maanantaina, tammikuuta 14, 2013

Lauantaina 12.01.2013 lenkki meren jäällä.

Aurinko jossain alhaalla, pihalta etelään.

Pihalta pohjoiseen.
 Kauniita pasetellisävyjä Kantolantiellä.
 Vasten aurinkoa, Iin liikenneympyrässä.
 Kärkkäisen kohdalla.
 Just ennen Praavantien risteystä.
 Praavantiellä.
 Pitkänniementie.

 Mökkitie Pitkäänkariin.

 Yritettiin kovasti miettiä minkä eläimen kissantassun kokoiset jäljet olivat tallentuneet rantaan.

 Auringon kajo rantaryteikössä.
 Merenjäällä tosi upeat värit laskevan auringon kajossa.
 IhQu

 Unski ja IhQu
 Rantamaisemaa.
 Unski...
 ... oli sitä mieltä että keppi pitää saada revittyä rantapusikosta.
 Lauantaina aurinko pilkahti näkyville yhden aikaan ja heti tuli kova kiire lähteä merelle... jee vihdoinkin aurinko näyttäytyy. Aurinko on vielä sen verran alhaalla, että sen säteet ei vielä joka paikkaan yllä. Ajomatka Pitkäänkariin ajeltiin välillä häikäisevässä auringon paisteessa, mutta esim. Praavan tielle käännyttyämme ei aurinkoa näkynyt.
Teimme melkoisen lenkin jäällä - aivan upeassa valossa, Ihqu paimensi kaukana huristelevia moottorikelkkoja Unskin pysytellessä meidän lähistöllä. Kelkkailijoita, pilkkijöitä ja muuten vaan ulkoilevia näkyi jäällä useita - jopa yksi sakemanni oli päässyt isäntineen jäälle juoksentelemaan.
 Upeasta säästä sain energiaa niin paljon, että paluumatkalla poikkesimme siistimään koirien karvoja tutun luo. Mulla oli vain kammat ja sakset mukana ja lipat siistiyty ja Unskilta saksin ohareilla myös runsasta rintakarvavarustusta. Tarkoitus oli siistiä Unskin karvaa reilummin, mutta totesin sen mahdottomaksi, kun trimmauskone ei ollut mukana. Seuraavaksi Unskille tehdään koko rungon konetrimmi... leutoja päiviä odotellessa.

Päätimme lähteä seuraavana päivänä kiertämään lähisaaria, olihan säätiedotus luvannut, että aurinko näyttäytyisi ja ajattelin lähteä kameran ja jalustan kanssa liikenteeseen.

Ei kommentteja: