torstaina, toukokuuta 22, 2014

Keikkuen kesää kohti

 Ihqu
 Soramonttu

 Ihqu Raasakan patoaltaalla.

 Rohkea västäräkki ei häiriintynyt meistä.
Jokohan nyt uskaltaisi sanoa, että kesä on saapunut Iihin. Vielä viime viikon perjantaina ja lauantaina, kun kävimme Kotakankaalla ja Raasakan patoaltaalla lenkillä, sai luonnosta vihreää hakemalla hakea, vaikka sää oli jo aiempaa lämpimämpää.
Sunnuntaina iltapäivällä lämpeni sää jo niin, että kun tulin Oulun KV näyttelystä kotiin, saatoin (tarkenin) aloittaa mattojen pesun.
Maanantaina oli jo kunnon hellepäivä, iltapäivällä ulkomittari näytti +29. Pesin maanantaina lisää mattoja ja sain kerätä ne illalla kuivina sateelta suojaan.
Orastava ja välillä kovasti vaihteleva alkukesän sää on saanut viihtymään mahdollisimman paljon ulkona ja pihahommissa källäillen.
Ensimmäinen ukkoskuuro ohitti Iin tiistaita vasten yöllä unia häiritsemättä. Sadetta saatiin sen verran, että luonto puhkesi vihdoin vihertämään. Tiistaina olikin sitten niin kovatuulinen ja viileä sää, että mieluimmin pysyteltiin sisätiloissa.
Eilen kävin tekemässä Martan luona viikkosiivouksen ja tänään olisi tarkoitus siivota oma huusholli. Pekka ja parrat saavat lähteä siivouksen alta pois jaloista, lähtevät Kotakankaalle päin kattomaan tuulen kaatamia puita, joista saadaan itselle polttopuita tuleviksi talviksi.
Ihqun valeraskaus jatkuu vaihtelevasti, välillä haluaisi vain makoilla omissa maailmoissaan, välillä piristyy entiseksi Ihquksi. Sille tekee hyvää viettää päivä metsässä rämpien, kaukana sohvan nurkasta.
Huomenna parrat saavat tervetullutta vaihtelua, kun meille tulee ohikulkumatkalla olevia yövieraita. Mielenkiinnolla odotan miten vierailevien parrattomien nelijalkaisten kanssa yhteiselo sujuu. Olen varautunut pitämään Unskin ulkotarhassa, ainakin aluksi. Kissat joutuvat tottumaan parhaaksi katsomallaan tavalla vieraileviin koiriin. Pääsevät niin halutessaan kulkemaan sisälle entisen sisäsaunan ikkunasta, jonne laitan niille vesi- ja ruokakupit.
Parrat ovat pysyneet punkittomina, saatuaan punkkimyrkyn nahkaansa. Tursake näyttää olevan oikea punkkipyydys, siltä on poistettu jo useampi punkki. Tänään pitää hakea apteekista kissoille tarkoitetut punkkimyrkyt.
Lähestyvän kesän merkkeihin voi laskea myös kaksijalkaisten käsiin ja jalkoihin ilmestyneet kutiavat ja punaiset paukamat.
Tervetuloa kesä!

Ei kommentteja: