perjantaina, lokakuuta 30, 2015

Peräkammarin vanhapoika pipinä

Tiistai aamuna Pekka teki lähtöä veljensä kanssa Pirttikarin mökille saareen. Unski seurasi repun pakkaamista silmät palaen, mutta Pekka meinas ettei ota Unskia mukaan, jos vaikka innostuvat kaatamaan puita. Silloin Unski on vain haittona. Minä vain innostin Unskia katsomaan anovilla silmillä Pekkaa, että se heltyisi ja ottaisi mukaan. No, saimme Unskin kanssa tahtomme läpi ja sain jäädä Pimatsun ja Marsan kanssa kotiin. Siivosin päivän huushollia, kaverina aina yhtä innokas ja joka paikan höylä Pimatsu, lattiarätissä roikkuen.
Olin iloinen Unskin puolesta, että se sai lähteä veneilemään ja rilluttelemaan saareen päiväksi.
Iltapäivällä kotiin palasi väsyneet mutta tyytyväiset partanaamat. Unskilla oli kova nälkä ja iltapäiväruuan saatuaan kellahti tyytyväisenä nukkumaan, hetken kuluttua punkasta kuului vain kuorsausta.
Alkuyöstä Unski pyysi ulos ja vaikka se meni pimeään kohtaan tarpeilleen, kuulin äänestä että kakka tulee loristen. Yö meni valvoessa ja Unskia ulkoiluttaessa. Seuraavana aamuna Unski oksensi kourallisen havunneuloja ja henki haisi niin, että itsesuojeluvaistoni kielsi ajattelemasta mitä se oli edellisenä päivänä saaressa popsinut. Annoin sille parafiini öljyä ja Pekka lähti sen kanssa pikku lenkille. Unski oli erittäin virkeä, mutta kakalla piti käydä useasti. Keitin sille puuroriisiä, laihaa nauta jauhelihalientä ja ruoka-annosta ryyditettiin vielä Eila raejuustolla.
Pöperön antamista jatkettiin pieninä annoksina 3-4 kertaa päivässä. Kakka oli edelleen löysää, mutta ei tarvinnut enää jatkuvasti ulkona laukata. Eilen haettiin apteekista Canikuria ja jatkettiin pöperölinjalla. Iltapäivällä pöperö ei enää maistunut ja Unski nukkui paljon.
Soitin tänään aamulla el.lääkärille ja se meinas, että jatketaan noilla eväillä kuten tähänkin asti, ei tarvi viedä koiraa lekuriin, koska suolitukoksesta ei ole kyse ja jos pöperö ei maistu niin lisätään siihen keitettyä kanaa tai muuta hyvälle tuoksuvaa ja ruokahalua herättävää.
Ohjeita noudatettu ja tänään Unski on ollut jo niin pirteä, että aamupäivällä tepasteli metsäpoluilla Pimatsun kera. Pöperöannoksia on maustettu Almo Naturen kanalla omassa keitinliemessä (kissan ruokaa), sitä ei tarvi laittaa kuin ½ rkl annokseen ja hyvin maistuu.
Jospa se tästä, Unskin vointi normalisoituisi myös kakan suhteen. Tarkoitus on vielä jatkaa pöperölinjalla muutama päivä, Canikur tuubi käytetään loppuun ja Inupekt tabuilla jatketaan. Ens viikolla pöperöön lisään vom:mia pikku hiljaa ja sen jälkeen pikku hiljaa totutellaan nappularuokaan. Antaa suoliston rauhassa elpyä ja parantaa itseään.
Ja arvatkaas kuka on ollut hiljaa, eikä ole päkättänyt miksi Unskin touhuja ei ole tarkemmin seurattu – minä. Koska itse halusin Unskin pois jaloista siivouksen ajaksi ja ajattelin että Unskille tekee hyvää olla päivä ainoana koirana vapaana rillutellen ja eväsleipiä mutustellen.

”Akuutti koiran ripuli: kotihoito
Jos koira voi ripulista huomatta hyvin ja on pirteä, voidaan ripulia hoitaa kotona muutamien päivien ajan. Aiemmin suositeltiin koiran paastotusta ensimmäisenä ripulipäivänä, mutta tästä on luovuttu ja nykyisin suositellaan rajoitettua ruokintaa.
Rajoitettu ruokinta tukee suoliston limakalvon solujen toimintaa ja energiansaantia. Tavoitteena on tarjota ripulista kärsivälle koiralle hiilihydraattipitoista vähärasvaista ruokaa hyvin pieninä annoksia jo ensimmäisenä ripulipäivänä. Tarjottavan ruoan määrä on noin 25 % koiran normaalista päivittäisestä energiantarpeesta jaettuna useisiin annoksiin.
Ensimmäisenä ripulipäivänä koiralle tarjotaan hapanmaitotuotteita, raikasta vettä ja pieniä annoksia keitettyä riisiä. Seuraavina kolmena päivänä riisiannoksia suurennetaan ja riisin mukaan sekoitetaan raejuustoa tai tonnikalaa. Tämän jälkeen koira voi siirtyä vähitellen omaan ruokaansa.
Kotihoidon aikana tulee tarkkailla koiran juomista ja varmistaa, että koira ei pääse kuivumaan. Jos koira ripuloi jatkuvasti ja ripuli on kovin vetistä tai koira oksentaa juomansa veden toistuvasti, tulee koira viedä eläinlääkärille, jossa sille annetaan nestettä suonensisäisesti.
Ravintolisien kuten Canikur®, Canikur plus® käyttöä suositellaan koiran suolistohäiriöiden hoitoon. Ravintolisävalmisteet tukevat suoliston omaa bakteerikantaa, sisältävät hyödyllisiä bakteereita ja valmisteen sisältämät kuidut sitovat pinnalleen vahingollisia bakteereita.”
Edellä oleva lainaus http://www.elainlaakariin.fi/akuutti-koiran-ripuli/

Seuraavan kerran Pirttikarireissulle Unski pääsee mukanaan haukankatseinen esiliina – minä. TursakeUnskin trimmaus on siirtynyt, kuka nyt puolikuntoista alkaisi ”kiusaamaan”. Älä tee sitä tänään, jos voit siirtää sen hamaan tulevaisuuteen.
Oikein mukavaa pyhäinmiestenpäivää ja rentouttavaa viikonloppua!

Ei kommentteja: