perjantaina, toukokuuta 01, 2009

Cityinfluenssa ja lomailua....

Vappupäivän varhainen aamu. Oli pakko istahtaa heti herättyä koneen äärelle, jotta sais jätetty jotain elonmerkkiä.

Maanantaina iltasella kotona, tiistai meni nukkuessa - meni matkaväsymyksen piikkiin. Keskiviikkona heti aamusta pihan siivousta ja sitten tuli Lyyti trimmaukseen. Kun Satu ja Lyyti lähtivät jotenki vain "romahdin" ja kaaduin sohvalle. Ihmettelin kun paleli niin ettei saanut edes nukuttua. Aikani täristessä sohvan pohjalla, laitoin kuumemittarin kainaloon. Ja kuumettahan minulla oli ja kuume nousi vielä illan aikana 38.8. Ilta meni nukkuessa, heräsin puoli kolmen aikaan yöllä, Tursake nukkui mun mahan päällä ja minä palelin älyttömästi. Ajattelin että nyt mulla taitaa olla huimat kuumelukemat, kun näin palelee. Kun aikani ällistelin kylmyyttä, tajusin että ovet taitaa olla ulos asti auki. Ei auttanut kuin nousta ylös ja todeta, ovet sepposen selällään ulos asti auki ja ulkona pakkaslukemia. Kikka ei ollut ilmeisesti saanut minua hereille ja oli omatoiminen. Kaikki koirat ja kissat oli sisällä - ovien on täytynyt olla aika kauan auki, koska huoneet oli tosi kylmät.

Eilinen meni myös sohvalla makoillessa ja kuumetta oli koko päivän, heti seitsemän jälkeen aamulla kävin kaupassa, kun olo oli vähän parempi.

Lomareissu meni tosi hyvin ja oli rankka. Tomi ja Tiina kävellyttivät meitä Helsingin rantamaisemissa niin että kämpille päästessä ei unta tarvinnu houkutella.
Olimme lauantaina kolmen aikaan Tomin kämpillä ja sää oli aurinkoinen. Parkkerasimme auton jonkin matkan päähän sivukadulle, istahdimme erään kioskin eteen aurinkoon kahville, sitte Pekka ja Tomi lähikaupassa ruokaostoksilla. Pekka valmisti ruuan ja illalla lähdimme Ruokolahteen Tiinaaa hakemaan. Wilma oli ensimmäisen kerran metrossa ja jos siltä olisi kysytty ei olis jäänyt paljosta vaille vaikka ei olis metroa ikinä nähnytkään. Rullaportaat Wilma oli sylissä tai käytimme hissiä.
Ruoholahdesta lähdimme kävelemään sinne sun tänne. Taisimme päätyä monien mutkien jälkeen päädyimme Pohjoissatamaan... jos en ole ihan väärässä. Vaihdoimme jalkapatikan raitiovaunuun - se oli Wilmalle kans ihmettelyn paikka, seuraavaksi taas metroon ja vihdoin pääsimme lähelle kämppää. Tomi ja Tiina saatoi meidät varmuuden vuoski ihan perille asti, ettei vain eksytä :).
Sunnuntaiaamuna suunnistimme Viikkiin, meillä oli sinne tärskyt Ilosen ja Elinan kanssa. Yllätykseksi Tomi ja Tiina ilmoittivat myös tulevansa, meidän piti vain hieman odottaa heitä ja mulla ennätti nousta pari sarvea ottaan - Ilonen ja Elina joutuivat odottamaan meitä Viikissä. No vihdoin pääsimme perille ja vietimme monta tuntia luonnon rauhassa. Meillä oli eväät ja kahvit mukana. Lintuja oli vähän liikkeellä, vesi oli matalalla. Joitakin lintuja pääsimme kuitenki näkemään.
Puolenpäivän jälkeen kuvarsimme vielä Malmin hautuumaalle kuvaamaan oravia - ensimmäinen tapaamamme orava ujosteli, vaikka nakkelimme sitä leivänpalasilla. Pois lähtiessämme vastaan tuli tosi kesy orava ja olisi ollut vailla jotain syötävää... siinä vaiheessa oli leivänpalanen jo mennyttä - vähä harmitti.
Kävimme kämpillä sen aikaa, että otin pikku tirsat ja sitten lähdimme autolla liikkeelle. Kävelimme jälleen Eiran ja Kaivopuiston rantamaisemissa. Porukkaa oli aivan älyttömästi liikkeellä - olihan sää tosi aurinkoinen... vaikka merituuli piti huolen ettei tullut hiki.
Lopuksi menimme Italialaiseen ravintolaan Neroneen syömään. Se on pieni paikka ja väkeä näytti riittävän - ruoka oli älyttömän hyvää. Ajelimme vielä Katajanokalla ja kävimme katsomassa jäänmurtajia Urhoa ja Voimaa. Ilta oli jo pitkällä, kun palasimme Tomin kämpille. Wilma hyppäs sänkyyn eikä tullut sieltä alas ennen maanantaiaamua - lomailu on raskasta.
Me aloitimme paluumatkan maanantaina vähän ennen kahdeksaa. Kävimme kalkkisissa syömässä ja kahvittelemassa Viljon ja Anitan luona. Kun lähdin ajamaan pohjoista kohti, väsytti aivan älyttömästi - Pekka kuorsas kartanlukijan paikalla. Pysähdyimme kerran Pihtiputaalla, poimimme Kikan Haukiputaalta mukaan, olimme kotona alkuillasta. Pekka lähti hetimiten töihin. Ihku odotti meitä häkissä, jonne Piksu oli sen aamulla tuonut. Tiistai meni nukkuessa, myös kaikki koirat oli väsyneitä. Kyllä lomailu on raskasta.
Toivottavasti tämä kuumeilu nyt loppuu ja pääsee nauttimaan kauniista ja lämpimästä ulkoiluilmasta. Pitää ottaa varovasti, että paranee kunnolla.
Kuvia otin paljon, päivittelen niitä myöhemmin - nyt en jaksa.

Nyt odottaa iso tiski ja pitäis varmaan syödäkki jotain.
Oikein aurinkoista Vappupäivää ja tulevaa viikonloppua!


Ei kommentteja: