torstaina, toukokuuta 09, 2013

Kaikki kaksi hernettä kovassa käytössä

 Auringonlaskuja.


 Ihqu

 Parrat kirmailee lumettomassa metsässä.

 Keppi kimppakivaa.


 Unski.

 Varpuset sukii höyheniään.
Auringonnousu tänään 4:12. Auringonlasku tänään 22:21. Päivän pituus on 18 h 9 min.
Ensimmäinen blogikirjoitus Windows 8 käyttiksen puolelta. Pari päivää on tullut tuherrettua koneen ”uudella” puolella, ei meinaa blondi aina ymmärtää uutta systeemiä. Olen kokenut niin onnistumisen kuin pettymyksenkin hetkiä, ja uskon että ylläreitä on tiedossa myös jatkossa.
Plussaa on ehdottomasti nopeus sekä tarvitsemieni ohjelmien asennus sujui pääsääntöisesti vaivattomasti. Suuri miinus on, että esim. tulostimelle ja skannerille en onnistunut löytämään ajureita – ovat ilmeisesti sen verran vanhoja, elän toivossa että saan ne vielä jotenkin toimimaan.
Suuri pettymys oli myös huomata että pasianssit on karsittu Windows 8:ta, kele ehdottelee heti kauppalinkkiä, joka joutis tästä koneesta huitsinkuikkaan.
Aloitusnäytöstä olen heivannut pois kaikkea turhaa ja säätänyt työpöydän entisen kaltaiseksi väreineen ja tarvittavine ohjelmineen. Minusta aloitusnäyttö on täysin turha, niin nettikirjoittelun perusteella monen muunkin mielestä. Työpöytä riittäisi entiseen malliin heti aloitukseen, jospa sekin on vielä muokkauksen/päivityksen kautta mahdollista. Täytyy sanoa että ennen käyttöjärjestelmät oli simppeleitä – XP edelleen suuri suosikkini. Samaa voi sanoa Nokian puhelimista, miksi ihmeessä on pitänyt poistaa käytöstä/tehdä käyttö monimutkaisimmiksi ja blondin älyn vastaiseksi. Tulee tunne että nykypäivän ohjelmoijat ovat niitä todellisia blondeja. Kehityksen pitäisi mennä eteenpäin, mutta joissakin asioissa on tapahtunut paluu kivikaudelle rautakangen kera.
Radiokanavia en ole vielä saanut kuulumaan, kaikki netistä tuleva ääni on ”hukassa”. Omien koneella olevien musiikkitallenteiden kuuntelu onnistuu. Google on ollut ahkerassa käytössä nörtteillessä, mutta ei sieltäkään kaikkeen löydy apuja. Pitää odotella, että Tomi ennättää käydä tekemässä loppuja virityksiä.

Koneella pähkäilyn vastapainoksi olen ottanut vakiorutiiniksi varhaiset aamulenkit lähimetsässä partojen kanssa, vaikka emme ole saaneet vielä nauttia kauniista kevätaamuista. Pidemmät päivälenkit on käyty vaihtelun vuoksi eri maastoissa. Parina päivän altaan ympärikiertämisessä seurana on ollut Pirjo ja Ike. Meillä on ollut mielenkiintoisa kohtaamisia ja tilanteita altaalla. Vastaan on tullut hevosia ratsastajineen tai ohjastajineen kärryillä, koiria irrallaan tai hihnassa ja pyöräilijöitä unohtamatta kohmeisia sammakoita, jotka yrittivät hyisessä tuulessa paistatella auringon lämmössä. Koirien kanssa on mennyt kaikki kohtaamiset hienosti ja voi sanoa kuten Pirjo, että yhdestäkään kohtaamisesta ei jäänyt paskan maku suuhun, ne olivat todellisia käyttäytymikokeita ja koirien hallintaa elävässä elämässä. Jotkin tilanteet olivat niin hauskoja, että kamera olisi ehdottomasti pitänyt olla mukana.
Kotakankaalla emme ole vielä käyneet, lenkkeilleet kylläkin siellä päin Riitakorventiellä ja Aaltokankaalla. Parrat olivat innoissaan päästessään lenkille talven jälkeen tuttuihin lenkkimaastoihin, ilman liikkumista rajoittavia lumikinoksia. Hyvää parasta lemppari lenkkeilypaikkaa kyllä jaksaa vielä odotella, me tulemme täältä vielä Kotakangas!

Parin viimeisen viikon aikana on tuntunut että viikonloput ovat tuplaantuneet – ensin Vappu ja nyt Helatorstai katkaisee arkipäivät. Työssäkäyville varmasti mukavaa saada ”ylimääräisiä” vapaapäiviä, mutta näin kotona möllistelijöille aivan sama.
Parrat ovat aamulenkin ja ruuan jälkeen tyytyväisinä ulkotarhassa, tänään niillä on palautumis- ja vapaapäivän pidemmältä lenkiltä. Iltalenkki käydään lähialueella, saavat päivittää kylän koirien jättämiä viestejä.
Lämpöä riittää jossakin päin Suomea – joo -  minä toivottelen syyskoleassa säässä – jos ei niin lämmintä mutta ainakin mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja: