torstaina, helmikuuta 07, 2008

torstai-ilta...

Kuva: Anna ja poikasallas, altaassa ainakin 60 poikasta :).
Meillä on Annan kanssa ollut vähän miinusta ja plussaa tuon poikasaltaan kanssa. Yhtenä iltana Anna otti altaan suodattimen puhdistaakseen sen. Onneksi laittoi lavuaarin tulpan paikoilleen, sillä suodattimeen oli uinut poikasia, osa oli hengissä, osa kuolleita. Elävät Anna haavi lavuaarista takaisin altaaseen. Vähän aikaa mietittiin, mitä nyt tehdään ja viimein keksimme laittaa suodatin tiheäsilmäisen verkon sisään (altaan reunalle kiinnitettävästä poikasaltaasta).
Tänään haavimme jälleen yli 20 poikasta isosta altaasta poikasaltaaseen, Plätyt ovat olleet ahkerina.

Tänään netti toimi aamuaikaisella, mutta seuraavan kerran sain sen toimimaan vasta alkuillasta. Anna kertoi, että heillä oli myös nettiyhteys poikki. Nyt vielä illan aikana nettiyhteys on temppuillut muutaman kerran - Soneralla taitaa olla jokin projekti meneillään.
Meillä on viimme päivinä ollut aika vakiintunut päiväohjelma. Aamuaikaisella tietsikkahommia, seuraavaksi koirille ruoka ja sitten saavat mennä häkkiin, kun minä aloitan töiden teon. Päivän hämärtyessä, just ennen pimeän tuloa on ulkoilun vuoro. Eilen kahlattiin "takametsässä" ja tänään käytiin potkuttelulenkki lintutornilla.
Ihku ja Anna päästeli kunnon vauhdilla, me tultiin Wilman kanssa perässä rauhallisemmin. Käytiin lintutornissa, myös koirat kiipes rappusia ylös asti. Tornin vieressä on laavu ja jos viikonlopun aikana sää sallii, käydään paistamassa siellä makkaraa nuotiolla.
Illalla saateltiin Anna kotiin ja taas Ihku pääsi vetohommiin. Ihku on saanut viimmepäivinä kunnon vetoliikuntaa sen verran, että tänään annettiin lusikallinen voita nappuloiden kyytipojaksi - muuta rasvaa ei sattunut olemaan kaapissa. Pitää käydä Haukiputaan Mustista&Mirristä ostamassa jauhettua rasvaa.
Ihku on muutenki ihan pinserimäisen hoikka, joten lisärasva ei ole pahitteeksi.
Wilma jätti aamulla ruuan syömättä, mutta illalla oli sitten jo niin nälkä että murisi Ihkulle riisipuuron jämästä ja nappulasapuska meni hyvällä ruokahalulla.
Vielä muutama päivä Wilman ultraukseen... kas kummaa kun muistin koko asiaa :)!!
Nyt nukkumaan, minusta on tullut illantorkku. Hyvää yötä!

Ei kommentteja: