lauantaina, joulukuuta 01, 2012

Pieniä virityksiä ja lenkkeilyä

Kameralla kikkailua, kohteena katuvalolamppu.
Kuluvalla viikolla saimme parina päivänä lenkkikaveriksi Pirjon ja sakemanni Iken. Parrat ja Ike tulee sen verran hyvin toimeen, että formuloivat välillä railakasta vauhtia peräkanaa pitkin mettiä. Unski ei saa Ikeä kiinni vaan räksyttää turhautuneena kuin jänistä ajava ajokoira. Lenkkimaastoissamme on ihan selvästi käynyt viime aikoina vähemmän koiran ulkoiluttajia, se näkyy omien koirien käyttäytymisessä. Ei ole tuoreita ja mielenkiintoisia hajuja mitä haistella. Lenkeillämme on ollut sen verran pituutta, että koirat ovat olleet suht rauhallisia lenkin jälkeen, ittestä puhumattakaan. Kun on saanut murua rinnan alle, kutsuu sohva vääjäämättömästi.
Eilen meillä oli vapaa päivä lenkkeilystä ja tänään on tiedossa reissu Pitkäänkariin mökille, pitää käydä kattomassa miten talven tulo on siellä edennyt.
Pakkasta on ihan riittävästi ollut viime päivinä ja tuuli helkkarin kylmää... selvästi Siperiasta tuulee. Metsän keskellä ei tuulesta juuri ole haittaa, mutta pihalla olo on jäänyt aivan minimiin.
Olemme Pekan kanssa kolunneet lenkkimaastot ristiin rastiin, nyt odottelemme lumisateita... jos kainosti toivoisi, niin nyt kuukauteen sataisi nätisti vaikka 10cm. Pienellä lumimäärällä voisimme lenkkeillä pitkin mettiä ihan kevyesti ja jatkaa uusien nurkkakuntien etsimistä... toivossa on hyvä elää.
Myöhään eilen illalla havahduin todellisuuteen... joulukuu on jo ovella ja kalenterista ei mitään hajua. Nämä joulunalus viikot ovat olleet suht lumettomia viime vuosina, tuoreita talvisia (lumisia) kuvia ei ole mistä ottaa. Nyt pitäisi suunnata auton nokka Etelä-Suomea tai Lappia kohti, että näkisi lunta, täällä sitä ei ole. Kuuraa katoilla ja pihalaatoilla... siihen on nyt tyydyttävä. No, kun polla ei kerta kaikkiaan säteillyt ja epäonnistuneita kuvia on vaikka muille jakaa... pistetäänpä sitten niitä. Unski on oikein unelma kohde jos haluaa epäonnistuneita kuvia, se tulee päin ja hurjalla vauhdilla. Kun ei halua käyttää salamaa, tämä pimeä vuodenaika on oikein oiva hetki napsia epäselviä kuvia koirista.
Nyt toivottelemme mukavaa alkanutta joulukuuta, ilman ”ilimanaikusta” hössötystä eli jouluun valmistautumista. Jättäkää ruuhkaiset kauppakeskukset rauhaan, sieltä lähtee kuitenkin aivan turhaa turhaketta mukaan ja pää myssyn alla hikisenä, sulkekaa korvanne ja silmänne mainoksilta... ei ihminen sittenkään kaikkea tarvi. Sen ajan voisi suunnitella vaikka uusia/herkullisia jouluruokia tai joulunaposteltavaa... tai jotain ja ehdottomasti pienellä rahalla. Se on mahdollista... uskokaa pois. Minä ole päättänyt tehdä niin ja lupaan kirjata tänne kaikki räpellykseni.

Ei kommentteja: