sunnuntaina, helmikuuta 24, 2013

Päivät ilman tietsikkaa


Keskiviikko aamuna matkalla Raaheen. Matkakuvat otti Sari.
 Haapajärven tekoaltaan reuna vasten aurinkoa.
 Aurinkoinen jäänselkä odottaa.
Jukkis ja Opri odottaa malttamattomana lenkille pääsyä...

 ...samoin Sari ja Ira.

Sari ja Ira pakokaasupilvessä.

 Sari ja Ira vasten aurinkoa. Ira ja Jukkis

 Jukkis
 Opri
 Opri ja Jukkis

 Tuuli pudottaa kuuraisesta koivusta lumihiutaleita
 Kuurainen koivu...
 .. ja kuuraiset hiukset

 Jaaha, ja miten päivät kului ilman tietsikkaa?
Lyyti oli hoidossa, partalauman jatkeena ja piristeenä. Lyyti oli säpäkkä ja spurttinen pakkaus verrattuna omiin jököttäviin partoihin. Ihqu riutu tärppipäivien kourissa ja Unski yritti olla kuin ei olisi ollutkaan. Lyytiä kiinnosti myös kovasti Ihqun juoksu, pienessä piirissä Ihqun ympärillä pyöri välillä kaikki parrat ja Tursake. Aamuisin olen venytellyt ja voimistellut, aika tunnollisesti. Lenkkeilimme omalla porukalla ja vaihtelua lenkkiseuraan saatiin myös Irasta ja Sarista. Tietokoneella istumisen sijaan tein käsitöitä ja ennätin lukea useamman Sarin tuoman kirjan. Loppujen lopuksi, en kokenut minkäänlaista eroahdistusta tietsikasta – vain tietoa mikä sitä riivaa.
Sain vihdoin ja viimein pestyä Unskin ja kävin koneajamassa puliksi. Unskin suureksi harmiksi sille laitetaan nyt lenkille mantteli, oli pakkasta tai ei – ihan pikkusen säälittää talvella puliksi ajettu Unski raukka.
Vaikka kevät ei ole vielä edes alkanut, meidän huushollin nelijalkaiset saivat matokuurit. Kissoille niskaan laitettavat tipat ja parrat Axilur tabletteja jauhelihaan piilotettuna.

Keskiviikkona 20.02 lähdimme Sarin ja Iran kanssa ajelemaan Raahea kohti aurinkoisessa säässä. Annoin alkumatkasta Sarille kameran käteen, jotta saisimme matkakuvia ja Sari saisi muistinvirkistystä kameran käsittelyyn pimeän talven jälkeen. Aamulla Iissä oli pakkasta -22 astetta, kun saavuimme Raaheen pakkaslukema oli lauhtunut -12. Joimme Päivin luona kahvit ja lähdimme Haapajärven tekoaltaan jäälle lenkille. Päivi otti mukaan Jukkiksen ja Binnyn tyttären Feisyn tytär Oprin. Opri täyttää huhtikuussa 11v., mutta on ikäisekseen vielä pirteä ja hyvässä kunnossa oleva terhakka muori. Omat parrat jätin Pekan kanssa kotiin. Sää oli todella kaunis ja aurinkoinen, mutta jotenkin tosi ”outo”. Kun alkumatkasta tuli vastaan pari moottorikelkkaa, ilmaan jäi tosi pitkäksi aikaa leijumaan kelkkojen pakokaasut. Kävelimme moottorikelkan jälkiä pitkin tekojärven toiselle reunalle ja lähdimme paluumatkalle. Koirat sai olla välillä irti vuorotellen ja ainakin Jukkis otti kaiken ilon irti ja se oli otollinen kuvauskohde. Tuli iloisesti ja vauhdikkaasti kohti, kun kutsuin ja useasti myös kohtaamisemme jälkeen pyörin lumessa kameraa varjellen ”Päivi kutsu Jukkis”! huudon säestyksellä :). Onkohan noilla uroksilla ihan vaan tapa tulla päin täysillä ja kovaa, tuli vain mieleen kun Unski tekee samoin.
Oli niin upea lenkki, että ei paremmasta väliä ja tekoaltaalla oli pieniä kauniita saaria... kerta kaikkiaan loistava lenkkeilypaikka!
Lenkin jälkeen pulla kahveet vielä Päivin luona, käynti Raahen keskustan eläintarvikkeessa – mukaan lähti herkkuja parroille ja sitten kotia kohti Sarin ja Iran kanssa.
Torstaina paluumatkalla Oulusta, ajelimme Haukiputaan kautta ja kävin kysymässä mitä tietsikalle kuuluu. Siellä se takahuoneessa surrasi, parast’ aikaa oli meneillä tarkastus mahdollisten haittaohjelmien varalta. Pojat oli saanu koneen toimimaan, ongelmaksi epäiltiin vanhentuvaa XP:tä kone hidastelee käynnistäessä. Sovimme että siihen laitetaan uusi 500Gt kovalevy, jolle asennetaan Windows 8 ja että haen koneen perjantaina. Nyt minulla on aikaa ottaa kaikki tarpeellinen talteen ja voin silti käynnistäessä valita kummalla käyttöjärjestelmällä kone käynnistetään. Kunhan Tomi tulee käymään, pitää vielä ostaa uus 1-2 teratavun kiintolevy ja poistaa XP. Eiköhän tämä aikoinaan Tomin kasaama kone pelitä sen aikaa kun on tarvis... ainakin minun käytössä. Mitään vakavaa haittaohjelmaa ei koneelta löytynyt.
Ensimmäiseksi hankin uuden ulkoisen levyaseman, jolle puran suoraan kuvat kamerasta.

Perjantaina käytiin Pirjon ja Iken kanssa kiertämässä Ykspensaannokka jäitä pitkin. Minulla oli vain Unski mukana, sillä Ihqu pääsi Pekan kanssa hiihtolenkille. Nyt jäällä oli ollut jo enemmän kelkkailijoita liikkeellä ja saimme kävellä koko matkan hyvää kelkkauraa pitkin. Sunnuntaina lähdemme isommalla porukalla metsätielenkille, joka tiedetään auratuksi ja hyväkuntoiseksi. Luulisi olevan koirillakin haisteltavaa, sillä samalla tiellä kulkee muitakin koiraporukoita lenkillä.
Kuluneella viikolla on ollut joitakin tosi harmaita päiviä, mutta vääjäämättä kevät lähestyy ja päivät pitenee.Vielä reilu kuukausi pääsiäiseen ja sen jälkeen voi alkaa odottelemaan pälvilaikkujen ilmestymistä sinne tänne.

Pääsiäiseen asti on tiedossa säännölliset reissut kerran viikossa Oulun Hammaslääkärikeskukseen. Minun hammaskalustoon on tekeillä perusteellinen suursiivous, ehdotin kyllä hammaslääkärille että nakkaa ensimmäiseksi minun suuhun dynamiittipötkön palavan sytytyslangan kanssa, ei tarvis kuin lakaista palaset roskiin. Joskus vuosia, vuosia sitten kävin Haukiputaalla mukavan hammaslääkärin vastaanotolla. Silloin jäi niin mukava tunne lääkäristä, että etsin ja löysin hänet, tällä kertaa Oulusta. Kerroin myös, että pääsiäistä ei voi lähteä viettämään leukaluun palaset tippuen ja ikenet verta vuotaen, ei. Hoitosuunnitelmassa on ehdottomasti otettava huomioon pääsiäisen aika ja sen hän myös lupasi tehdä.

Vuorokausi vaihtunut, nyt eletään jo sunnuntaita... joten Ii: Auringonnousu tänään 7:47. Auringonlasku tänään 17:17. Päivän pituus on 9 h 30 min.
Mukavaa ja toivottavasti aurinkoista sunnuntaipäivää!

Ei kommentteja: