lauantaina, syyskuuta 13, 2014

Puolukassa, pientä pintaremonttia ja pentuja

Punaisia puolukoita.
Laku


 Maire

Josi ja pennut

Pari viimeistä viikkoa on mennyt erilaisten aktiviteettien parissa.
Aurinkoisina päivinä koiruuksien kanssa lähimetsässä puolukoita poimien, sitten ihanassa vanhassa talossa pientä pintaremonttia tehden ja tämä viikko Raahessa Josin penikointia odottaen ja itse penikoinnissa.

Puolukoita en enää poimi kuin itselle, pari päivää menee vielä ens viikolla muutossa apuna ollessa ja eilen illalla huristelin ihanalla farmari Volvo V70:llä (laina-autolla) kotiin Raahesta. Josi pyöräytti torstaina reippaana tyttönä 11 pentua, 7 urosta ja 4 narttua. Ensikertalaiseksi synnyttäjäksi Josi suoriutui urakasta hienosti ja pennut eivät olleet mitään rääpäleitä syntyessään, vaan terhakoita puolen kilon vipeltäjiä. Pentujen isän voittoputki on saanut jatkoa, Willy kävi voittamassa saksan päänerikoisnäyttelyn 12-18kk luokan, todella upea koira! Willyn tulevaisuuteen iän karttuessa painotetaan myös SchH- tuloksen suorittaminen ja jalostustarkastus. Näyttelymenestys saa varmasti lisää jatkoa. Ei ole helppoa olla hyvin rakentunut ja menestyvä koiruus.

Aleksille suuret kiitokset herkullisista pitsoista, useampana iltana saatiin köllähtää täysinäisen mahan viereen nukkumaan.

Unski oli nauttinut minun poissa ollessa koko rahan edestä etuoikeudesta saada nukkua sängyssä minun paikalla. Pekka oli joutunut joka aamu herättämään Unskin uuteen päivään, kun Unski ei ollut tullut kamarista oma-aloitteisesti ennen aamu kymmentä.
Nyt Unski on palautettu taas entiseen päiväjärjestykseen ja joutuu nukkumaan Tomin huoneen sohvalla yönsä.
Minulla on myös arkeen palautuminen edessä. Lenkkeilyt ovat jääneet viimepäivinä ainoastaan postilaatikolle kävelemiseen, tänään olisi tarkoitus nauttia aurinkoisesta päivästä koirien kanssa lenkkeillessä.
Nyt pitää ensin jatkaa aamupäivää pienellä touhuilulla, että herää kunnolla koirien kanssa lenkkeilyyn.
Toivottelen oikein mukavaa ja toivottavasti aurinkoista viikonloppua kaikille.

2 kommenttia:

KakkuHovi kirjoitti...

Hei Tuula! Etsiessäni kesän alussa googlesta tietoja Josiin liittyen oli mahtavaa törmätä blogiisi! Yhden Josin pennuista olisi tarkoitus kotiutua luokseni ja aloitin nyt jo bloggaamisen koirista. :) Jos kiinnostaa, käy kurkkaamassa http://laumaelajat.blogspot.fi/

Tuula Lalli kirjoitti...

Hei Maria!
Minulla on ollut onni seurata pentueen isävalintaa sekä emän ja pentujen yhteistä taivalta ihan alusta asti ja ei voi sanoa muuta kuin, että kyllä on hieno emä ja reippaat pennut… pentujen isästä Willystä puhuttaessa loppuu jo laatusanat kesken, on se niin hieno uros.
Energisiä pentuja kaikki tyyni ja tiedossa on varmasti pentujen omistajille vauhdikkaita yhteisiä päiviä tiedossa.
Toivotan onnea pennun valintaan ja tietty tulen vierailemaan blogissasi, onhan se mukava päästä seuraamaan sinun ja pennun tulevaa yhteistä eloa. Joka ei varmasti tule olemaan yksitoikkoista .
--
Tuula