torstaina, lokakuuta 29, 2009

Jälleen kuvatonta pulinaa

Kuvattomuus ei johdu siitä, etten olisi kuvannut vaan siitä että en ennätä nyt valita kuvia. Tiistaina kävin kuvaamassa Liminganlahden lintutornilla - sää oli tosi sumuinen ja utuinen ja ajattelin ettei löydä mitään mielenkiintoista kuvaamista.... no löytyi toki. Tehtävänä oli kuvata haarukoinnilla ja kun kattelin ottamiani kuvia koulussa oli kuvissa yllättävästi värejä ja mielestäni kuvat oli tosi kauniita.
Kuvasin jalustan kanssa ja siinä minun pitää vielä petrata. Mun luonteella ei oikein asetella ja valmistauduta kuvaamiseen huolellisesti, kun on tottunut tuosta vain näppäileen ilman mitään alkuvalmisteluja.
Eilen en ollut koulussa, oli kampaajalle aika ja nyt ovat hiukset hiukan päänahasta irti - otin leikkauksen ohessa myös loivan permiksen. Iltapäivällä kävin koirien kanssa lenkillä ja ilta meni nopeasti kun laitoin ruokaa ja leivoin pienen taikinan korvapuusteja.
Tänään olisi koulupäivä ja olen jo eväät laittanut valmiiksi, salaatti pitää vielä värkkäillä. Minä joka en rakasta ruuanlaittoa pyrin pitämään "kunnon eväät" mukana. Valmistan kaikki ruuat itte; on pääruoka, salaattia ja jälkiruoka sekä leipää. Jälkiruokana on marjasoppaa tai hedelmiä. Vaikka ruuanlaitto ei ole niin herkkua, niin inhoan mikroruokia tai valmiita eineksiä. Niistä ei tiedä mitä ne sisältää - ainaki pirusti lisäaineita.
Ihku ja Kikka pörräävät juoksuhurmiossa. Ihkua saa välillä kieltää kovasti kun ahdistelee Kikkaa, aikansa kutakin ja eiköhän se siitä rauhoitu.
Me käytiin Piksun kanssa maanantai-iltana lenkillä alueella jossa en ollut käynyt moneen vuoteen. Alueella oli liikkunut hirvenmetsästäjiä ja johonki raatoon parrat ennätti työntää turpansa vaikka olivat koko ajan näköetäisyydellä. Haju oli melkoinen - sen huomas vasta autossa. Metsätiellä oli muutama ilmeisesti hirven kylkiluuta ja niistä ainakin yhden ennätti Ihku syödä - kun nappas sen autoon mukaan. Parrat saa poikkeuksetta näin syksyisin huljuutella vesipesussa lenkin jälkeen ja toivoa että löytyisi niin hajut tappavaa pesuainetta että voi ottaa koirat sisälle.
Tässä lähimetsässä ei ainakaan hirviä metsästetä, mutta voi sieltäkin yllätyksiä löytyä - partojen mielestä herkkuja.
Meillä alkaa Ihkun kanssa talvireenit hallissa ens kuun alusta. Pari ensimmäistä kertaa pitää olla pois, kun Ihkulla on juoksu ja seuraavana viikonloppuna olisi tarkoitus lähteä Päivin kanssa Tampereen lähistölle. Jos reissu toteutuu en ota yhtään koiraa mukaan ja pitää ehdotella Päivillekki että tehdään koiraton reissu. Olisi mahtava päästä aivan koirattomalle reissulle... saahan noita pyöritellä ihan tarpeeksi muutenki. Pekalle sattuu reissuviikonlopuksi vapaa, joten kotimies on tiedossa.
Mystille rapsutuksia ja helliä silityksiä, siltä poistettiin eilen kohtu ja toivottavasti nukutusaineen aiheuttama krapaula on ohi.
Nyt koulumatka kutsuu.
Mukavaa torstaipäivää.

Ei kommentteja: