tiistaina, joulukuuta 04, 2012

Ensimmäinen reissu meren jäälle 1.12.2012

 Ihqu ihmettelee hiekkasärkälle noussutta jään reunaa.

 Kesän rilluttelupaikka jään peitossa.
 Ihqu ilkkuu Unskille, jolla tassut luistaa.
 Vapaata vettä jäiden keskellä.
 Hiekkakuvioita.

 Kivi paljaana, mutta jäinen jälki kiven kyljessä paljastaa mihin asti vesi on aiemmin yltänyt.
 Tämän kiven päälle parrat ovat niin useasti hypänneet, niin kesällä kuin talvella... tuuli tuivertaa Ihqun korvia.
 Hiekkaisia ja jäisiä jäämuodostelmia.
 Vauhdikasta menoa jäällä.
 Nyt blogikuvat ovat todella jälkijunassa. Kuvat on otettu lauantaina, jolloin kävimme Pitkässäkarissa mökillä. Jäätynyt ranta houkutteli jäille, vaikka tuuli oli todella kylmästi. Olimme Pekan kanssa varustautuneet vahvalla vaatetuksella. Merivesi oli alhaalla ja kaikki kesäiset kahluukohteet eli hiekkasärkät olivat näkyvissä. Kova tuuli kuljetti hiekkaa pitkin jäätä mikä teki jäällä liikkumisen helpommaksi. Lauantain jälkeen emme olekkaan päässeet lenkille. Lauantai iltana alkoi lumisade, jonka jälkeen on paukkunut pakkanen. Lunta ei satanut kuin just ja just n.5cm, pakkanen on paukkunut koko ajan -18 ja -25 välillä. Tuntuu että pakkasia on ollut jo ainakin viikon verran... sisällä nyhjöttäminen tekee päivistä pitkiä. Parrat formuloivat välillä hetken pihalla, mutta sisälle on kiire ennekuin pakkanen puree korvannipukoista.
En minä ihan laiskana ole sisällä kyhjöttänyt. Keittiön siivous aloitettu ja tänään kävin siivoamassa Martalle. Huomenna käydään Pekan kanssa Oulussa, parrat pääsevät siksi aikaa katseleen maailman menoa koirahuoneen ikkunasta... onhan sekin niille vähän vaihtelua olla ulkotarhassa.
Sääennuste lupaa viikonlopulla lauhtuvaa ja toivottavasti pääsemme jälleen pitkille lenkeille, kun lumikaan ei vielä ole haittona.
Kirjoittelen tätä myöhään tiistai iltana ja nyt pitäisi päivittää vielä huominen joulukalenterikuva ja lähteä nukkumaan, että jaksaa huomen aamulla herätä aikonaan. Parrat ovat jo ”yöpuulla” ja niiden kuorsaustuhinoiden säestyksellä toivottelen Sleep well!

Ei kommentteja: