maanantaina, helmikuuta 04, 2008

maanantai-iltana...


Kuvat: eilen oltiin Kotakankaalla pienellä lenkillä ja tietty paistettiin makkaraa.
Tänään on vauhti ollut paljon vaisumpaa, aikaisin aamusta alkoi pahoinvointi - jokin oksennustauti varmaan. Nyt vasta klo 22 jälkeen pystyin syömään jotain eka kerran tänä päivänä. Vieläkin on hutera olo ja palelee - olen nostanut joka huoneessa lämpöjä ja lämmitin illalla leivinuunia. Jo on kumma jos ei ala tarkeneen :).
Kyllä nyt näyttää siltä, että Wilma on kantavana. Se on vetäytynyt omaan itseensä, välillä käy supattamassa minulle tärkeitä asioita ja pusuja, tänä aamuna ei maistunut ruoka ja kyljet sekä mahalinja on laajentunut.
Ruokaa Wilma ei ole saanut yhtään sen enempää kuin normaalisti - mahdollinen raskaanaolo ei edellytä vielä ruokamäärän lisäämistä normaalista. Eiköhän viimeistään sitten, kun pennut alkaa kunnolla kasvamaan Wilman ruokahalu herää entiseksi ahneeksi. Wilma on sen verran lyhytrunkoinen, että siinä näkyy helposti kaikki pienetkin muutokset, joten en nyt höpötä ihan omiani :). Wilma saa myös entiseen malliin liikuntaa, ei vain enään oikein viihdy pihalla - lähtee usein vasta puolenpäivän jälkeen käymään ulkona, jos ei ole kyse lenkille lähdöstä.
No, viikon kuluttua olemme varmaan vähän viisaampiä siitä mikä on tilanne.

Kunhan varmistuu, että Wilma on kantava teen sivuille koosteen koiran kantoajasta ja pennun kehityksestä.
Takautumaa:
Päivi, Aleksi, Masi ja Perra käväsi perjantaina iltapäivästä. Perra oli todettu erittäin vahvasti kantavaksi Akuutissa. Masilla on jäänä tosi myönteinen suhtautuminen meidän partanaamoihin, sillä ihan ilme muuttuu kun se tapaa ne. Ihku on menettänyt sydämmensä Masille ja ne innoistui jopa formuloimaan pihalla. Masi, joka yleensä on joka voi jallittaa toisia koiria antautuu täysin Ihkun vietäväksi ja sietää Wilman tiukkaa komentoa - nyt ei ole asiaa Wilman lähelle mennä. Vielä kauan kun Päivin porukka oli lähteny, Ihku kävi kaikki Masin jättämät jäljet pihalla kerta toisensa jälkeen haistelemassa.
Lauantaina värkkäiltiin Annan kanssa kalanpoikasille pieni poikasallas - siitä kuvaa myöhemmin. Anna kalusti altaan, laittoi hiekan pohjalle ja sinne pistettiin pieni suodatin porisemaan. Se on nyt Annan oma allas :). Kalanpoikaset pääsi pois pienistä altaanreunalla pidettävistä verkkoaltaista.
Sunnuntaina käytiin vähän kävelemässä porukalla, parrat sai formuloida Pimu-koiran kanssa. Tai itseasiassa Ihku ja Pimu formuloi ja Wilma kulki johtotähtenä. Olin oikein yllättynyt äsken, kun kuvia katsellessa huomasin myös Wilman olevan Ihkun ja Pimun mukana vauhdissa. Lopuksi paistettiin makkaraa nuotiolla, juotiin limskaa ja kahvia... sitten kipinkapin kotia. Ulkoillessa vierähti muutama tunti. Laitoimme vielä Annan kanssa ison altaan sisustusta uusiksi, vaihdoimme vettä jne..
Nyt on viisainta lähteä nukkumaan ja toivotaan, että olo olisi parempi. Haluaisin huommena ehdottomasti käydä Pointtissa syömässä laskiaispullaa - on nimittäin Laskiastiistai :).... pitäsköhän ostaa samalla reissulla hernekeittoa purkillinen...
Tässä vähän laskiaisperinteestä.
"Laskiaisesta:
Vanhankansan mukaan laskiaiseen mennessä oli kehruutöiden oltava valmiit, jotta pellava, hamppu ja villa menestyisivät. Rukki ja värttinä piilotettiin täkkien alle, ettei tulisi huono sato. Nuoret laskivat mäkeä ja huusivat "pitkiä pellavia, hienoja hamppuja, nauriita kuin lautasia, räätiköitä kuin nurkanpäitä".Laskiaissaunassa ei saanut puhua, muuten hyttyset ja paarmat ahdistaisivat kesällä. Saunan jälkeen naiset pukeutuivat valkoisiin. Hiukset harjattiin moneen kertaan, jotta pellavan kuiduista tulisi valkeita ja pehmeitä. Iltaruoka on rasvaista, koska "laskeuduttiin" neljänkymmenen päivän paastoon. Mieluiten syötiin siansorkista ja herneistä tai pavuista tehtyä hernerokkaa. Perunaa ei saanut laittaa. (Kansanperinteen aarrearkku)"
Ei kommentteja: