lauantaina, kesäkuuta 23, 2012

Juhannusjunaa tervehtimässä

 Juhannusjuna
Olimme Tomin kanssa reippaita, puhelin herätti klo 5.00 ja pikaisen aamukahvittelun jälkeen hyppäsimme autoon, Ihqun, Unskin ja Oskarin kanssa. Olimme sopineet aattoiltana, että lähdemme vilkuttamaan ohikiitävälle Juhannusjunalle - idea oli tietenki syntynyt minun pikku pämmyssä.Selvitimme mihin aikaan juna lähtee Oulusta ja siitä oli helppo arvioida mihin aikaan meidän on oltava radan varressa.
Ei tarvinnut kauaa odotella, kun kuulimme lähestyvän helikopterin äänen. Helikopteri lähestyi yllättävän korkealla, sitten kuulimme lähestyvän junan äänen. Muutamassa silmänräpäyksessä juhannusjuna hurautti rautatiesillan yli, kadoten näkyvistä.
Samassa paikassa juhannusjunan ohikiitämistä todisti pari kalastajaa, joista ainakin toinen sai saalista juuri ennen junan tuloa.
Sää oli aurinkoinen ja lämpeni nopeasti kolean yön jälkeen. Vaikka aamuinen pyrähdys junalle vilkuttamaan oli nopeasti ohi, oli jotenki mukava mieli... olimme omalta osata osallistuneet juhannuksen suurtapahtumaan.
The End.

3 kommenttia:

Tarja Tervonen kirjoitti...

Terveiset Pennalasta!

Jännää tämä Suomen suvi, perjantaina hikoiltiin helteissä, eilenkin tarettiin yhdellä mökillä saunoen ja uiden, mutta tänä aamuna pukeuduin villatakkiin ja villasukkiin... Olisikohan kovin liioiteltua tuikata tulet takkaan ;)

terkuin Tarja peräkanavineen

Tuula Lalli kirjoitti...

Hahhhaa... ei voi olla kuin ihan pikkasen vahingoniloinen, vaikka tiedän että takaisin vielä kolahtaa :)! Meillä on ollut hieno Juhannussää, aurinko on paistanut ja tuuli pitänyt itikat pois. No, älä sure... olettehan te saaneet nauttia lämpimistä kesäpäivistä paljon paljon useammin kuin me... mut villasukkia ei olla täälläkään viety vielä kauas... ihan tossa käden ulottuvilla odottavat... :)!
Tulossa blogiin hienoja kuvia lauantailta, kun Erkki polskutteli merenrannalla... jos et muuten usko että täällä oli lämmintä :))!
--
Tuula

Tarja Tervonen kirjoitti...

Olet kyllä aurinkosi ansainnut!! Tänä aamuna 9 astetta lämmintä... Vadelma joo, mutta aurinko paistaa - ehtineekö sitten lämmittää ennenkuin luvatut vesisateet alkavat?
No, talvivermeet yhä likellä ja tuleepahan jotain tehtyä, kun ei ulkona tarkene ;)