perjantaina, joulukuuta 07, 2012

07.12.2012 vihdoinkin lenkille

 Tazzia:n jakku.
 Unski-muotti.

Ii: Auringonnousu tänään 10:13. Auringonlasku tänään 14:07. Päivän pituus on 3 h 54 min.

Valoisa aika lyhenee ja lyhenee... ja sen huomaa. Lähdimme lenkille yhden jälkeen ja pimeys laskeutui ennen kuin palasimme takaisin autolle. Mutta olipa hienoa päästä kunnon lenkille melkein viikkoon, oli tuuleton sää ja ihanan talvinen luonto! Lunta on muutama sentti, että metsässä pääsee vaivattomasti kulkemaan.
Käväsin ensin aamusta Haukiputaan Mustissa ja Mirrissä ostamassa kissanhiekkaa ja Iin Kärkkäiseltä Intiaan lähetettävään pakettiin sisältöä. Paketin sisältö koostui kaikesta edullisesta, joilla voisi Intiassa saada hieman joulutunnelmaa aikaiseksi. Ajattelin että mitään kalliimpaa ei kannata pakettiin laittaa, en oikein jaksa uskoa että se pääsee perille. Tietysti toivon, että paketin saa avata ne joille se on tarkoitettu. Netissä olevan sanakirjan avulla käänsin pakettikorttiin sisällön englanninkieliseksi, jos ei tullut ihan oikein niin ainakin sinne päin... I hope.

Keskiviikkoisella Oulun reissulla kiertelimme pari kirpputoria. Menomatkalla kävimme hakemassa Sarin mukaan ja ensimmäinen kohde oli tietysti SPR:n Kontti. Sieltä löytyi muutama pusero ja koirille siisti alunen. Koirien alusia on kulkeutunut jo sen verran kotiin kirpputoreilta, että ei tarvi ihan heti hankkia lisää.
Koska inhoan Paljekirppistä, menimme seuraavaksi Alasintiellä olevalle Järkikirppikselle. Se olikin vielä käymätön paikka. Ensivaikutelma oli siisti... mitä nyt eteistilassa tavarat sikinsokin. Kirppis oli sopivan kokoinen ja paljon myytävää. Etenimme Sarin kanssa hitaammin, mutta Pekka ennätti kiertää kirppiksen useampaan kertaan. Teimme Sarin kanssa todellisia löytöjä ja edullisesti. Minulle lähti sieltä mukaan muutama pitkähihainen t-paita, neulepusero ja Tazzian jakku! Kaikki ostamani oli ns. suomalaista paitsi yksi jackpot:n pitkähihainen t-paita. En tajua mikä selkäytimeeni tallentunut tuntuma minulla on, heti vaatetta koskiessani tiedän että se on suomalaista merkkiä tai jackpot. Materiaalit niissä ovat ihan toista, kuin ”räteissä”, jo uusina ryhtinsä menettäneissä halvan tuotannon maissa valmistetuissa. Joo, kuinkahan moni suomalainen minunkin suosima valmistaja valmistaa tuotteensa rättipajoissa... mut on sitä silti vielä laadukastakin vaatetta saatavana. Jos ei ole vara ostaa uutena... niin onneksi kirppareilta voi tehdä hyvällä onnella löytöjä. Valitettavasti yksi ostamani Nanson pusero haisi ...keleen hajustetulle huuhteluaineelle. Olen nujertanut hajua etikkavedessä liottamalla ja taidan kokeilla vielä kerran pesua ja etikkaa. Muuten hyvä, ehjä ja selvästi vähän käytetty pusero... mut mä en kestä noita ...keleen hajusteita.
Ollaan Sarin kanssa sen verran shoppailtu, että tiedämme mistä toinen pitää ja teemme löytöjä myös toisillemme. Ei tarvinnut Sarin ja Pekankaan palata tyhjinkäsin kirppareilta.
Ennen kotiin paluuta käytiin vielä kiertelemässä Raksilan sittarissa. Ostin sieltä mm. monta kiloa ulkolintujen ruokaa, nyt pitäisi niiden osalta pärjätä melkein kuun loppuun.
Noitanokinenä tuli häiriköimään minun koneella oloa, paineli monta riviä viitosia tähän tekstin keskelle. Parrat nukkuu tyytyväisenä ja reporankana kymmenen kilometrin lenkin jälkeen. Sääennuste lupaa useammaksi päiväksi sopivia lenkkeilyilmoja ja ne me käytetään varmasti hyväksi. Nyt myöhäis iltana pakkasta -3,5, satelee lunta ja tuuli on hieman voimistunut... jee huomenna päästään taas lenkkeilemään. Pekka lähtee uuden harrastuksen viemänä bussilla Tuuriin. Pekan ja hänen kamun uusi harrastus on nimittäin shoppailu reissut linja-autolla - ovat käyneet jo pari reissua Ruotsin puolella, mutta ei niiltä reissuilta ole kotiin mitään tullut. Pystyisköhän nais immeiset käymään tuollaisia reissuja, ilman että ostavat mitään? Pääasia, että hauskaa on ja aika kuluu ja näkee muolimaa.
Lopuksi kiitoksia!
Kiitos Sarille mukavasta seurasta soppailureissulla!
Tanjalle tosi paljon kiitoksia ihanasta joulukortista ja ihan selvästi Unski-piparkakkumuotista! Kunhan saan piparit paistettua, laitan Unski-pipareista kuvia :)! Tuhannesti kiitoksia ja terkkuja sinne Pulkkilaan!!!!

Ei kommentteja: