sunnuntaina, lokakuuta 04, 2009

Taksvärkkiläisten kuvasatoa...

Ylläolevat kuvat: Anna ja Hanna koirien kanssa aamulenkillä lauantaina 3.10.09. Kuvat Hanna Kaisto.

Kuva: Taksvärkkipäivän päätteeksi Hanna seisotti Uunoa ja Anna otti kuvan.
Lauantaiaamuna oli kirpeä pakkassää ja "orjat" Anna ja Hanna pääsi partojen kanssa lenkille aamuauringon kauniissa valossa.
Kikka sai jäädä minun kanssa kotiin luuta kaluamaan. Tytöt teki ihan kunnon lenkin Hannan napsiessa kuvia. Lenkin jälkeen oli vuorossa Ihkun ja Wilman pesu ja kuivauksen jälkeen sai Ihku kunnian olla trimmauksen koekaniinina. Tytöt uskaltautuivat käyttämään konetta ja saksia ja tekivät siistiä jälkeä. Ihku voi valmistautua talveen huomattavasti siistimmässä kunnossa.
Uuno nostettiin myös pöydälle ja sille tehtiin näennäisesti jotain pientä, että tottuisi käsittelyyn. Uuno oli todellinen herrasmies ja seisoi temppuilematta käsittelyn ajan.
Toivottavasti tytöt ovat päässeet eroon pistelevista koirankarvoista :).
Päivä vierähti niin nopeasti, että minä koneajoin Wilman. Sillä on turkki myös nyppimistä vailla, on taas tiedossa näpertämistä telkkaria katellessa.
Kyllä Ihku ja Wilma on nyt tosi upeassa karvassa pesun jälkeen - kesän pölyt on pois pesty ja karva kiiltää hienosti. Kiitos Anna ja Hanna ahkeroinnista!!!!
Minulle jäi Kikan pesu - sitten voidaan odottaa puhdasta valkoista lunta maahan, ennenkuin koirat sotkee itsensä kuraisessa maassa.
Minä innostuin tekemään porkkanalaatikkoa, mansikkasoppaa ja pannaria (koirat sai kunnon palkinnon trimmauksesta ja pesusta). Laitoin osan maustamattomasta porkkanalaatikosta koirien pöperön pohjaksi johon lisäsin Annan tuomaa hirvenlihaa - KIITOS - rikottuja ohrasuurimoita, voita, rypsiöljyä, porkkanoiden keitinlientä ja sitten leivinuuniin muhimaan muutamaksi tunniksi. Kun otin pöperön uunista lisäsin siihen vielä pinattia pussillisen. Tänä aamuna koiruudet sai nappuloisen lisänä pöperöä ja kyllä maistui. Kupit nuoltiin lopuksi hartaasti ja perusteellisesti puhtaaksi.
Tänään pitäisi tehdä makaroonilaatikkoa. Tämä poikkeuksellinen ruuanvalmistusinto johtuu ihan siitä, että vien omat eväät kouluun ja lämmitän siellä mikrossa. Kun sapuskaa tekee kerralla enemmä ja pakastaa niin on helppo napata ruokaa mukaan kouluun lähtiessä. Aamuisin en voi syödä mitään, puhumattakaan että värkkäisin eväitä aamusta - ruoka ei kiinosta kuin vasta puolenpäivän aikaan ja sitten sitä onki pakko saada.
Tälle päivälle on luvattu myrskyä, vielä on ihan sievä ilma joten Ihku ja Uuno pääsee ulkotarhaan kaluamaan luita, Kikka ja Wilma pääsee luiden kimppun pihalle ja minua odottaa siivous. Ajattelin laittaa puhtaat matot lattialle... jospa sää pysyisi sen verran kurattomana etteivät heti sotkeudu - se taitaa olla turha toive tällä koiralaumalla. Uuno tepastelee jo rauhattomana edestakaisin kun otin luita sulamaan pakasteesta. Saa nähdä kauanko Uunon upea parta kestää luiden kaluamista, Ihkulla ja Wilmalla on parrasta vain muisto. Mitä parrasta kun luiden kaluaminen on niin mieluista hommaa.
Pitäisi ennättää vielä tehdä kouluhommia ja vaikka ja mitä. Olo on ihan selvästi kohentunut, kun tekeminen taas innostaa.
Annikki soitteli eilen kuulumisia ja kertoi, että Milla on menossa lonkka- ja kyynärpääkuvauksiin, tuloksista saamme kuulla myöhemmin.
Nyt hommiin - toivottavasti tästä päivästä tulee hyvä päivä!

Ei kommentteja: