sunnuntaina, toukokuuta 19, 2013

Kuvasaastetta kesäisissä lämpötiloissa - VIHDOINKIN :)

Kuvien aikajana ylhäältä 19.05. - alas 15.05.

 Kuvat 19.05.2013 Pitkästäkarista.
 Kuvat 19.05.2013 pihalta - raparperi ja Tursake.

 
Kuvat 18.05.2013

Ihqudaa.

 Auton mittari näytti +27, joka vaihtui hetken kuluttua tähän lukemaan.
 "Meri tyhjänä" Vesi alhaalla.

 Parrat nauttivat.

 Unski merellä ja maalla. Noitanokinenä - oman tien kulkija.
 Pesänvaltaaja - tietenkin Kirjosieppo!.
 Pihlaja ilta ja aamu valossa.

 Syreeni. Kuvat perjantai 17.05.2013 aamulenkiltä.
Ihqu vilvoittelee metsälammessa.
 Unski ihmettelee vesilammikkoa polulla.

 Vastavalo on vain niin hienoa!

 Koivun oksassa silmuja.
 Rantteella pieni urakka.
 Kuvat keskiviikko 15.05.2013 Ihqu, Ike ja Unski formuloivat metsälenkillä.
Unski ja Ike.
Unski.
Ii: Auringonnousu tänään 3:32. Auringonlasku tänään 23:02. Päivän pituus on 19 h 30 min.

Olemme vihdoin saaneet nauttia kesäisistä lämpötiloista myös tällä korkeudella. Viime torstaina iltapäivällä alkanut lämpöaalto helli meitä eiliseen iltapäivään asti. Lämpöaalto lisäsi aktiviteetin huippuunsa ja piristi ihan huimasti mielialaa, ei puhettakaan iltapäivätirsoista – kaikenlaista touhua aamusta iltaan. Pyykkikone on pyörittänyt punaisena peti- ja talvivaatteita. Nyt on ollut mitä mainioimmat säät saada pyykit kuiviksi ulkona.

Torstaina aloitimme valmiiksi kaadettujen rankojen karsimiseen ja sahaamiseen saunapuiksi. Rante hommissa on mennyt muutama päivä ja vielä olisi kymmenkunta rankaa sahaamatta. Olen sahannut rankoja pienellä käteen sopivalla käsisahalla. Sahatessa on saanut nauttia linnunlauluista ja tunteesta että pystyy vielä käyttämään käsisahaa. Pekan tehtävänä on ollut sahattujen puiden pinoaminen.
Ei edes viime päivien korkea lämpötila ole hidastanut puiden karsimista ja rante hommia, eikä ole ollut vielä itikat haittona.
Lämpimät illat olemme käyttäneet pyöräilyyn, ensimmäisen kerran tänä keväänä pyöräilin ilman pipoa ja käsineitä torstai-iltana – eikä palellut JEE!
Parrat ovat päässeet aamulenkeille lähimaastoon, ennen päivän korkeimpia lämpötiloja. Lenkeillä ovat hakeutuneet kaikkiin vesilammikoihin, mitä vastaan on tullut ja käyneet kahlaamassa hakien viilennystä. Kai koirienkin on ensin totuttava äkilliseen lämpöön talven jälkeen, vaikka toisaalta saattavat makoilla pihalla paahtavassa auringossa pitkät tovit.
Lauantaina iltapäivällä otin taukoa rante hommista ja lähdimme käymään mökillä Pitkässäkarissa. Rannassa odotti mieluisa yllätys, kun merivesi oli alhaalla ja saatoimme kävellä kuivin jaloin tosi isolla alueella. Parrat hullaantuivat pääsystä rannalle ja kirmasivat edestakaisin matalissa ”lämminvesi” altaissa, joita oli siellä täällä meriveden vetäydyttyä. Merivesi syvemmällä oli vielä tosi kylmää, mutta matalissa altaissa saattoi kävellä paljain varpain ja nauttia veden lämmöstä. Vaikka viivyimme hiekkasärkillä pitkän tovin, parrat eivät olisi millään halunneet lähteä mökkiä kohti. Varsinkin Ihqu jäi muina miehinä jököttämään kauas hiekkasärkälle, meidän suunnistaessa rantaa kohti.

Eilen sunnuntaina jatkoin aamusta puiden sahaamista ja sitten saimme yllätysvieraita, kun Mysti porukoineen tuli pikavisiitille. Wilman pennuista taitaa Mysti eniten näyttää Wilmalta, sillä on vain pienemmät korvat kuin Wilmalla.  Mystillä oli paljon minulle asiaa, kävi supattamassa monta kertaa asioita korvaani ja nuoli naamani… aivan ihana pakkaus!
Päivää jatkettiin lähtemällä Pitkäänkariin rantavitikon raivaushommiin. Parrat sai jäädä ulkotarhaan, ei niitä olisi ennättänyt paimentaa hommia tehdessä. Mökillä puhdistimme myös räystäskouruja ja lopuksi paistoimme makkaraa. Ennen ensimmäistä jääkiekkomatsin alkamista lähdimme kotiin, Pekan piti päästä katsomaan miten Suomen joukkueen käy.
Minua ei jääkiekko ole kiinnostanut, joten siirrettiin telkkarit vierekkäin, Pekka on katsonut toisesta jääkiekkoa ja minä toisesta jotain muuta. Systeemi on toiminut yllättävän hyvin, kun äänet molemmissa telkkareissa on pidetty kohtuullisena. Viime päivinä en ole useinkaan malttanut istua katsomassa telkkaria, piti nauttia kesäisestä säästä koko rahan edestä.
Eilen tehtiin pitkä iltalenkki altaan ympäri kera Pirjon ja Iken. Saimme lenkkeillä melko rauhassa, muita kulkijoita ei juuri ollut liikkeellä.

Tänä aamuna herättiin sitten kymmenen astetta viileämpään, pilviseen ja tuuliseen säähän. Tämä on ehkä ajankohtaan normaalimpaa säätä eikä tulisi mieleenkään purnata lämpöisten päivien jälkeen. Koska viime päivät on vietetty pääsääntöisesti ulkona, tänään on keskityttävä huushollihommiin sisällä. Koirat saavat palautua eilisiltaisesta lenkistä ja lepäillä ennen iltalenkkiä.

Lämpimien päivien myötä luonnossa kevään edistyminen kesään on ollut huimaa. Pihlajassa on jo isot lehdenalut, koivut hiirenkorvalla ja meren rannasta löytyi kevään ensimmäiset luonnonkukkaset. Tämä on parasta aikaa, koska itikoita ei vielä ole haitaksi asti ja lehtivihreä on niin kauniin hennon vihreää.
Oikein mukavaa viikon jatkoa ja toivottavasti kauniita kevätsäitä… kevättähän tämä on vielä toukokuun loppuun näin virallisesti.

Ei kommentteja: