lauantaina, huhtikuuta 27, 2013

Keväisiä jäiden lähtö kuvia

21.04.2013 Kirjaston rannalta kuvattu.Naakkaparven iltakokoontuminen.
21.04.2013 kuvattu Iijoen sillalta.

22.04.2013 kuvattu lenkillä "takametsässä ja pellolla.

Tänä päivänä todella harvinainen hirvenjälki.
Pullea käpytikka uros säleverhon raosta kuvattuna.
 25.04.2013 Pukkisaaressa kuvattua.

25.04.2013 Alarannalla "piipunjuuressa" kuvattua.Ii: Auringonnousu tänään 4:56. Auringonlasku tänään 21:38. Päivän pituus on 16 h 42 min.
Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta ja Pekka tekee valmisteluja pitkälle sauvakävelylenkille altaan ympärikiertoon. Olemme viime viikkoina pyöräilleet tosi paljon – ainakin meidän mittapuun mukaan laskettuna. Parhaimpina päivinä matkaa on taittunut pyöräillen parikymmentä kilometriä. Koirien kanssa pyöräilymatkat ovat jääneet noin kymmeneen kilsaan, pitää pikkuhiljaa pidentää matkaa, että niiden tassut tottuvat. Välillä parrat ovat päässeet formuloimaan pellolle ja ovat myös joutuneet kahlaamaan takametsän lumisissa ja kosteissa hangissa.
Ihqu on jaksanut hyvin kaikki pyöräilyt ja rilluttelu lenkit metsissä ja altaalla, vaikka riutuu vahvasti valeraskauden olotilassa kaiken muun ajan. Unskilta ei virta lopu edes pitkillä pyörälenkeillä.
Olemme kierrelleet pyöräillen seuraamassa jäiden lähtöä Iijoesta ja jokisuulla. Harmittavan nopeasti vieläkin tosi paksut jäät joutuivat taipumaan veden virrassa, niillä jäillä olisi ollut vielä tosi mukava lenkkeillä.

Olen käynyt säännöllisesti hammaslääkärissä kerran viikossa Oulussa, jospa ens viikon reissu olisi tältä erää viimeinen kerta. Viimeksi kotimatka alkoi vertavuotavin ja kipein ikenin, kun ienlankaa laitettiin useamman hampaan ympärille ikenien alle. Kele ku kävi kipeesti, olisin kyllä saanut puudutuksen mutta en halunnut, ei ne puudutuspiikitkään ole kivuttomia. Hampaiden hoidossa käytetään mitä ilmeisemmin kaikenlaisia ”myrkkyjä” tai aineita, jotka ainakin minut saa välillä aivan sekaisin. Poikkeuksetta kotiin tultuani nukun pari tuntia niin sikeästi, etten herää edes kännykän soittoääneen, saatikka muihin ääniin. Hammaslääkäri kiitteli viimmeksi, että olen siitä mukava hoidettava kun en valita kivuliaistakaan toimenpiteistä, no sen teen sitten kyllä kotona ja napsin kipulääkkeitä tarvittaessa. Olen aina vaan jotenki tykänny käydä hammaslääkärissä ja miksi uikuttaa tuolissa, kun siihen on vapaaehtoisesti/tilanteen niin vaatiessa mennyt. Aina se ei ole ollut vapaaehtoista, nyt todellakin on.
Annalle terkkuja, ennätimme vaihtaa muutaman sanan kun pyöräilin tukka putkella hiustenleikkuu reissulta kotiin päin. Vielä ei minun pyöräilykunto ole ihan kohdillaan, koska Anna sai minut vaivattomasti kiinni matkan aikana. Oli mukava vaihtaa muutama sana pitkästä aikaa.
Lämpenevät ja aurinkoiset säät ovat aktivoineet tekemään kevätsiivouksia pihalla, koirahuoneessa ja –tarhassa. Sisällä ei malttaisi olla enää ollenkaan, kun sää suosii ja linnut laulaa.

Nyt Pekka ja Unski on jo lähtökuopissa Ihqun seuratessa vielä pediltä valmisteluja, joten pitää lopettaa taas tällä erää.
Ensin täytyy käydä häätämässä pihalle ilmestynyt ruskea irtokoira, että päästään lähtemään ilman koirien yhteenottoa (Unski-irtokoira).
Oikein mukavaa kevätpäivää!

P.S
Täällä olisi Piksulle nyt varattavissa Ihqun kuplia, jos Lisan kuplista ei jäänyt mitään konkreettista kotosalle.
sama

Ei kommentteja: