perjantaina, heinäkuuta 06, 2012

Olisko eilinen lämmin kesäpäivä sekoittanut pääni?

Pitkässäkarissa sunnuntai iltana 01.07.2012Pellolla 06.07.2012. Kuvan tarkennus Unskin hännässä, Ihqu taustalla.
Ihqu.

 Ketokukkasia.


Lyyti, Unski ja Ihqu kukkameressä. Unski.

Ihan selvästi Unskin viholliset itikat ovat piirittäneet uhrin.

 Trio lammella vilvoittelemassa.

 Oli ihan pakko laittaa tuollainen otsikko. Kävi nimittäin niin, että Oulu radion toimittaja mainitsi juuri jotain perjantai päivästä. Minä ajattelin heti, että nyt toimittaja on erehtynyt päivästä - nythän on torstai... piti tarkistaa heti tietsikan kalenterista mikä päivä tänään on - ja perjantaihan se on. Minä olin aivan torstaista. Se ehkä kertoo, että viikko on mennyt todella nopeasti... mihin lie kadonnut.
Työillat on mennyt todella nopeasti, olen päässyt opettelemaan uusia mielenkiintoisia juttuja niin, että välillä on tauot jäänyt väliin. Yksi kärsimys tällä viikolla töissä on ollut... keskusradiossa on vuorossa YleX... voi luoja paratkoon, olen todella kyllästynyt kuulemaan naistoimittajan kailotusta joka helkkarin ilta. Ei radiotoimittajalla pitäisi olla niin kaakattavaa ja ärsyttävää ääntä. Onneksi keskusradion voi hiljentää, niin halutessaan.
Vieläkin kyllä ihmettelen mihin viikko katosi.
Kesävieras lähti eilen aamulla ja me jäimme kaipaamaan. Parrat joutuu taas minun työvuoroksi häkkiin, eivät saa makupaloja, eivät pääse viereen nukkumaan ja kuka nyt hätistää Unskista itikoita. Unski on aivan uskomaton itikkaimuri, sen ympärillä pörrää aina melkoinen itikkapilvi.
Eilen saapui uusi kesävieras, tällä kertaa nelijalkainen – ihana Lyyti tuli lomalle muutamaksi päiväksi lauman jatkoksi. Lyytillä oli mukana ihana iso oma peti, pitää selvittää mistä se on hankittu, omille parroille kelpaisi sellainen myös. Ihqu oli vallannut viime yönä Lyytin petin, Lyytin maatessa makkarin oven takana. Kun kävin eilen nukkumaan, Lyyti oli yhtä sitkeä kuin Wilma mamma, pientä piipitystä kuului pitkä aikaa oven raosta – makkariin olisi pitänyt päästä nukkumaan. Wilmahan nukkui viimeiset vuodet pääsääntöisesti makkarissa, vain muutamana iltana jäi oven taakse ja pientä vinkumista kuului sitkeästi niin kauan, että päästin sen viereen nukkumaan.
Eilen sää lämpeni ihan kesäisiin lukemiin. Kävimme takametsässä lenkillä ja poikkesimme myös pellolle... siellä oli vastassa todellinen kukkameri. Siitä on aikaa kun siellä on viimeksi käyty. Itikoita oli niin pellolla kuin metsässä ihan kiitettävästi. Tänään taidamme käydä altaalla lenkillä, tuulee jonkin verran – jospa itikat jättäisi meidät rauhaan korkealla penkkatiellä.
Sain muuten viime sunnuntaina pestyä kaksi sohvaa ja illalla vielä auton penkit. Pesuri-imuri... mikä lie, oli tosi hyvä! Hiki tuli pesuria käyttäessä, yritin imuroida kaiken mahdollisen veden sohvista pois ja lähtipä ihan pikkusen paskanen vesi. Sohvat kuivui todella nopeasti, jo illalla katseltiin niistä telkkaria pyyhkeet varmuuden vuoksi peffan alla.
Nyt koirien kanssa lenkille ja haa valmistautumaan viikon viimeiseen työpäivään – eiku -iltaan.
Perjantaita!

Ei kommentteja: