maanantaina, lokakuuta 26, 2009

Loma takana ilman kuvia

Maanantai aamu valkenee vesitihkuisena ja lämpömittari näyttää nollaa. Takana lomaviikko, joka tietysti meni nopeasti... jaaa sainkohan minä mitään aikaiseksi.
Pekka oli myös lomalla ja saatiin entisestä sisäsaunasta tehtyä vaatehuone... josta olen suunnattoman onnellinen. Vihdoin on tilaa vaatteille ja tuli järjesteltyä vaatekaappi samassa rytäkässä.
Heti loman alkajaiseksi ajeltiin Pyhännällä mutkin ja Uuno pääsi jäähylle tyttölaumasta. Muualla ei sitten tullut käytyäkkään, en änähtänyt kotoa Edin kuvausreissua lähipelloilla lukuunottamatta missään. Koirien kanssa lenkkeiltiin lähimetsissä ja sen lisäksi Pekka otti tasapuolisesti ja vuorotellen koirat iltalenkille.
Loman alkajaiseksi tietsikka jumitteli pari päivää, mutta sen jälkeen ei ollut ongelmia joten sain tehtyä koneella hommia.
Ihkun juoksu on jo muutaman päivän ollut siinä vaiheessa, että tärppipäivät ei ole kaukana. Kikan juoksu alkoi pari päivää sitten - Wilma säästelee juoksua myöhemmäksi.
Huushollissa on ollut rauhallista (Ihkua lukuunottamatta) ja olen nauttinut oman koiralauman kanssa olemisesta. Vaikka Uuno on mitä mahtavin persoona, on se neljäs koira meidän laumassa ja vastaa kolmea narttua - olen edelleen sitä mieltä :).
Olemme onnellisesti siirtyneet jälleen talviaikaan... on se aika vuodesta että vastassa on kaksi pimeää. Sää on ollut pilvinen, pilvinen ja pimeä, aurinkoa ei ole näkynyt viikkoon. Olen jonkin verran kuvannut lomalla, mutta eniten ole käyttänyt aikaa kutomiseen. Kaulahuivi valikoima on saanut jälleen uuden jäsenen ja sitten tein "sormettomat" käsisuojat... miksikähän niitä nyt kutsuis... pitää ottaa kuva... on ne sen verran persoonallisen näköiset. Tänään testaan ensimmäisen kerran niitä, kun lähden sompailemaan kouluun.
Sikainfluenssa on kuulemma saapumassa Ouluun... no kouluissa se taitaa ensimmäisenä saada hyvän leviämisalustan - oletan. Just eilen puhuttiin kaverin kanssa, että kuulumme niihin joilla tuntuu jo 37.2 sänkyyn kaatavalta kuumeelta niin mitä tapahtuu jos kuumemittari näyttää 40 astetta?
Minun serkkupoika on kuollut vuosia sitten jyllänneen aasialaisen, A-viruksen tai Hongongilaisen aiheuttamiin komplikaatioihin... tulikohan oikein - en muista enään tarkemmin. No se oli kuitenki sellainen erittäin korkean kuumeen nostava influenssa-aalto. Saman "kulkutaudin" aiheuttaman korkean kuumeen kuumehoureessa serkun kaveri kuvitteli kai menevänsä uimaan... riisui vaatteet ja hyppäsi parvekkeenkaiteelta alas ja kuoli.
Mieleen ei ole jäänyt tarkemmin mistä influenssasta oli kyse, mutta ei se ainakaan estänyt vierailuja sukulaisten luona. En muista että olisimme pysytelleet kotosalla ettei pelätty tauti vaan tartu.
Nyt kaikki tiedoitusvälineet ovat kyllästymiseen asti höpöttäneet jo puoli vuotta (ainakin) sikainfluenssasta. No jos tauti iskee ja itte makaa sängynpohjalla tai jossain korkeassa tajunnan laajentavassa tai vapauttavassa kuumeessa, niin voi olla eri ääni kellossa. Olen jo sen verran ajatellut että silloin on ehkä viisainta, että Pekka on kotona kattomassa huushollin perään.
Nyt ei ole vaihtoehtoja, pitää valmistautua kouluun lähtöön - joululomaa odotellessa :).
Mukavaa syyspäivää!
P.S
Anna... minä sittenkin katsoin Rollari dokumentin.
Tanjalle... en ole vielä ennättänyt käydä läpi Edin kuvia...
sama

Ei kommentteja: