lauantaina, tammikuuta 26, 2013

Pyrähdys Raaheen, kotosalla ja töllötystä.

 Ii 26.01.2013: Auringonnousu tänään 9:28. Auringonlasku tänään 15:35. Päivän pituus on 6 h 7 min.


25.01.2013 Lisan synttäreillä.
Päivänsankari 11v. Lisa.
 Lisa ja Ihqu norkoilee lisää herkkuja.
 Kolme kovaa, Ihqu, Lisa ja Unski.
 Unski, Lisa ja taustalla Ihqu kilpailevat kuka saa eniten lattialle heitettyjä herkkuja hotkittua.
  Lisa; ei kai ne herkut tähän loppuneet... pannari tuoksuu vielä.
Viikko taas lopuillaan. Pitää ihan miettiä mihin se on kulunut = mitä olen tehnyt/saanut aikaiseksi. No en juuri mitään; yhden kaulahuivin, Martalla lintujen ruokintareissut välillä kävellen välillä potkutellen (ilman partoja), inkiväärimehun valmistus ja vähän ruuan laittoa ja huushollihommia (tosi vähän). Aika selvästi kuluu, vaikka ei tekisi mitään. Pakkasten vuoksi parrat ei ole päässeet Raahen reissun jälkeen kunnon lenkille, mitä nyt eilen käveltiin jonkin matkaa kun mentiin Lisan synttäreille.
Juttelimme ihan vasta Sarin kanssa Game of Thrones- TV sarjasta, kun jatkoa ei ollut tiedossa ja olemme molemmat sarjan faneja. Eiköhän torstai tuonut jättiyllärin, kun huomasin että sarjan ensimmäisestä tuotantokaudesta esitetään perjantain vastaisena yönä viisi jaksoa peräkkäin uusintoina. Jee, koska tämän hetkinen elämäntilanne sallii vuorokauden suht vapaan joustavuuden, päätin töllöttää jaksot. Ilmoitin myös Sarille mitä TV2:lta on tulossa. Paria pientä torkahtamista lukuun ottamista pysyin hereillä jaksojen ajan. Ensimmäinen jakso alkoi klo 23.00 ja viides jakso päättyi 03.35. Seuraavassa suoraa lainausta TV2 sivuilta; ”TV2 torstaisin 12.1. - 15.3.2012 klo 22.05. Jaksot katsottavana YLE Areenassa kahden viikon ajan tv-esityksestä. Toinen tuotantokausi alkaa 7.2.2013. Jakso viikossa -rytmin lisäksi molemmat Game of Thronesin kaudet esitetään tv:ssä paketteina seuraavasti: puolet ensimmäisestä kaudesta 24.1. ja toinen puolisko 31.1. Seuraava kausi puolestaan samalla periaatteella 17.2. ja 14.3.
Vähän monimutkaisesti esitetty toi edellä oleva, mut kyllä siitä selvän saa... I hope. Valitettavasti noi esitysajat ovat myöhäisiä... johtuu mitä ilmeisemmin sarjan sisällöstä. Minua tietysti sarjassa ilahduttaa sarjassa olevien lukuisten englantilaisnäyttelijöiden kaarti. Sarjassa on muutenkin hyviä näyttelijöitä... mun lemppareita on mm. Aidan Gillen joka esittää Petyr "Pikkusormi" Baelish:a ja kääpiö Peter Dinklage joka esittää Tyrion Lannister:ia. Pitää seuraavaan katsomismaratoniin varautua naposteltavan kanssa. Kiitos TV2!

Tässä onkin luontevaa vielä mainita TV1:n sunnuntain myöhäisillassa esitetyt 06.01 - Red Riding 1974: Tappajan jäljillä, 13.01 Red Riding 1980: Silmukka kiristyy ja 20.01 Red Riding 1983: Maasta sinä olet tullut; TV1 sivuilta kopioitu info ”Kirjailija David Peacen neljään jännitysromaaniin pohjautuva, osin tosipohjainen kolmen tummasävyisen jännityselokuvan sarja näyttää synkän puolen brittiläisestä yhteiskunnasta.
Raakojen väkivallantekojen sarja Yorkshiren nummien kätköissä on lähellä jäädä ratkaisematta lahjonnan, omaneduntavoittelun ja viranomaisten mädännäisyyden vuoksi.”

Noi kolme elokuvaa oli tosi rankkoja katsoa, toisen elokuvan jälkeen meinas jo uni kaikota ja ajattelin etten voi katsoa viimeistä... niin vain tuli katsottua ja onneksi sen loppu oli ns. inhimillinen. Ei päästänyt nämä elokuvat helpolla katsojaa, ei. Viimeisen nähtyään olisi halunnut katsoa ne heti ensimmäisestä alkaen uudelleen, niin paljon jäi huomaamatta ensimmäisellä katsomiskerralla. Pekka sanoi osuvasti, että tapahtumia on niin paljon ettei voi käydä välillä jääkaapilla tai tupakalla, muuten putoaa heti kelkasta. Kiitos TV1!

Eilen Lisan luona juhlistettiin Lisan 11-vuotis syntymäpäivää! Parrat kilpaili herkuista ja osasivat kerjätä niitä jatkuvasti lisää. Parrat sai välillä näyttää nopeutensa, kuka sai eniten napattua lattialle nakatuista herkkupaloista... eikä Lisa niistä hitain ollut.
Toivotaan Lisalla lisää laadukkaita elinpäivä!

Jaaha, tasaisen harmaa päivä jo pitkällä ja parrat huokailee raskaasti... milloin lähdetään lenkille. Onneksi pakkanen on vaihteeksi lauhtunut, ilmatieteenlaitos lupaa Iihin moneksi päiväksi eteenpäin muutamaa astetta pakkasta, pilvistä ja lumisadetta. Jokohan nyt olisi sopiva aika käydä koneajamassa Unskin turkki...
Näillä mennään... mukavaa viikonloppua!
P.S
Toivotaan Sarille valoa tunnelinpäähän remontin kanssa... kyllä se siitä :)!
sama

22.01.2013 Raahessa.

 Sari, Ira, Ihqu ja Unski odottelevat missä Päivi ja Jukkis viipyy.

 No niin, lauma koossa... Unski jossain minun lähellä.
 Unski, Jukkis ja Ihqu.
 Ihqu ja Jukkis.
 Tiistai aamuna kävin ensin partojen kanssa lenkillä, ennen kuin Sari ja Ira tulivat hakemaan meitä. Tuhersimme Sarin kanssa esteen takapenkkien niskatukiin kiinni, Ira jäi esteen toiselle puolelle takatilaan ja parrat matkusti takapenkillä. Raahessa Päivin luona joimme ensin pikaisesti kahvit, jonka jälkeen pakkauduimme takaisin autoon. Löysimme suht helposti autoille parkkipaikat metsätien reunasta, jonkin verran piti lapiolla nakella enimpiä lumia pois.
Metsätiet oli ihan kohtuu hyvässä kävelykunnossa, ei tarvinnut kahlailla. Toivottavasti parrat ja Ira sai mukavaa vaihtelua vähän vieraimmissa maisemissa. Lenkille tuli ihan mukavasti pituutta, sillä palasimme parin tunnin kuluttua jälleen kahvipöydän ääreen.
Koska energiaa oli kulutettu mukavasti, Päivi vielä vajaa kuntosena lentsun jälkeen, lähdimme porukalla päivän päätteeksi Päivin tarjoamille pitsoille keskustaan.
Ilta oli jo pitkällä, kun Sari toi meidät kotipihaan. Parrat laskeutuivat levolle heti iltaruuan jälkeen, sohvalta kuului vain tyytyväinen tuhina. Eikä minunkaan tarvinnut kauaa unta houkutella.

Ei kommentteja: