenkillä, että paikalle pölähtänyt perhe sai uida hetken rauhassa.
Sain maanantaille joustovapaan, sai rauhassa seurustella kesäkärpästen kanssa. Kävimme kiertämässä koirien kanssa altaan aurinkoisessa ja helteisessä säässä. Lenkin jälkeen käytiin Autokeitaalla syömässä, mitä siellä oli vielä  tarjolla myöhäisellä iltapäivällä, kotiin palasi ähkyisiä ja voipuneita herkuttelijoita.
Maanantaina paluu arkeen, kärpäset lähti ja minä menin tuttuun iltavuoroon. Koirat ovat saaneet viime viikon aikana niin paljon liikuntaa ja haipakkaa että saavat nyt pari päivää elpyä ja palautua.

Kille konna muni muutaman munan altaaseen, yksi muna oli ennätetty rikkoa ennenkuin keräsin munat pois.
 Lomatunnelmia
 Muhkeat pilvet 11.07.

Ei kommentteja: