tiistaina, huhtikuuta 30, 2013

Pyöräily- ja kävelylenkillä kuvattua.

28.04.2013 Telkkäpariskunta Illinsuvannossa.


 Ei ole vielä noussut veden pinta viime vuoden korkeuksiin - penkit ja pöytä kuivina. 27.04.2013 Raasakan voimalaitoksen yläaltaalla meidät toivotti tervetulleeksi komeat pilvet ja västäräkki...


 ... sorsapari sen sijaan pakeni paikalta.

 Vene odottaa vesien vapautumista.
 Siivekkäästä ei paljon ole jäänyt jäljelle.
 Kivimaantiesillalta kuvattu komeita jäitä.


 Jäät kesti rannan läheisyydessä meidän kävellä ja partojen juosta. Etelänpuoleisella rannalla ei juuri lumesta havaintoa.
 Kahvittelupaikalla Unski vasten aurinkoa.

 Maanantai lähestyy loppua, ilta on vaihtumassa yöksi. Taivas on paksussa pilvessä, josta johtuen on todella pimeää. Pitkästä aikaa istuskelen näin myöhään koneella ja kuuntelen Yle Areenasta ”Kerro pieni tarina” ohjelmaa, joka on esitetty 30.03.2013. Ohjelmassa ”Pop-, rock- ja iskelmämusiikkia sanat edellä”, menee nyt kyllä vähän hukkaan kun naputtelen samalla omia sanoja blogiin.
Vuorokausi vaihtuu hetken kuluttua ja hups! on Vappu aatto, suurta juhlan tuntua ilmassa – joillakin on joillakin ei. Kyllä se vappu menee ohi ilman suurempia humuja ja juhlimisia. Sima on valmistunut ja huomenna menen Martan kaveriksi paistamaan munkkeja. Saa siinä lenkkeillä ja pyöräillä kieli vyön alla, ettei kertyisi noita vararavintorenkaita vyötärölle munkkien mussutusten seurauksena.
Nyt kun selkä on viime viikot ollut hieman epäkunnossa, olen joutunut pitämään taukoa aamuisista venyttelyistä. Lupasin kertoa saanko mitään näkyvää aikaiseksi venyttelyohjelmaa. En ikinä olisi uskonut, että muutamilla venyttelyliikkeillä saa palautettua koko ropan – päästä jalkoihin liikkuvuutta niin paljon. Hartiat laskeutu ja ”vapautu”, pää kääntyi ilman niskan rutinoita, synnyin melkein uudelleen kävelyn osalta... se vaan tuli niin kevyeksi ja vaivattomaksi. Ei tarvinnut enää miettiä miten ja missä asennossa kumartelee. Joo, ei näköjään riitä että paljon lenkkeilee ja tekee raskaita ja pitkiä lenkkejä, tarvitaan vastapainoksi jotain jolla saa jumit pois. Vyötäröltä lähti 7cm, ilman laihdutusta... se on paljon löysää nahkaa. Pääsiäisen jälkeen en ole tehnyt kunnolla venytysohjelmaa läpi joten nyt alkaa olemaan kiire aloittaa, ettei menisi hukkaan hyvä aloitus ja tulokset.

Hitaasti hyvää tulee, toteutui jälleen – Ihqun turkin kevätnyppiminen suoritettu entiseen tyyliin – vähän kerrallaan telkkaria katellessa. Aloitin viikko sitten niskavilloista ja tänä aamuna sain tehtyä nyppimisen loppuun – Ihqun suureksi iloksi. Ihqu alistui nyppimiseen ihan suosiolla, mitä nyt välillä huokaili raskaasti ja tuijotti. Onneksi Ihqun karva on niin karkeaa, että sen nyppiminen käy leikiten. Vielä pitäisi saada itsestä sen verran irti, että pesisin parrat ja tekisin konetrimmin. Taidan odottaa että maa alkaa vihertämään ja kesä pääsee edes vähän alkuun – pysyisivät hetken siistinä. Nyt tykkäävät pyöriä pihalla vanhassa nurmessa ja koluta pensaiden alla.

Kellon viisarit ovat siirtyneet vappu aattoon. Sateista säätä luvattu vapuksi, pitää vain toivoa että vappu päivänä olisi taukoa sateessa. On tarkoitus lähteä Sarin, Iran ja toisen parran kanssa Raaheen. Voisin ottaa vaikka Ihqun mukaan, Unskin jäädessä lenkkeilemään Pekan kanssa kotimaisemiin. Ihqu tarvis nyt vaihtelua, että olemattomien pentujen hoitaminen unohtuisi. Se myllää parast aikaa petiä ja asettui sitten niiiin varovaisesti makuulle, ettei vain olemattomat pennut vahingoitu ja jää alle. Ihqu olisi ollut varmasti tosi hyvä emä.
Nyt untenmaille vesisateen ropistessa. Sleep well ja Hauskaa Vappua!

P.S
Lämpimät kiitokset entiselle työkaverille! Hän oli hankkinut meille liput Iin kansalaisopiston näytelmäryhmän esitykseen "Suklaasydän musiikkinäytelmä 60-luvusta", jota esitettiin Iin työväentalolla (pari esitystä vielä heinäkuussa). Kyllä sitä näköjään pieneltäkin paikkakunnaltakin löytyy lahjakkaita laulajia ja esiintyjiä. Jotkin ikivihreät kipaleet oli sovitettu niin, että ne kuulostivat jopa alkuperäistä paremmilta. Musiikkinäytelmä on saanut suuren suosion ja kaikki esitykset ovat olleet täynnä katsojia. Kun esitys on mukaansatempaava hienon musiikin kera, unohtaa kaiken muun ja esityksen loputtua on kuin puusta pudonnut – vastahakoisesti...hei haloo herätys ja paluu arkeen suklaasydämen soidessa korvissa.
sama

Ei kommentteja: