torstaina, toukokuuta 29, 2014

Kesän lähestyessä

19.05.2014 Kevään lämpöennätys meidän ulkomittarissa.
Alla olevat kuvat otettu lenkiltä 28.05.2014.Kanervat ovat kärsineet vähälumisesta talvesta.


Reilun viikon sisällä olemme saaneet nauttia yhden hellepäivän, muina päivinä vaihtelevaa ja hyytävätuulista säätä. Hellepäivä sai puiden lehdet puhkeamaan ja jälleen kerran saamme nauttia huikaisevasta vihreydestä, joka kesän edetessä vaihtuu tummempaan sävyyn.
Talvivaatteet ovat olleet ajoittain tarpeen ulkoillessa. On se kumma, että vaikka tuulensuunta on vaihdellut, se on aina ollut kylmää.
Yövieraiden kyläily meni loistavasti, Unski pidettiin vierailevista nelijalkaisista erillään, se joutui seuraamaan touhuja ulkotarhasta käsin. Yö sujui ilman ärinöitä ja rauhallisesti kaikki saman katon alla. Ihqu touhusi vieraiden kanssa ilman ärinöitä, vaikka se edelleen hoitaa olemattomia pentuja. Yön aikana kaikki sohvat on myllätty alkutekijöihinsä ja ensi töikseni saankin tarkistaa mahdolliset mylläyksessä tulleet vauriot ja kerätä sohvatyynyt lattioilta. Unski on saanut sopeutua Ihqun olotilaan pitkin parroin, sillä Ihqu valtaa välillä myös sen oman nukkumispaikan.
Ihqun valeraskautta ei ole helpottanut edes pitkät lenkit, jälkireenit eikä pienennetyt ruoka-annokset. Välillä Ihqu yllättää ja on aktiivinen oma itsensä, riekkumalla lenkillä hihassa ja tuomalla käpyjä heiteltäväksi, mutta sisällä ollessaan se ankkuroituu sohvalle tyynyjen keskelle hoitamaan olemattomia.
Jälkireeneissä tuli selvästi esille, että Ihqun eteneminen korkeammassa aluskasvillisuudessa hitaalla vauhdilla on mahdottomuus. Ristisidevamman vuoksi sen pitää edetä laukalla ja vauhdilla. Ilmeisesti nuljuluun rustonmuodostus on lisääntynyt ja polvi on aiempaa jäykempi. Eihän sitä normaali lenkillä huomaa, kun kuljemme polkuja pitkin. Kotioloissakaan sen liikkumisessa ei ole tapahtunut muutosta huonompaan. Seuraavan kerran jälkireeneissä, pitää jälki tehdä alueelle, jossa ei ole korkeampaa aluskasvillisuutta. Sellaisista maastoista ei ole puutetta jäkäläkankailla.
Sarilla ja Iralla meni hienosti jälki- ja esineruutureenit, kisat lähestyvät ja hyvin näyttää olevan pullat uunissa.
Eilen lenkillä sain vihdoin kuvata lähestyvän kesän merkkejä luonnosta. Joko muistihäiriö tekee tepposet, mutta en muista koskaan aikaisemmin nähneeni mesimarjaa kukassa tähän aikaan vuodesta.
Vaihtelevat säät ovat mahdollistaneet virkkausten loppuun saattamisen. Toivottavasti säät suosivat tänä kesänä ja voin pitää kahta valmistunutta virkattua puseroa.

MM jääkiekkoa tuli kuunneltua, samalla kun virkkasin. Ensinnäkin, kyllä Mertaranta on SE oikea selostaja tälläisiin skaboihin. Sanoin jo ensimmäisen Suomi-Venäjä ottelun alkuminuuteilla että Venäjä voittaa kultaa ja suomalaiset joutaa maitojunalla kotiin. Tunsin suurta myötähäpeää suomalaisten ensimmäisten otteluiden aikana, ne saakelin jäähyt riso kautta MM otteluiden.
En missään vaiheessa uskonut suomen MM kultaan, vaikka tuomaripeli olisi loppupelissä ollut tasapuolisempi ja oikeudenmukaisempi. Hyvä esimerkki rehdistä urheilusta!

Eurovaalit 2014 meni ohi, en käynyt äänestämässä. Seurasin jonkin verran vaaliohjelmia ja minulla oli pari ehdokasta eri puolueista, joita olisin voinut äänestää, jos äänestäisin. No, ne ehdokkaat pääsi läpi ilman meikäläisen ääntäkin.
Satuin kuuntelemaan tiistaina autoillessa keskusteluohjelmaa, josta korvaan jäi soimaan eräs puheenvuoro. Oli pakko etsiä netistä kyseinen ohjelma, kuunnella ja kirjoittaa puheenvuoro ensin paperille. Tähän loppuun kyseinen puheenvuoro ja linkki ohjelmaan Yle Areenassa. Puheenvuoro on ohjelmassa 10.54-12.08 minuutin kohdalla. Ei voi kuin sanoa, että poliittinen päätöksenteko on tehty todella yksinkertaiseksi ja ymmärrettäväksi – vai mitä? Mukavaa päivän jatkoa, nyt kaalilaatikkoa syömään.
Radio Suomi - Eurovaalien jälkeen - suuri eduskuntakeskustelu
Reijo Paanasen puheenvuoro; (kirjoitin tarkoituksella ilman pisteitä ja isoja kirjaimia)
”meidän pitäisi lopettaa tää EU ja Euroopan Unionin päätöksenteon mystifioiminen (oma lisäys- tehdä mystiseksi, salaperäiseksi). Jos se päätösprosessi on niin että virkamiehet valmistelee suomen kannat neuvostoon ministereiden johdolla, sit ne kulkee tän eduskuntatalon kautta suuren valiokunnan kautta, täällä kansanedustajat ottaa niihin kantaa, sit niistä meidän ministerit ja virkamiehet neuvottelee neuvostossa, sit siellä on meidän meppiedustajat jotka neuvottelee niistä parlamentissa, sit meillä on paljon myöskin suomen asioita ja suomalaisia virkamiehiä komissiossa valmistelemassa, sit kun päätökset on tehty niin ne tulee vielä tänne meille valtaosa eduskuntaan josta niistä tehdään tosiasiassa direktiiveistä suomeen soveltuva lainsäädäntö, me ollaan kaikissa näissä vaiheissa mukana..... ....jos voitaisi sopia että lopetetaan se 20 vuotinen jaaritus että hyvät päätökset tehdään helsingissä ja huonot tulee brysselissä, koska se ei ole totta".

Ei kommentteja: