lauantaina, joulukuuta 01, 2007

jälleen yö...

mutta ei niin myöhäinen, kuin edellisillä kerroilla.
Perjantaipäivä oli poikkeuksellinen pitkiin aikoihin, olin vasta illalla koneella. Aamusta aloitin huushollihommat - vaihteeksi. Ekaks tiskasin, lämmitin leivinuunin, sitte siivosin makkarin, viikkasin puhtaat pyykit kaapeihin ja siivosin jopa varaston. Pekka pyörtyy kun näkee sen :). No ennätän reilun viikon aikana saada sen täysin sekaisin ja siivouksesta ei ole kuin muisto - ja sekin minun päässä.
Kun Anna tuli päivällä, teimme viikkorutiinit yhteen akvaan ja raivasimme kasveja siitä. Keitin mustikkasopan ja herkuttelimme sitä kera kermavaahdon. En muuten käynyt sitte kaupassa, joten en ostanut mitään.
Ilta meni rästipäivityksiä tehdessä ja sain kirjoitettua muutaman mailin. Päivä on siis pulkassa ja lauantai on työpäivä.

Koiruksilla on ollu koko illan "ongelma" - makkarin ovi pysyy kiinni. Vakaa takoitus olisi, että koirat ei pääse ens yöksi makkariin. Nukun oikein kunnon unet kissojen kanssa - toivon mukaan - jos oikein heittäydyn pehmeäksi, päästän koirat makkariin.


Viimmepäivien uutisista minua on kovasti järkyttäny esiintulleet räikeät tuotantoeläinten hoidon laiminlyönni - jos oikein kauniisti asian haluaa ilmaista. Anyway -kyllä romuttu taas "Suosi Suomalaista"- iskulause. Entisenä maatalouslomittajana tiedän, ettei jokaisessa navetassa ja sikalassa tai kanalassa hoideta eläimiä inhimillisesti. Varsinki kanojen teuraskuljetukset kauhistutti jo aikoinaan, kun kuulin niistä.
No, vaikka taitaa olla luvatonta, enkä kannata tunkeutumista toisten "tuotantolaitoksiin" omin luvin, niin on ehdottoman hyvä asia, että tälläiset sanoisko välinpitämättömät laiminlyönnit eläinten käsittelyssä tuodaan esille.
Suomen lainsäädäntö suojelee eläinrääkkääjiä, eihän ne mitään tuomioita saa - mutta menis nyt perkele ainakin maine.
Ja Joulukinkku jää minulta nyt syömättä, en syö kalkkunaa, kanaa ja rajoitan muutenki lihan syöntiä - en sano, että lopettaisin kokonaan, mutta asia ei voi olla vaikuttamatta minuun.
En ole nähnyt koko esitettyä ohjelmaa asiasta, minä en saata kattoa eläinrääkkäysjuttuja ja olisin varmaan alta aikayksikön hoidossa, jos sellaisen joutuisin kattomaan. Vahingossa nähdyt pienetkin pätkät jää niin kaivelemaan takaraivoon, että niistä on vaikea päästä eroon.

Asian toinen puoli on, että on myös maatalouspuolella paikkoja joissa eläimiä hoidetaan hyvin - EU:n perkele vaikeuttaa omalta osaltaan kaikin mahdollisin tavoin myös eläinten inhimillisempää hoitoa... mikä olisikaan mukavempaa, kun joltain tutulta pientuottajalta voisi ostaa mullikan lihaa suoraan, ilman että siellä olisi valvottu teurastamo ym. direktiivien vaatimat jutut. Tietäisi ainakin millaisista olosuhteista liha on lähtöisin.

No jottei menis aivan kirvaamiseksi, lähden nukkumaan että jaksaa huommena olla reipas - ja hups Joulukuussa ollaan.... ja huomenillalla avataan toinen luukku.
Tässä linkki naapurin Joulukalenteriin http://personal.inet.fi/koti/okkonen/

No niin, olen huokaissut ja rauhoittunut.
Oikein rauhallista unta.

Ei kommentteja: