torstaina, joulukuuta 27, 2007

Hyvää Joulun jälkeistä elämää...

Kuva: Wilma avaa omaa pakettiaan.
Oli pakko laittaa Wilman kuva, se nyt päätti ihastua joulunpunaiseen väriin ja aloitti vihdoinki sen oikean juoksun (katsotaan nyt muutama päivä, miten on).

Jos juoksu on oikea, ei voisi mukavempaa jouluylläriä järjestää :).

Joulun aika meni nopeasti ylensyöden ja nukkuen. Vaikka meillä ei lahjoja ostella - niin on päätetty jo vuosia sitten - koirat sai omat herkkupakettinsa, Lisalle pukki toi lisäksi uudet valjaat.
Minä en varmasti ole ollut niin kiltti, mitä aattoillan saamisista voisi päätellä. Ensinnäki Tomi toi vanhan litteän näyttönsä mulle. Sitte aattona saimme Pekan kanssa isot paketit, minun paketissa oli 500 Gb ulkoinen kovalevy ja DVD Yorkshiren Etsivät - 3 ekaa jaksoa. Ällistyneenä kattelin DVD:tä ja sanoin etteihän tätä voi meillä kattoa. No Pekan paketista löytyi laite, jolla voi katsoa. Nyt sitte on meidän mökissäki DVD-katselu ja kuuntelulaite, mihin tämä maailma onkaan menossa... ensin digi... :).

Heti aattoiltana teimme Tomin kanssa koneelleni suursiivouksen ja siirsimme mm. minun kaikki kuvatiedostot ulkoiselle kovalevylle. Meni kuitenki hetki ennenkuin uskalsin poistaa siirretyt tiedostot omalta koneelta, ei aina ole oikein vahva usko noihin uusiiin laitteisiin.
Mitä tulee noihin DVD-levyihin, tulee varmaan hankittua pikkuhiljaa Englantilaisten lempparisajojen saatavilla olevat levyt.
Lenkkeilyt jäi vähiin vallinneesta säästä johtuen, tuli vettä ja räntää ja tuuli reippaanlaisesti kaikkina päivinä. Ilman lenkkeilyä ei sentään pyhiä vietetty.
Anita ja "Reima" käväisi ohikulkumatkalla kylässä. Reima melkein ahdistui Wilman ja Ihkun suosionosoituksista, se häiritsi Reiman tutkimusmatkaa pihalla.
Eilen Annan kanssa innostuimme tekemään vähäisestä märästä lumesta lumilyhtyjä. Ensin pyöritimme isot lumipallot, johon muotoilimme kynttilälle kolon ja leikkuuveitsellä ohensimme sen verran, että kynttilän valo näkyy läpi. Sitten teimme mainion oivalluksen; 5l ämpäreihin laitoimme keskelle ison lämpimällä vedellä täytetyn limskapullon pystyyn ja täytimme ämpärin lumella vähin erin, aina välillä tamppasimme lumen tiukkaan pullon ympärille. Kun ämpäri oli reunoja myöten täys lunta, poistimme limskapullon ja kumosimme lumikakun - ja avot, keskellä olevaan reikään laitoimme kynttilän - näin meillä oli valmis lumilyhty.
Eilen saapui Rovaniemeltä lahjoituksena saadut 3 nuorta Pusukalaa, jotka laitoin isoimpaan altaaseen ison Pusukalan seuraksi - siitähän ei oikein hyvä seurannut. En viittiny kauaa katella, kun iso Pusukala jahtasi nuorempia. Ei auttanut kuin siirtää 240l altaasta oma nuori Pusukala isoon altaaseen uusien seuraksi ja iso Pusukala sai siirtyä 240l altaaseen.
Nyt kaikki 4 nuorta pusua formuloi sulassa sovussa keskenään ja iso murjottaa pienentyneessä kodissaan. Pitää kokeilla myöhemmin yhdistää pusut keskenään.
Tänään oli aikainen herätys, vein koiruuksien kanssa Pekan Ouluun. Tomi nukkuu vielä, koirat sai aamuruuan ja ovat ruokalevolla, säätiedotus lupasi myrskyisää tuulta.

"Nyt katteleen mille alkaisi" - mukavaa päivää!

Ei kommentteja: