sunnuntaina, heinäkuuta 01, 2012

Zompina ja terveystutkimuksia

 Perjantai ilta, auringonlasku värjäsi pohjoisen taivaan, kun komea sateenkaari hehkui itäisellä taivaalla.


 Eläinlääkäriasema Otuksen pihalla Ihqu ja Unski miettii syntyjä syviä.
 Ensimmäiset tipat on jo parroilla silmissä.
 Parrat pääsi silmätarkastuksen jälkeen haisteleen Otuksen pihalle jätettyjä hajumerkkejä.

 Kulunut viikko meni sumussa ja humussa. Tein maanantain ja keskiviikon välisenä aikana 14h joustoja työpäivän lisäksi - klo 14 töihin, aamuyöllä kotiin, muutama tunti unta ja takaisin töihin. Torstaina muistutin jo zompia, enkä jaksanut enää jäädä tekemään joustoja. Varhain perjantai aamuna Pekka, Tomi, Nora, Erkki ja Oskar pakkautuivat kimpsuineen ja kampsuineen autoon ja lähtivät Tamperetta kohti, jossa viikonloppuna vietetään Pekan isän puolisen suvun serkkutapaamista. Pääsin töihin työkaverin kyydissä. Töissä ollessani meille oli ilmestynyt kesävieras, joka oli meillä eilen kyydin antaja eläinlääkärireissulla ja muutenki suurena apuna.
Meillä oli joukkotarkastukseen annettu ensimmäinen aika ja olimme hyvissä ajoin paikalla. Parroille laitettiin ensimmäiseksi 3x silmätipat silmiin, jonka jälkeen oli silmien peilaus vuorossa. Ihqu pääsi ensimmäiseksi tarkastukseen. Ihqu oli tosi hienosti koko pitkän ja huolellisen tarkastuksen ajan pöydällä. Vaikka Ihqun silmien tulokseksi saatiin katarakta ei synnynnäinen kohtalainen, en hirveästi revi siitä ressiä. Kainosti vain toivon, että kataraktan kehitys olisi yhtä hidasta kuin tähänkin asti. Koirahan elää tässä hetkessä, toivottavasti Ihqu on tottunut katselemaan maailmaa ”naarmujen” läpi. Ihqu palkittiin hienosta käytöksestä makupaloilla.
Seuraavaksi nostin Unskin tutkimuspöydälle ja pikkusen taisi partaa jännittää, kun takajaloissa tuntui pientä tärinää. Muuten Unski sieti hienosti silmien tutkimisen ja istui koko tutkimuksen ajan liikkumatta paikallaan. Loppulausuntona eläinlääkäri antoi terveet silmät ja Unski sai myös makupaloja kiitokseksi hienosta käytöksestä.
Seuraavaksi ulkoilutimme koiruudet ja jätimme Ihqun autoon odottamaan. Unski pääsi vielä röntgen huoneeseen, jossa el.lääkäri kuunteli ensimmäiseksi Unskin sydämen – kaikki kunnossa ja ei ku piikki reiteen ja odottamaan Unskin nukahtamista. Olin el.lääkärillä kaverina Unskin kuvauksessa ja lonkkakuvat näytti todella hyvältä. El.lääkärin arvio oli että lonkat ovat A:t. Nyt ei ku odotellaan mikä virallinen tulos on.
Kotiin palattuamme odottelimme, että Unski herää kunnolla ennen kuin lähdimme ABC:lle syömään ja kauppareissulle.
Vaikka tänään on lepopäivä, tarkoitus olisi puhdistaa sohvat. Sain työpaikalla toimivalta autokerholta (?) käyttööni märkäpesurin/imuripesurin - mikä lie virallinen nimitys laitteelle -  lainaksi. Nyt olisi jo vähän hoppu aloittaa hommat, että ennättäisi saada jotain aikaiseksi tänä päivänä. Pekan pitäisi kotiutua illalla ja ehkä ennätän puhdistaa myös auton penkit huomenna ennen töihin lähtöä.
Mukavaa lepopäivän jatkoa täältä sadetuhnuisesta Iistä!

1 kommentti:

Tarja Tervonen kirjoitti...

Mielettömiä kuvia! Aivan mahtavia, kyllä kamera on omistajansa löytänyt!
Ja onnittelut terveystuloksista!