lauantaina, toukokuuta 04, 2013

Keväisiä sääkuvia - kevät keikkuen tulevi

 Matkalla Raaheen Vappupäivänä 01.05.2013, matka alkoi aurinkoisessa säässä.
 Lumisade alkoi Raaheen saavuttuamme.
 Sakea lumisade.

 Lumisateen loputtua, lähdimme lenkille.
 Paluumatkalla Raahesta kohti Oulua paistoi aurinko komeasti.
 02.05.2013 paluumatkalla Oulusta hammaslääkärireissulta satoi vettä ja räntää.
04.05.2013 sakeaa räntäsadetta.

Kun kirjoittelen tätä, lauantai on jo pitkällä ja aamun aikana satanut räntä on sulanut. Sää on syksyisen hyytävä tuulinen, ulkomittari näyttää paria lämpöastetta. Viime päivien sää on saanut melkein sanattomaksi ja unohtamaan että kesää kohti ollaan menossa kovaa vauhtia. Pientä pessimismiä ilmassa, vaikka ilmatieteenlaitos lupaa sään lämpenevän ja kirkastuvan jo huomisesta alkaen. Ennusteen mukaan tällä korkeudella yöpakkasia pitäisi olla silti muutaman miinusasteen verran, joten termistä kevättä saa vielä odotella.
Onneksi kaiken sateen ja loskan välissä on jossakin vaiheessa vuorokaudessa aikana löytynyt inhimillistä säätä lenkkeilyyn. Mökillä on käyty kerran, muuten altaan ympärystä on ollut parasta lenkkeilyyn. Kovasti jo haluaisi lähteä katsastamaan Kotakankaan maastoja ja sinne varmasti suunnistetaan seuraavaksi.
Vapun jälkeen loppuviikon arkipäivät meni pääosin Oulun reissuilla, molempina päivinä piti käydä hammaslääkärissä. Nyt seuraava aika on vasta tämän kuun lopulla, joten kuukausien rälläämiseen Ouluun tulee ansaittu katkos.
Lorvimalla aloitettu lauantai jatkuu ruuan valmistuksella, sit varmaan ähkyyn syömisellä ja iltapäivä tirsoilla ennen lenkkeilyä.
Säässä kuin säässä rentouttavaa viikonloppua!

Ei kommentteja: