keskiviikkona, huhtikuuta 03, 2013

Kymenvirran rantamilla Kalkkisissa

 Kiirastorstaina alkumatkasta saimme hetken ajella sakeassa lumipyryssä.

 Sää kirkastui matkan aikana.
 Hassuja pilviä.
 Kalkkisten lomameijeri edestä ja...
 ... rannalta päin.
 Kalkkisten lomameijerin lomamökit, oikealla aittarakennuksen takana mökki numero 60 - lemmikkiystävällinen mökki.
 Rantasauna, jossa oli tosi hieno sauna- ja suihkuosasto ja isot tilat vaikka illanviettoon.
 Sillankorvassa oleva satama-alue, jossa nautitittiin kauniista säästä perjantai aamun lenkillä.
Unski
 Käytöstä poistettu lossilaituri


Ihqu ihmettelee rannan makkaranpaistopaikalla.


 Unski tarkkana.

Ihqu ja Unski... "kyllä me ollaan tosi kilttejä" - joutuivat hihna-arestiin liian terhakkaan makkaranpaistopaikan vartioinnin vuoksi.
 Taas yksi raskas ulkoilupäivä takana, Ihqu on väsynyt!

 Pekan laittamaa pientä iltapalaa.
 Makkaranpaistopaikan ranta oli kallioinen ja tuulelta suojainen.

Tämä pinkki tilaihme grilli matkasi meidän mukana Iihin!

 Kaksi kulkijaa rantapolulla... varjojen perusteella voisi luulla niskojen olevan poikki... Aamulenkillä saattoi kuulla fasaanien ääntelyä.
 Persoonallinen koriste, lomameijerin alueella. Pääsiäisreissusta kotiuduttu, ilman haavereita vaikka paluumatkalla muutama kusipää oli autolla liikenteessä, vaarantaen muita tielläliikkujia.
Lomameijeri oli positiivinen yllätys; mökki siisti, rantasaunan tilat suorastaan loistavat, makkaranpaistopaikaksi sopiva paikka löydettiin alueen rannasta. Tallasimme heti eka päivänä polun rantaan, jossa sitten vietimmekin joka päivä useita tunteja, aamulenkin jälkeen. Koirien kanssa lenkkeillessämme kyläteillä, autoilijat tervehti kättä nostamalla, vastaantulijat tervehti poikkeuksetta ystävällisesti toivottaen hyvää pääsiäistä tai kommentoimalla snakujen auringossa kiitäviä turkkeja, tai muuten kommentoimalla jotain ystävällisesti - todella ystävällistä porukkaa... liekö ollut paikallisia vai lomailijoita... vai molempia... mene ja tiedä. Joka tapauksessa, ihmisten ystävällisyys sai tuntemaan, että olemme tervetulleita! Lenkeillä huomioimme, että kylällä ei juuri koiria ole, emme kuulleet kuin yhden koiran haukuntaa.
Aamulenkin jälkeen pakkasimme makkarat, pinkin pallogrillin (PIENEN), grillihiilet ja hiilien sytytyspöntön mukaan ja suunnistimme kuin köyhän talon porsaat letkassa rantaan. Ranta oli aivan uskomattoman hieno paikka. Löysimme tasaista alustaa istuimiksi, takana suojaava kallio ja rannassa oli kestävää jääaluetta snakujen juosta ja meidän liikkua. Muutaman päivän aikana jää suli hurjaa vauhtia keskemmällä virtaa ja saimme iltaisin ihmetellä ja kuunnella virrasta kuuluvia kumeita ”vatsankurnimisääniä”, kun vesi vei voittoa jäästä. Vietimme rannassa useita tunteja auringosta ja makkarasta nauttien. Iltapäivällä palasimme mökille ruuan laittoon, jonka jälkeen kellahdimme ansaitulle iltapäivätirsoille. Illat kulutimme aikaamme korttia pelaten ja vaikka aika kului usein pelaten myöhäiseen yöhön, heräsimme aamulla viimeistään kahdeksan aikaan aamukahville ja koirien kanssa lenkille. Meidän viereinen mökkiin tuli lomalaisia vasta lauantaina, joten snakut luuli olevansa paikan valtiaita. Niille piti antaa vähän palautetta, että ei se niin ole ja joutuivat kurinpalautuksen jälkeen hihnan päähän arestiin, sen jälkeen käyttäytyivät fiksusti. Aamuisin mökin ympäristössä liikkui orava ja useita fasaaneja, joita nähtiin myös lenkeillä.
Lomapäivät kuluivat todella nopeasti, sillä saimme yllätysvieraan yökylään. Pekalla oli sen verran huonoa tuuria, että se ei saanut miespuolista saunakaveria, vaikka oli varmasti elänyt toiveessa ettei joutuis koko lomaa akkaporukan kanssa olemaan.
Viihdyimme mökissä niin, että vain torstai- ja lauantai-iltana käväisimme paikallisessa Mani-baarissa. Siellä oli lauantaina karaokeilta ja paikka oli aivan tupaten täys. Kaiken kaikkiaan tosi siisti paikka ja porukka iloisella tuulella.
Ainoa miinus mökissä oli, että imuriin ei ollut sopivaa pölypussia, loppusiivous tehtiin todella nopeasti aprillipilan vauhdittamana – ja yöllä pysähtyneen kellon avittamana.
Toivottavasti seuraavalla reissulla on useampia korttipeli viisisataa huippuunsa viritettyjä taitajia... viisistaa säännöt kaivettiin esiin netistä, kaikilla oli sen verran aikaa siitä kun sitä oli pelattu. Pelissä kului aika todella nopeasti ja hauskaa oli.
Terveiset kaikille mukana olijoille ja kävijälle! Toivottavasti ei jää viimeiseksi yhteiseksi reissuksi. Harmittamaan jäi ainoastaan se, kun en hoksannut ottaa valokuvaa upeasta täytekakusta!

Eilinen päivä meni reissukuvia selatessa - upeasta auringonlaskusta päivitän kuvia galleriaan, kunhan ennätän. Nyt lähden käyttämään Marttaa asioilla, Martta odottaa talkkunapuuron kera ja sitten pitää laskeutua partojen kanssa jäälle lenkille.
Aurinkoista päivää!
P.S
Unohdin laittaa kiittäen terkut Tanjalle ja Tonille, kun kaiken kiireen keskellä "kiehauttivat" meille menomatkalla kahvit ja ennättivät jutella kahvittelun ajan! Oli mukava nähdä ihan livenä pitkästä aikaa!
Nyt lauantai aamuna suunnistan Sarin ja Iran kanssa kohti Kurikkaa.
sama

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis kiitos, oli kiva ja piristävä vierailu, toivottavasti pääsen vielä uudestaankin vieraileen kun noita vierailupaikkoja ei oikein ole tarjolla ja varsinkaan noin piristävässä seurassa. Ihanaa kevään jatkoa teille :)

Tuula Lalli kirjoitti...

Kiitoksia vain itsellesi :)!
Ei ku uuden reissun suunnitelmia kehiin. Meillä tais elinvuodet jatkua ainakin kymmenellä vuodella... puhumattakaan vararenkaan kertymisestä vyötärölle (vyötäröille)... nyt on mitä sulatella, että sovitaan sitten kesällä uimapukuihin... ja ne venyttelyt... niitä ei sovi unohtaa.
Aurinkoista kevään jatkoa!