lauantaina, helmikuuta 09, 2008

vuorokausi vaihtuu juuri lauantaista sunnuntaihin...

... ja väsyttää ihan turkasesti. Meidän huushollissa leijuu vähän erikoinen "tuoksu"... jälleen kerran. Laitoin kaloille kiehumaan tuorekurkun siivuja ja aloin tekemään päivityksiä. Telkkarista tuli Laulava salapoliisi elokuva ja kuinkas ollakkaan havahduin keittiöstä tulevaan tuoksuun, vasta sitten kun kurkut oli palanu pohjaan.
Nyt on uudet kurkut keitetty, ilman pohjaanpolttamista ja odottavat jäähtymistä. Keitetty kurkku painuu paremmin pohjaan, siksi keittäminen.

Väsyttää ja Wilma on käynyt jo useita kertoja supattamassa, että olis nukkaanmenon aika... kohta kohta.
Päivällä käytiin Annan ja koiruuksien kanssa pieni kävelylenkki, sitten parrat ulkotarhaan ja me tehtiin pieni vierailu vanhan ystävän luona... päiväkahveen merkeissä. Sit olikin vuorossa akva rutiineita, ei yllätyksiä tällä kertaa.

Innostuimme tutkimaan myös missä kehitysvaiheessa Wilman pennut ovat - täältä http://home.aland.net/m04564/lehti1_02.htm löysimme seuraavaa:
"21 vrk sikiön sydän alkaa kehittyä,
23 vrk eturaajojen nystyt, maksa, ala- ja yläleuka, korva ja silmä alkavat kehittyä,
25 vrk korva, silmän, raajojen kehitys jatkuu, selkänikamat alkavat rustottua
28 vrk luuston luutuminen alkaa pään alueella"
- tänään on ehkä toi pään luutumisen alkaminen ajankohtaista :).

Meille on tullut jo rutiiniksi saatella Anna illalla kotiin, Anna ja Ihku huristelevat potkurilla, minä ja Wilma lyllerretään perässä - tänä iltana oikein tunsin sen... oman lyllertämisen. Wilma saa kasvatella mahaansa ihan ymmärrettävistä syistä, mutta kuinka ihmeessä minullakin on vyötärönseutu laajentunut???... siinäpä ihmettelemistä. On jälleen pakko tarttua härkää sarvista ja miettiä vähän mitä suuhunsa pistää.

Tässä omat ohjeeni, kuinka kasvattaa vyötäröään;
- laita paksusti voita voileivälle ja syö niitä ainakin 10 päivässä - voi on todella hyvää,
- syö pullaa ja herkkuja aina kun siihen on mahdollisuus - kahvi ilman purtavaa ja sokeria ei ole mitään,
- jos lähdet lenkille yhdistä siihen nuotiolla istuminen ja makkaran paisto - ja kävele mahdollisimman vähän,
- liiku aina autolla, kun on mahdollisuus,
- älä hengästy saatika hikoile lenkillä, -ei sen tarvi olla niin totista touhua, kyllä ne koirat juoksee sinunki edestä,
- ja muista, että syöt ennen lenkille lähtöä, lenkin aikana ja jälkeen, -eihän sitä muuten jaksa lenkillä käydä,
- syö mahdollisimman vähän kasviksia -niitä voi polttaa pohjaan tai antaa kaloille,
- ja älä tee mitään syömiseen liittyviä päätöksiä tänään, huommena, sillä niitä ennättää tehdä ylihuomennakin..
Tuo viimeinen kolahti, ostimme Annan kanssa jo makkarapaketit nuotiointireissua varten :). Annalle kärkkäriä ja minulle ryynimakkaroita... ovat muuten mitä herkuinta nuotiomakkarana.

Mutta joo, jotain pitää tehdä että vaatteet sopii jälleen paremmin päälle - antaa Wilman vain kasvattaa masuaan - ei siihen minun "osanottoa" tarvita.
Olen käyttänyt kansalaisoikeuttani ja annoin sapenkitkerää, mutta asiallista palautetta YLE:lle perjantaina. Katon aina kun mahdollista Perjantaisin YLE 1 aamuteeveen Jälkiviisaat ja ihailen paljon Ritva Santavuorta - vaikka en sen kanssa kaikesta olekkaan samaa mieltä. No, Ritvalle oli annettu potkut hänen aiemman kommentinsa vuoksi erään henkilön ulkonäöstä - itse en sitä sattunut näkemään. Mutta mokiahan sattuu jokaiselle ja näytetään telkkarissa pahempaaki, joka on ihan oikeesti suunniteltu ja tarkoituksella ilkeäksi tehtyä.
Ritva on niin uskomaton "luonnonlapsi", tietää paljon ja on varmasti nähnyt tän maan paskasemman puolen syyttäjänä ollessaan, joten "mitä pienistä". Sain tänään vastauksen, että palautteeni toimitetaan aamuteeveen toimituksesta vastaaville tai jotain sinnepäin... En kato enään koko tekopyhää tyhjäntärkeää aamuteeveetä, säästyypähän sähkö, kun tv on suljettuna - niin alas en ole vielä "vajonnu", että kolmosen karseeta aamuohjelmaa ja mainoksia kattosin :).
Nyt on pakko kömpiä koiruuksien vieraan - Wilma kyllästyi odottamaan ja poistui kamariin, Ihku nukkuu karhupedillä eteisessä.
Oikein kauniita unia ja mukavaa sunnuntaipäivää!

Ei kommentteja: